Frankrijk komt uit de winterslaap

Frankrijk, Douzillac

Overal om je heen hoor je grasmachines het gras weer kort maaien, de koolzaadvelden komen in bloei, de koeien maken bokkensprongen in de wei, zo blij zijn ze weer buiten te mogen, de kikkers kwaken in de plassen, de vogels fluiten hun mooiste liederen en de mensen zijn vrolijk. Kortom Frankrijk ontwaakt uit de winterslaap.
Dit mede dank zij het mooie weer natuurlijk. Ook vandaag was het weer een schitterende dag om te wandelen. Echter het wandelen ging niet zonder slag of stoot. Het vele klimmen en dalen plus bijna de gehele dag lopen op paadjes geplaveid met kleine en grote keitjes heeft zijn tol geëist van Jo.

Gisteren had zij al last van haar voet, vandaag is het er niet beter op geworden. Waarschijnlijk heeft zij een verkeerde stap gemaakt gisteren en heeft zij daar vandaag meer last van gekregen. Zo erg zelfs dat zij de laatste 6 km met de auto naar het slaapadres gebracht moest worden. Wij klampten een dame aan met de vraag of zij een taxi kon regelen. Dat lukte dus niet, waarna zij zelf Jo 6 km verderop bracht. Lief hè.
Rien heeft wel de route afgelopen.
Op het slaapadres bij onze Engelse gasten hebben we al wel gevraagd of wij eventueel een dag extra kunnen blijven. Geen probleem. Mocht het morgen toch lukken, dan doen we niet meer dan 10 km.

Gisteravond heerlijk uit eten geweest bij de Chinees. Een lopend buffet, dus konden we eten zoveel we wilden. Er was van alles wat en lekker.
Vanmorgen uitgebreid ontbeten op het prima adres. Misschien hadden we voor Jo toch beter daar kunnen blijven, maar ja, dat is geneuzel achteraf. Dus zien we morgen wel hoe het gaat. Op dit moment zitten we in ieder geval heerlijk bij de open haard, wachtend op onze avondmaaltijd.
Morgen bekijken we de situatie opnieuw.

A Demain.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

oei oei dat klinkt niet best Jo. hoop dat het na een dag rust beter gaat met je voet. ook hier zomer nu 23 graden zelfs, heerlijk gewoon. ik hoop dat jullie de wandeldraad weer op kunnen pakken,het zou zonde zijn als je zou moeten stoppen. maar gezondheid gaat voor alles. nu lekker uitrusten, lekker slapen en morgen gezond weer op

jaqui 2018-04-08 16:31:20

Goedemiddag samen, Hier ook geweldig weer, ook echt wandelweer, wat volop wordt gedaan. Maar alles op het gemak en niet zoveel km. Jo, voorzichtig met je voet hoor, want dit klinkt niet best veel sterkte en hopelijk morgen weer gezond verder. Groetjes

Ans de Kroon 2018-04-08 16:56:27

Jo wat een pech hebben jullie een zonnig Frankrijk beterschap Neem de rust misschien valt het mee ,en kunnen weer samen nieuwe kilometers maken Hier is het weer ook zonnig Fijne avond en smakelijk eten

Karin 2018-04-08 17:36:48

Nou Jo hoop dat het morgen beter gaat hier zit jee niet op te wachten he , wel lief dat ze jou opgehaald hebben , en Rien gewoon gelopen wat een bikkels zijn jullie toch , nou ik wens jullie een gezellige avond toe , na fijne nacht rust morgen????beter , rustig aan morgen , Bon Route , groetjes van mij , en denk aan jullie

Paulien de Bruyn 2018-04-08 18:25:30

Het is nog oppassen geblazen met jo en dat weten jullie, neem liever nog een rustdag om dat te laten herstellen. Anders weet je zeker dat rien weer alleen moet wandelen. We lezen wel weer hoe jullie er over denken tot morgen.

Annemarie+ Martin 2018-04-08 18:28:11

Hoi Jo en Rien, Dat valt even tegen zeg. wat heb je gedaan. Vraag ergens of je er een tape op kan laten plakken. als het niet gaat. Het werkt wel en je krijgt meer steun. Mogelijk een mis stap gemaakt maar goed dat neem niet weg dat je er last van hebt. een dagje rust kan geen kwaad neem de tijd. en ook koelen mag ook. Hopelijk morgen beter. bon route a de maine. groeten Elianne en Jan gr

Elianne en Jan koetsenruijter 2018-04-09 11:17:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.