Petra en Louis

Frankrijk, Chaumot

Gisteren doodmoe aangekomen bij "Le chemin d' esprit". Fantastisch opgevangen door Petra, een vrijwilligster, die daar een aantal weken werkt, omdat Arno en Huberta enige tijd op vakantie gaan naar Italië. Zij doet dit samen met haar man Louis. Gezelligheid troef gisteravond aan tafel samen met nog een Duits koppel. Gesprekstaal was Duits. Zoals je ziet, ik ben van alle markten thuis.
Bij Arno en Huberta is het de gewoonte dat iedereen zich voorstelt en zijn of haar zegje doet. Ook dat ging mij goed af. Ik kan zo voor de klas om Duitse les te geven.

Van Petra en Louis en ook van Arno te horen gekregen dat mijn rugzak veel en veel te zwaar was. Vond ik zelf ook. Toen kwam Petra met het aanbod om, wat ik teveel bij me had mee naar huis te nemen en daar later op te halen of dat ze het zelf naar Etten-Leur zouden brengen. Van dat aanbod heb ik dankbaar gebruik gemaakt en mijn rugzak 3 kilo lichter gemaakt. Bij het uitsorteren kwam ik dingen tegen, die ik nog helemaal niet had gebruikt. Adressen uitgewisseld en we houden contact.

Vanmorgen eerst afscheid genomen van Arno en Huberta, die naar Italië vertrokken. Vannacht als een marmot geslapen. Wel 10 uur aan een stuk zonder wakker te worden. Ik stond in tweestrijd, blijf ik nog een dag hier of ga ik maximaal 15 km verder. Voor het laatste gekozen en heb daar achteraf geen spijt van. Gebeld naar een camping met een Hollandse beheerder en die had nog wel een chaletje voor mij. Met dank aan de tip van Huberta. Om 09.00 uur ontbeten en om 10.15 uur afscheid genomen van Petra en Louis. En toen op pad.

Vandaag 15 km gewandeld op veelal asfaltweggetjes en redelijk vlak. Ben uitgerust op de camping aangekomen en kennis gemaakt met de eigenaar. Ik schrok wel een beetje van de prijs, zo goedkoop is het. Ik had rekening gehouden met een flinke hap uit mijn budget, maar slaap hier uiteindelijk voor drie tientjes plus de mogelijkheid om hier vanavond in het restaurant te eten.
Daar maak ik dankbaar gebruik van. Tevens bruin brood besteld voor morgenochtend. Onderweg voor de zekerheid ook nog wat eten ingeslagen bij een heuse supermarkt in Corbigny. En het was geen kleintje. De eerste echt grote, die ik hier in Frankrijk tegen kom. Ik weet namelijk niet in hoeverre de winkels hier met Pasen open zijn.

Tot nu toe de gehele dag droog met bewolking, maar ook af en toe de zon. Wel fris maar prima wandelweer.
En nu kijken of ik iets kan bespreken voor morgen.

Wandelaar, jouw voetstappen zijn de weg, niets meer;
Wandelaar, er is geen weg, de weg maak je al lopende.
Al lopende maak je de weg en als je omkijkt zie je het spoor,
dat je nooit meer zult bewandelen.
Wandelaar, er is geen weg,
alleen de rimpelingen van de zee.
Antonio Machado.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Hoi papa alles goed in Frankrijk en ik wens je een fijne pasen.en morgen ga ik uit eten met de rest.

Marco 2017-04-15 19:25:55

Hoi Rien Elke dag is weer een verassing, ook dat is een van de leuke dingen van de Weg. Is misschien niet verkeerd om een rustdag in te lassen want ik weet uit ervaring dat het best moeilijk is om je elke dag te motiveren om op weg te gaan zeker als je alleen loopt. Uiteindelijk kom je er toch wel. Rustig aan en nog veel wandelplezier. Vtolojk Pasen

Ivonne N 2017-04-15 19:26:00

Hoi Rien goed gedaan en ga zo door. Je komt wel waar je uiteindelijk wil wezen. Maar er een fijn paasweekeinde van en geniet. Tot morgen.

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-04-15 20:08:59

Hoi Rien 3kg lichter , loop iets beter denk ik , en wat een lief chaletje . Beetje prive ,ook wel eens fijn , elke dag vreemde mensen , bij wie slaap ik vanavond weer ?? en je talen knobbel bij spijkeren ook leuk , ik wens je een mooi Paas weekend , en Jo jij leest dit ook , jij ook fijne paasdagen eet smakelijk met de familie gezellig , Rien ik wens je een fijne avond, en voor morgen veel kracht en sterkte ,groetjes van mij.

Paulien de Bruijn 2017-04-15 20:51:37

Wat een leuk huisje. Zou hier ook wel willen slapen. Maar onze caravan is ook wel prima.Fijn te lezen dat het nu weer goed gegaan is.

Jo 2017-04-15 21:53:56

Hoi Rien ; Fijne Paasdagen , nu op weg langs de Loire ? Charite-sur-Loire is zo mooi . naar vvv fijne refugio regelen.Volgende dag naar Baugy kun je reserveren bij de oud-burgemeester van dit plaatsje. Ik duim voor je ; groeten van Harrie

Harrie Mannien 2017-04-15 22:28:08

Hoi Rien, Wat een leuk huisje op de foto te zien je zal best nu ook lekker slapen. Maar goed dat je wat spulletjes mee naar huis kan geven zodat je rugzak wat minder zwaar is. Fijne paasdagen toe gewenst. Wederom een heel mooi verslag. zo lezen we nog eens wat. groeten

Elianne en Jan koetsenruijter 2017-04-15 22:42:57

Je ritme weer te pakken ?ik hoop dat je weer een fijne wandeling hebt vandaag lieve groetjes Corry en Maris

Corry Kleemans < 2017-04-16 11:41:18

Hou Rien , we hebben weer genoten van je verhalen. wij wensen je een vrolijk Pasen, en natuurlijk nog veel wandelplezier.

Frans en Josca 2017-04-16 11:43:15

Hallo vriend wat een geluk dat je die spullen wat je niet gebruikt weer niet helemaal mee hoef te slepen en ook nog als jullie het volgend jaar weer dat laatste stuk gaan doen is dat ook een stuk gemakkelijker voor jullie de groetjes en tot kijks

Limburg jo en doortje 2017-04-16 12:09:22

Hoi Rien ; Poste restante bestaat nog steeds. Je kunt op elk postkantoor in Europa een postpakket aanbieden,en versturen en ook op een van te voren afgesproken locatie spullen aan laten komen.{b v wandelschoenen of een tent} Wie weet? komt deze informatie nog van pas , wandel met zinne. groet en bon camino Harrie Mannien

Harrie Mannien 2017-04-16 13:09:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.