Dag 5: Washington DC

Verenigde Staten, Reston

Vandaag een spannende dag, Washington DC. We rijden met de camper naar het metrostation Southern Avenue. Daar is ook voor de camper een goede parkeergelegenheid. We kopen een SmartTrip card en gaan zo snel, zonder overstappen, naar de plek vanwaar de Mall te belopen is.
We stappen uit bij het gebouw van de Federale Archieven en lopen richting de opstap voor de bus. We hebben de kaarten voor de hop on - hop off tour online gekocht en stappen voor een eerste verkenningstour aan boord, waarna we een aantal bekende plekken passeren.
Nabij  Pennsylvania Ave stappen we uit voor een kijkje bij het White House. De menigte mensen die wachten voor de entree is gigantisch. Wij volstaan met een wandeling rond het gebouw. Daatbij passeren we het Treasury Department, "ijs"hockeyers en demonstranten. Maar dan de bekende beelden van het White House, waar we uiteraard de nodige selfies maken.
We lopen richting Washington Monument en komen een groep lopers tegen die meedoen aan een loop tegen borstkanker. Het weer is verbeterd, zonnig maar nog wel erg koud. Maar het is in ieder geval droog. Het Washington Monument werd opgericht voor de eerste Amerikaanse president, George Washington. Met een hoogte van ruim 169 meter is het de hoogste obelisk ooit gebouwd, gemaakt van marmer, graniet en zandsteen. Het monument maakt deel uit van de zogenaamde National Mall, die zich uitstrekt van het Capitool tot aan het Washington Monument. Al is het monument toegankelijk (met een lift neemt naar de top) zien we daar niet echt toegevoegde waarde in. We zullen die middag van Arlington een beter uitzicht hebben.
Vanaf het Washington Monumeny is er evengoed veel uitzicht over de Mall. Vooral richting Reflection Pool en Lincoln Memorial ziet er fraai uit. We besluiten ook die richting nu eerst op te lopen. Na het oversteken van 17th street NW komen we bij de eerste Memorials, in dit geval een van de Tweede Wereldoorlog.

We lopen er langs en passeren dan ook de Memorials van de Koreaanse oorlog en de Vietnam oorlog alvorens we bij de fraaie Lincoln Memorial arriveren. Bij de uitgang van Lincoln memorial is boven aan de trap nog een herdenkingssteen voor de gedemkwaardige "I have a dream" speech van Martin Luther King Jr.

Na de lunch bij een van de eetgelegenheden nabij de Potomac River nemen we de Old Trolley Tour over de rivier naar Arlington National Cemetery voor o.a. het  graf van de onbekende soldaat en de Eternal Flame bij het graf van John Fitzgerald Kennedy. Een indrukwekkende begraafplaats welke onmetelijk groot is.
Met een Trolley wordt je rondgeleid en kan je overal op- en afstappen.

Met diezelfde Old Trolley Tour gaan we terug naar het centrum, Inmiddels zijn onze zolen versleten en gaan met de trolley door naar Union Station en Capitool. Jammer genoeg staat die net in de steigers wat het niet fraaier maakt.

Tegen de avond gaan we terug met de metro en pakken de camper richting Fairfax, maar pas als we in Great Falls wat hebben gegeten bij een Mexicaans restaurant.Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.