De Fransen

Frankrijk, Arcy-sur-Cure

Gisteravond nog eens geprobeerd onderdak te vinden voor vandaag. Niet gelukt. Vanmorgen mevr. Muriel Rada gevraagd of zij nog een adres wist. Zij bellen en bellen. Waarschijnlijk dezelfde adressen die ik al had gebeld. Niets. Toen kwam zij met het voorstel dat ik naar Arcy-sur-Cure zou lopen. Daar zou ik haar bellen en komt zij mij ophalen. Terug bij haar slapen en de andere dag zou zij mij weer wegbrengen. Geweldig aanbod. Ben ik een uurtje onderweg, gaat mijn telefoon. Mevr. Rada. Zij heeft toch een adres kunnen regelen in Arcy-sur-Cure. Geweldig, wat een wijffie. De eerstvolgende pelgrim, die daar gaat slapen, mag haar namens mij een dikke knuffel geven.

Dit als voorbeeld hoe de Fransen zijn. Ze zeggen wel eens: Frankrijk is een prachtig land, alleen moesten er geen Fransen wonen.
Het eerste is volledig correct. Het tweede betwijfel ik zeer ernstig. Tot nu toe alleen maar aardige mensen ontmoet. Niet alleen de gastvrouwen en gastheren, maar ook de mensen onderweg. Het zal natuurlijk ook met mijn outfit te maken hebben, maar toch niets dan lof voor de Fransen.

Gisteravond om 08.00 uur lekker gegeten met Pieter en Willy. Onze Fransman was er niet bij. Gezellig geklept over alles en nog wat met een wijntje er bij. De schoenen, de rugzakken, alles is aan de orde geweest. Willy heeft zijn rugzak op een karretje gebonden. Een karretje met een wiel. Gaat best zegt hij. Alleen lopen zij samen niet de officiële route, maar van dorp tot dorp. Zo zijn ze wel sneller, maar missen toch het een en ander. Zij gingen vandaag rechtstreeks naar Vezelay. Voor mij 44 km, voor hun 35 km.

Vanmorgen nog even langs de bakker gelopen voor een broodje en in Cravant, een mooi vestingstadje, een kop koffie met een citroentaartje gepakt.

Dan wil ik nog iets recht zetten. Ik kom nu niet naar huis, zoals ik uit enkele reacties meen te lezen, maar over een week of vier. Ik heb namelijk nog ongeveer 550 kilometertjes te gaan tot Perigueux. Maar eerst morgen naar Vezelay. Mijn gedachten zullen bij Anton zijn, een goede vriend van ons, die wij kennen vanuit Lourdes.

Vandaag weer een prachtige wandeling gehad. Wat is Frankrijk toch mooi. Door velden en bossen, waar het heerlijk ruikt en de vogels lekker zongen. Ik heb ze de gang maar laten gaan en zelf niet gezongen. Onderweg nog enkele reeën gezien en ook nog een vosje. Moest ik weer aan mijn oppashondje denken. Vandaag 22 kms toegevoegd aan mijn totaal. Teller staat nu op: 744 kms.

Het nadeel voor mij hier in Frankrijk is, dat de mensen zo laat eten. Thuis ben ik 17.00 of 17.30 uur gewend. Hier is dat vaak 20.00 uur. Niet alleen bij de mensen thuis, maar b.v. ook in een pizzeria.
Ik ga dan vaak met een volle maag naar bed, want ik bunker goed. Het probleem is dan dat er af en toe wel eens een boertje ontsnapt. Gelukkig lig ik meestal alleen op de kamer, dus een groot probleem is het nu nog niet, maar kan het wel worden.

Vanmorgen ook nog even gebeld naar mijn nieuwe gastheer en gastvrouw om het juiste adres te checken. Blijkt dat zij op het moment dat ik aankom niet thuis zijn. Maar ik vind de sleutel wel onder de deurmat!! Kom ik daar, ligt de sleutel inderdaad onder de deurmat. Vind ik de hond alleen thuis. Even later komt de gastheer thuis. Wijst mij mijn kamer en vraagt of ik de hond even uit wil laten. Hij heeft weinig tijd. En dat voor een Fransman. Enfin, de hond uitgelaten en weer maar wachten tot ze beiden thuiskomen.
En dan eten.

Vive la France.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

jE HEBT ONS IN IEDER GEVAL OP DE HOOGTE GESTELD DAT HET NOG EEN AANTAL WEKEN KAN DUREN VOOR JE THUIS BENT DUS KUNNEN WE NOG EVEN VAN JOUW VERHAAL EN DE FOTO'S GENIETEN DANK JE WEL. jE HEBT RUSTIG WEER GEHAD EN DAT IS BELANGRIJK. SUCCES MET JE VERDERE TREKTOCHT. TOT MORGEN..

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-04-12 20:46:42

Elka dag weer een verassing, dat is het mooie aan deze tocht. Nog veel wandelplezier en hopelijk elke nacht onderdak... groetjes

Ivonne N. 2017-04-12 21:00:03

Wat een geweldig verslag weer Rien , Haha , moet je ook nog de hond uitlaten , 744 km wat ben je goed bezig , buiten dat je alleen loopt geeft dat toch wel een voldaan gevoel , ja ik wist van Jo dat je er nog een paar weken aan vast plakt , en dan de 4daagse in Nijmegen wat een bikkel ben je , wat een mooie foto.s weer ,ik wens je nog een gezellige avond , en veel kracht voor morgen ,groetjes van mij.

Paulien de Bruijn 2017-04-12 21:01:52

Hoi Rien. mooi verhaal van die hond. Je bent gewoon kind aan huis. Even vreemde hond voor totaal vreemde mensen uitlaten. Grappig hoor! voor de rest maar weer lekker slapen, niet teveel boeren en morgen weer fijn lopen. succes en groetjes

Ans de Kroon 2017-04-12 21:04:05

Hoi Rien ; Elke morgen wakker worden ,waar loop ik heen?? wat brengt de dag??worden het leuke momenten?? of nare ?? Tip; loop ook eens van dorp naar dorp en vermijd even de GR Route , als het warm is loop dan links van de weg i v m de rijwind in de gezicht, lekker . als het regent loop je rechts van de weg , van achter krijg je geen water in je gezicht. doe er je voordeel mee. Groet uit Roosendaal en toch een BON CAMINO. Harrie

Harrie Mannien 2017-04-12 21:27:06

Hoi Rien, Uit jou verhaal heb ik ook begrepen dat je pas over 4 a 5, 6 weken pas naar huis komt. Het doet me goed om jou verhalen te lezen en dan die hond uit laten. Ja zo zijn echt de Fransen daar. ik heb ook 1 jaar in Frankrijk gewoond dus. maar terug te komen bij jou. je ziet er goed en lekker bruin uit. goed hoor. Ik kan me voorstellen dat je aan Anton denk en dat je tot daar zeker wilt komen. Het ga je goed daar groeten

Elianne en Jan koetsenruijter 2017-04-12 21:32:07

Leuk al die reacties. Vanavond was de prijsuitreiking van het kaarten ,je bent twaalfde geworden 11 euro verdiend. Ik was doordat ik nog een keer extra kon en mijn hoge score weg kon poetsen tweede 17 euro rijker.

Jo 2017-04-12 22:37:54

wat een prachtige verhalen Rien en prachtige fotoos jij beleeft nog eens wat .wij wensen je een voorspoedige tocht verder en kijken uit naar je prachtige verslagen. Groetjes Jos en Liza

Jos en Liza 2017-04-13 09:58:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.