Wandelen rondom de Dauner Maare

Duitsland, Stadtkyll

Vandaag een ritje van ca. 3 kwartier naar de Dauner Maare. De Dauner Maare vormen de bekendste groep Maare in de Eifel. Ze behoren tot een groep vulkanen in het zuidoostelijke deel van de Vulkaaneifel die zich uitstrekt tussen Ormont in het noordwesten en Bad Bertrich in het zuidoosten. Tot de Dauner Maare behoren 3 met water gevulde vulkanische ketels en 1 met laagveen gevuld Maar. Deze zijn ontstaan langs een zwakke zone in de aarde. Dit zijn het Weinfelder- of Totenmaar, het Gemünder Maar en het dubbele Schalkenmehrer Maar. De Maare liggen temidden van Devonische gesteentelagen die bestaan uit zand- en leistenen. Tussen het Schalkenmehrer Doppelmaar en het nabijgelegen Weinfelder Maar ligt een slechts 400 meter brede band uit Devonisch gesteente van het Grundgebirge. Opvallend is verder de askegel van de Mäuseberg tussen het Weinfelder en het Gemünder Maar.
Het is vandaag prima wandelweer, 12 graden en een zonnetje. We gaan dus voor de wandeling rondom de drie vulkaanmeren van Daun. Een tocht van in totaal 8,2 kilometer en een hoogteverschil van 220 meter. Helaas kunnen we niet helemaal rond het Schalkenmehrer Maar. Het wandelpad is daar deels afgesloten en we maken een eigen variatie.
Een impressie van de wandeling op https://www.relive.cc/view/v8qVnKeXY7q

Door het vele klimmen inclusief de stops zijn we toch zo'n 4 uur bezig en gaan na een deze wandeling nog een welverdiend biertje (wel alcoholvrij) drinken. Rond 6 uur zijn we weer terug in de bungalow waar we door een fraaie zanglijster worden ontvangen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.