Dag 15: Rondom de Ettelsberg

Duitsland, Willingen (Upland)

In tegenstelling tot ons verblijf in het zwarte Woud, waar we met het Berggasthof afgezonderd in de natuur stonden, is ons Ferienhaus nu in centrum Willingen. Toch hebben we vanaf ons balkon direct uitzicht op de dominante Ettelsberg. De Ettelsberg ligt in het noordoostelijke deel van het Rothaargebergte, in het natuurpark Diemelsee . De top ligt ongeveer 2 kilometertenn zuidwesten van Willingen . De top en de noordelijke helling zijn bedekt met een grasvlakten en de andere berghellingen zijn bebost. Verschillende bos- of wandelpaden lopen op de berg, en dat gaan we vandaag ervaren.

Uiteraard gaan we eerst naar de VVV voor een wandelkaartje en lopen dan naar de kabelbaan om naar boven te gaan in deze fraaie skiliften. Inmiddels al weer 3 kilometer gelopen voor de start. Deze Seilbahn van 1370 meter lengte brengt ons 237 meter omhoog tot 833 meter. Vanaf daar begint vervolgen we onze tocht. We gaan eerst de duidelijk aanwezige Hochheideturm bezoeken. Deze in 2002 geopende, 59 m hoge, toren biedt een mooi panorama uitzicht op grote delen van Rothaargebirge, Hochsauerland en Upland. Het glazen observatiedek zit op 875 m hoogte en kan worden bereikt met een lift of een trap met 241 treden. Wij kiezen, zoals zo vaak, voor de lift omhoog, en de trappen omlaag. Beneden gekomen gaan we eerst naar Siggis Hütte voor de dagelijkse cafeïne inname.
Dan begint onze afdaling, rondom de Ettelsberg via de Große Grube naar het dorp Stryck en van daaruit o.a. langs de herten van het Dierenpark terug naar Willingen waar we ons op een terrasje tegoed doen aan een heerlijke Weissenbier. Ook vandaag alweer een kleine 10 kilometer gelopen.
Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.