Sedona

Verenigde Staten, Sedona en de Red Rock Mountains

Vandaag vanuit Cottonwood naar het iets verderop gelegen Sedona. Deze stad en omgeving was de reden dat we onze campsite op de dead Horse Ranch State Park hadden uitgezocht.

Midden in het spectaculair mooie rotslandschap dat bekend staat onder de naam Red Rock Country ligt de stad Sedona. Oorspronkelijk was Sedona niet meer dan een eenvoudig boerendorp, maar tegenwoordig is het – met ruim 4 miljoen bezoekers per jaar – een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de staat Arizona. Die bezoekers komen niet alleen voor het natuurschoon, maar ook voor het ruime aanbod aan activiteiten, de vele sfeervolle winkels en galerieën, en voor de spirituele krachten die aan sommige rotsen worden toegeschreven.

Sedona bevindt zich in een vallei die, qua hoogte, ongeveer halverwege het noordelijke gelegen Colorado Plateau en de zuidwestelijk gelegen Sonora Desert ligt. De fameuze rode rotsen zijn gevormd in een rotslaag die bekend staat als de Schnebly Hill Formation. Deze rotssoort, die bestaat uit oranje- en roodgekleurd zandsteen, komt alleen maar in deze omgeving voor. Dankzij de vruchtbare bodem en de aanwezigheid van voldoende water groeien hier veel bomen, cactussen en andere planten. Het vele groen vormt een erg mooi contrast met de rode rotsen en de vaak helder blauwe hemel.

Er zijn vijf belangrijke gebieden. In de eerste plaats is dat de stad zelf, verder onderscheiden we de Cathedral Rock Area (zuid), Munds Mountain (oost), Oak Creek Canyon (noord) en de Red Rock / Secret Mountain Area (noord-west).

Tegen de avond gaan we terug naar Cottonwood voor een fast food maal bij de Panda Express, eigenlijk verrassend goed voor de zeer lage prijs.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.