Donder en bliksem

Frankrijk, Benevent-Labaye

We hebben veel weertypen meegemaakt, maar donder en bliksem hebben we nog gehad tot vandaag. En dat op het moment, dat je in het open veld loopt. Bovendien begon het ook nog te hagelen. En dat deed zeer. Na enige tijd vonden we enige beschutting, maar veel was het niet. Maar ja, je bent per slot van rekening een pelgrim en je moet van alles meemaken.

Als pelgrim maak je uiteraard ook leuke dingen mee. Je ontmoet leuke mensen, zoals twee Franse dames, een leuke Italiaan, die al vier jaar in Chicago woont en een Duits koppel, dat hun vakantie van 3 weken besteed aan het wandelen van de Camino. Een van de dames heeft een weelie (een karretje met 2 wielen) waarmee zij rondtrekt. Ontzettend leuk om te zien.

In de refuge aangekomen bood de Amerikaanse Italiaan gelijk aan om voor iedereen te koken. Hij heeft in Amerika in een restaurant gewerkt, dus wat hij maakte smaakte voortreffelijk. Als dank hebben wij voor de wijn en de ham gezorgd.

Toen wij vanmorgen na het ontbijt naar buiten keken, begon het ontzettend te regenen. De overige gasten waren al vertrokken, maar wij waren zo traag, dat op ophield met regenen toen wij vertrokken. Wel de regenkleding aangetrokken, maar bij de eerste stop kon deze weer uit tot vlak voor Benevent-Labaye toen het onweer losbarstte. De rest van de dag hebben we veelal in de zon gelopen bij een aangename temperatuur. 21 kms zonder problemen. De lichamen zijn oke, de voeten vertonen geen blaren of andere mankementen, dus het gaat prima met ons.

Morgen lopen wij eerst naar Marsac en zien daar wel of er trein naar Perigueux gaat. Je weet het nooit met de Franse spoorweg medewerkers.

Maar dat zien we morgen wel weer. In ieder geval heeft Carol voor ons gereserveerd in Perigueux.

Tot morgen,

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Gevaarlijk met oneer midden in het veld , maar ja dat heeft die Italiaanse kok , vast goed gemaakt???? nou geweldig dat jullie morgen in ieder geval een slaap hebben in Perigueux , ook heel erg gezellig zoveel verschillende mensen aan een tafel , dat makt het pelgrim zijn misschien zo leuk en spannend , ook respect voor die twee vrouwen hoor en slim zo.n weelie , scheeld in gewicht denk , super dat het goed gaat met jullie en zie morgen het verslag uit perigueux tegemoet , voor vannacht slaap lekker , en morgen weer fit op pad , groetjes van mij , hier gaan de temperaturen het weekend naar de 20 gr lekker hoor daar is iedereen aan toe die regen en kou gaan in je botjes zitten.

Paulien de Bruijn 2018-04-04 20:49:46

Wat gezellig zo groot gezelschap aan tafel ,en volgens mij hebben jullie alle soorten weer gehad En het kopt toch na regen komt zonneschijn Fijne avond

Karin 2018-04-04 20:55:35

Wat een verschillende weersoorten hebben jullie al gehad,hier was ook onweer en regen .knap hoor wat jullie doen en het vooruitzicht van de treinreis lijkt mij ook fijn! Wandel ze morgen lieve groeten

Corry kleemans 2018-04-04 21:45:18

hoi Jo en Rien, Dat is wel gevaarlijk zo lopen in een open veld met onweer. we willen jullie el graag heel weer thuis hebben hoor. goed voor jullie zelf zorgen. hier heeft het ook even flink geonweerd inderdaad na regen komt dan ook zonneschijn. de verwachtingen zijn verder goed dacht ik zo. zo te zien geen mankementen dus veel wandel plezier. groeten Elianne en Jan.

Elianne en Jan koetsenruijter 2018-04-04 21:46:46

Hier ook slecht weer hoor dikke vette buien grrrrr het enige wat hier beter is is een schuilplaats lekker bij de kachel . Tafelen met zo'n groepje is wel heel gezellig de flessen op tafel heerlijk geniet er maar van en het weer wordt ook wel een keer beter . Groetjes

Toos D 2018-04-04 23:19:23

Hoi Rien en Jo Hier is het weer al niet vel beter als bij jullie maar wij blijven natuurlijk binnen als het onweeŕt zoals gisteravond even Fijn dat jullie zo veel mensen tegen komen dat geeft een goed gevoel want je bent allemaal met het zelfde bezig . Nog fijne wandeldagen en groetjes uit Etten-Leur

Toos voetee 2018-04-05 07:54:22

Geniet van de mensen om je heen en op naar beter weer we zien wel morgen waar jullie zijn mooien foto's met zo'n alle groetjes

Limburg 2018-04-05 08:06:41

wij doen met jullie mee,hier ook fikse onweersbui en frisjes. maar in t weekend 22 graden, dat maakt t wel goed. hoop dat de treinen rijden,volgens t nieuws niet veel kans op. maar misschien helpt een schietgebedje naar Jacobus......... geniet van elke stap

jaqui 2018-04-05 08:46:30

Weersomstandigheden zijn niet te beinvloeden. En gelukkig maar anders zou iedereen ander weer willen. Maar jullie zijn goed aangekomen. Heel veel plezier morgen.

Annemarie+ Martin 2018-04-05 18:31:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.