Dag 17: Sandviken en omgeving

Zweden, Sandviken

Na de koffie gaan we naar Högbo Bruk, een historische omgeving met een weelderig landschap. Het waren lokale boeren die hier in 1634 een bedrijfje lieten oprichten. De uitbreiding naar een echte ijzerfabriek begon in de jaren 1650, toen Olof Larsson en Jacob Andersson Höök een hamersmederij lieten bouwen.
Tegenwoordig is Högbo bruk een populair recreatiegebied en biedt het een verscheidenheid aan activiteiten in een schilderachtige omgeving, met fraaie wandelroutes in het bos. Wij maken hier een wandeling van zo’n 8 km, waarbij naast de bossen met name de insecten opvallen. De mooiste vlinders met soms tientallen tegelijk.
Zie de Relive video van de wandeling > https://www.relive.cc/view/v4OGgzkmd5O

Daarna rijden we terug naar Sandviken. De naam Sandviken betekent zandbaai en ligt aan het meer Storsjön.
Het is tijd voor de lunch en doen dat in het centrum bij de Royal Thai. Voor nog geen 10 euro p.p. een buffet met blikje cola, geen geld!
Dan terug naar de villa om even te chillen 😎.
In de avond nog even een rondje rijden om te kijken of we wat wild kunnen spotten. En ja hoor, we zien een haas 🐇 😂. Daarnaast nog mooie weerspiegeling in het meer van Al (Alsjön).
Als laatste bij zonsondergang nog even bij het meer Storsjön wezen kijken. Heel mooi 🌅. Weer een mooie dag voorbij.


Weer: licht bewolkt met zonnige perioden en 1 enkel regenbuien.
Temperatuur vandaag 19 graden.
Afgelegd: 84 km
Totaal: 2915 km

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.