Gehaktballen

Spanje, Sahagún

Het plan was om vandaag een wat grotere afstand te lopen. Maar na 22 kilometer in Sahagun te zijn gearriveerd en een leuke auberge te hebben gezien hou ik het voor gezien. De volgende mogelijkheid zou anderhalf uur verder zijn en de refugio daar staat niet al te best aangeschreven. Dus dan maar hier blijven, ook al is het nog maar 14.00 uur. En het terras is erg uitnodigend.

Vandaag was het wederom hetzelfde weer, zoals het al dagenlang is. Lekker warm, 22 graden, zonneschijn de gehele dag en een lekker windje in de rug. Nog steeds geen enkele beschutting, maar dat vind ik niet erg. Geen pukkels te beklimmen. Het lijkt wel alsof je in Nederland loopt, zo vlak. Maar dat is ook de enige vergelijking.

Het overnachten hier kost 6 euro. Het pelgrims menu 10 euro inclusief wijn of water. Dat klinkt misschien gek, maar water is hier duurder dan wijn. Dus voor mij wordt dat wijn, want water drink ik de gehele dag al. Wel het goedkoopste water, namelijk uit de kraan. Men adviseert om dat niet te drinken, maar mijn maag is daar inmiddels aan gewend. Dus geen probleem. Een halve liter bier kost 1,20 euro. Dus dat laat ik ook niet staan. Ook hier is mijn maag aan gewend.

En het wonder is geschied. Geen kip gisteravond, geen vis en geen sla, maar linzensoep, gehaktballen met frites en een flan na. Alleen moeten de Spanjaarden leren frites te bakken. Als je een pijl frites overeind zet, valt ie van ellende om, zo slap is ie.
Nu de bloemkool uit de oven nog. Ik ga Jacobus, die op mijn borst hangt te bungelen, nog maar eens een keer aanspreken. Ik praat trouwens toch veel met hem onderweg. Hij is mijn enige metgezel onderweg en zegt gelukkig weinig terug. En s ' avonds is er genoeg aanspraak in de auberges. Ik ga trouwens steeds meer kiezen voor auberges in plaats van refugios. De refugios zijn meer voor de jeugd en die worden na de nodige drank mij te luidruchtig.

Hoe klein de wereld is, bleek gisteravond weer maar eens. Zit ik met een man aan tafel en begin een gesprek in het engeĺs. Hij zegt: praat maar Nederlands, want dat versta ik beter. Dus wij raken in gesprek en hij zegt op een gegeven moment "Jij komt uit de buurt van Breda". Blijkt dat hij ook uit Breda komt en zijn vrouw heeft leren kennen tijdens carnaval in "de Flieren". Jo, dat komt jou bekend voor. Trouwens zijn naam is Mario. Zegt jou dat iets?

Morgen heb ik de keus tussen 32 kilometers lopen of 18 kilometers. Maar dat zien we morgen dan wel weer.

Walk on through the wind, walk on through the rain
Through your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on, with hope in your heart
And you"ll never walk alone.

Lee T.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Jij boft gehakt ballen misschien met wat hulp van boven je heb mooi voor elkaar mooie route gezellige mensen nu nog je eind doel Geniet van je 🍷🍻

Karin 2018-05-19 17:54:46

Toch maar oppassen met het spaanse water uit de kraan. Uit ervaring weet ik dat zelfs de spanjaarden het water van noord- spanje niet vertrouwen en er ziek van worden. En dat laatste is iets wat je niet in de laatste etappes wilt meemaken. Nog veel wandelplezier en groetjes.

Ivonne N. 2018-05-19 18:18:06

zo Rien, gehaktballen! je gebeden zijn deels al verhoord. tjonge. pas toch maar op met dat water voor je het weet heb je diami (diarree maar dan een toontje hoger) . voorzichtigheid in deze is geen overbodige luxe. hier vandaag bewolkt en aan de frisse kant, viel tegen want ik had t beter verwacht. wel goed om auberges te nemen de refugios zijn inderdaad voor de hele jonge jeugd. en voor de prijs hoef je t niet te laten. nou nog bloemkool........

jaqui 2018-05-19 18:35:00

Rien je doet het geweldig. Ik kan me begrijpen dat je constant tot jouw metgezel praat, dat geeft je toch moed en houdt de gezelligheid er in. Eet en drink goed en slaap goed. tot morgen.

Annemarie+ Martin 2018-05-19 19:21:35

Wat een geweldig verslag weer Rien , ja uit ervaring op passen met water uit de kraan kan je goed ziek van worden?? ha..ha van bier ook maar dat is veel lekkerder zeker als je gelopen heb en dorstig , en leuk die nederlander uit breda , ja wat maak jij niet mee , en dat water duurder is als wijn heb ik met Jo ondervonden maar dat verhaal zal je vast wel een keer gehoord hebben???nou een heel fijn pinkster weekend veel wandel plezier met mooi weer de groetjes van mij xx

Paulien de Bruijn 2018-05-19 20:21:10

Knap hoor dat het nog steeds lukt , Kijk wel uit met drinken ja want ziek ,worden kun je niet gebruiken he Succes weer morgen Gr Lenie💪🏼🙋🏻

Lenie van Elteren 2018-05-20 14:04:20

Hoi Rien, Lekker gehaktballen deze keer ik mocht wel zeggen. En wat leuk dat je mensen uit Breda ontmoet. Pas wel op met het water want dat is niet zo gezond hoor Rien. neem dan maar een flesje bier dat smaakt altijd toch. wat heb je weer schitterende foto`s gemaakt. wat doe je dat goed en he wandelen gaat je steeds beter af. Tot morgen maar weer. Groeten Elianne en Jan.

Elianne en Jan koetsenruijter 2018-05-20 22:10:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.