Jo vooruit

Spanje, Los Arcos

Er stond weer een langere etappe vandaag op het programma. Van Estella naar Los Arcos. 21,5 kilometer lang, waarvan de laatste 13 kilometers zonder enige mogelijkheid om iets te nuttigen. Op het moment dat je ergens wilde gaan zitten stonden de vliegen in rijen klaar om aan te vallen. Gek werd je er van. Daarom konden we niet lang op een plek blijven zitten.Ook op de grond kropen hele ladingen van die grijze wormpjes. Er zullen er heus wel een aantal zijn gesneuveld. Moeten ze maar een andere weg zoeken, waarin ze zich langs kunnen wurmen.
Gelukkig hadden we genoeg water bij, zodat we de laatste 13 km geen dorst hebben geleden. Jammer voor de pelgrims, die maar een flesje bij zich hadden en deze bij Irache ook nog vulden met wijn. Want hier kun je heus gratis wijn tappen uit de muur. Ons lijkt het niet handig om met een flesje wijn de rest van de wandeling aan te vangen, maar misschien zijn ze dan zo beneveld, dat ze de dorst niet meer voelen.
Dorst is er geleden, want het was warm vandaag. En morgen wordt het nog warmer volgens de beheerder van de albergue.

Vanmorgen het wekkertje weer om zes uur laten aflopen, terwijl onze Duitse kamergenoten nog heerlijk in bed bleven. Het waren twee dames. Later op de dag zijn zij ons toch weer voorbij gelopen. Ook zij slapen in Los Arcos, maar niet meer bij ons. Wij slapen hier met twee Francaises (moeder en dochter) op een zaaltje.

We wachten nu op het pleintje om te kunnen genieten van een pelgrimsmenu. We zien wel wat het wordt. Mike uit Engeland is ook hier. Alleen Shirley en Elsbeth konden hier geen plaats vinden en zijn met de bus naar Logrono door gereist. Die zien wij dus niet meer. Helaas voor Paulien hebben we de dame uit Gilze ook niet meer gezien.

Terug van het pleintje hebben we heerlijk gegeten. Jo salade met kroketjes ham en frietjes. Rien paella met kroketjes en frietjes. Daarna nog ijs en koffie.
In eerste instantie hadden we hier gereserveerd voor het eten, maar toen bij navraag bleek dat het linzensalade zou worden, hebben we daar maar van af gezien.

En dan nu de titel van dit verslag.
Omdat wij zo weinig gelegenheid hadden om te zitten en als we gingen zitten werden aangevallen door de vliegen, had Rien geen gelegenheid om even de schoentjes uit te doen. Zo konden de voetjes niet de nodige rust krijgen, met als gevolg dat de toch al zere teentjes nog meer pijn gingen doen. Hij weet niet wat er met zijn voeten aan de hand is. Deze voeten hebben hem al duizenden kilometers ver gebracht, maar nu lijken ze hem in de steek te laten. Dus hier naar de drogist en een soort teenverbandjes gehaald om te kijken of deze morgen gaan helpen. Wie weet.
Op een gegeven moment moesten de schoenen, terwijl we hadden afgesproken om om 16.00 uur op de plaats van bestemming te zijn. Rien rust en Jo vooruit om onze komst te melden. Zo is alles nog op de pootjes terecht gekomen. Heel goed van Jo, die het perfect doet.
En nu morgen naar Viana.

Als je haast hebt, neem dan een omweg.

Japans spreekwoord.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Geen haast Rien dan blijven de voetjes het des te langer doen! succes!!

ronald en Yan-jeroen 2021-09-15 21:05:10

Wat een mooie foto van Rien met die laag hangende wolken op de achtergrond en vervelend die vliegen ,zeg vlieg op En hopen dat de voetjes van Rien hem blijven dragen Geniet van de avond en misschien nu wel een wijntje er bij

Karin 2021-09-15 21:05:39

Hopelijk helpen de teenverbandjes en gaat het beter met de voeten van Rien..Met het eten zit het wel goed daar en wijn uit de muur zouden we niet laten lopen....Dit kun je op 2 manieren uitleggen🤣Heel veel succes samen🙌🙌

Monique en Richard 2021-09-15 21:07:28

Hoi Jo en Rien, Dat is afzien Rien met jou voeten hopelijk kunnen ze het tot het einde van de rit mee. Heel mooie foto`s met die laag hangende bewolking. Zet je voeten even ik een bak water op het einde van de dag. zal je goed doen. Een tip die kan helpen. Groeten Elianne en Jan.

Elianne en Jan 2021-09-15 21:14:21

Knap dat je elke dag jullie belevenissen met ons wil delen ! Chapeau 👍

Hans&Addy 2021-09-15 21:48:47

Hi Jo en Rien, Wat een toestanden onderweg met die nare vliegen! Maar wat zijn jullie dapper bezig. Wij hopen dat het met de voeten van Rien spoedig beter gaat. We genieten van de prachtige foto's Voor morgen: heel veel succes !

Martin en Annemarie 2021-09-15 22:40:25

Heel veel sterkte met de warmte Als t te erg wordt stuur maar wat naar hier hoor Rien sterkte met de voetjes en rustig aan Pax et bonum

Jaqui 2021-09-16 08:14:05

Wat vies die vliegen , en erg voor Riens pootjes , maar komt vast goed , ha ha en dan Jo he wat een kanjer ook , het is niet elke dag even gemakkelijk , een bad met water en ijs blokjes voor het vocht , dan ben je morgen weer het ventje , ja inderdaad wat een mooie foto.s , ik zou het wel weten wijn uit de muur dan maar dronken , en lopen dat je dan kan ha ha , nee anja uit gilze was het niet heb het aan mijn dochter gevraagt , doe voor zichtig samen jullie moeten nog een eindje , of effe langs en dokter gaan voor een smeerseltje , maar denk dat de apotheek dit ook wel heb , Bon Camino, Hasta manana.

Paulien 2021-09-16 13:05:54

Rien sterkte met je voeten. Weer een mooi verslag.

Marca 2021-09-16 18:29:30

Hé wat last met die voeten , ik probeer ook maar een advies te geven voetbaden zijn er ook goed tegen lauwwarm ons pa deed het met zout als geen open wondjes hebt en insmeren met ui en dan met sokken slapen.kijk maar of je iets aan hebt.Ik hoop dat het geen probleem wordt.groetjes ook van Maris

Corry Kleemans 2021-09-16 20:42:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.