Rustdag

Frankrijk, Sainte-Foy-la-Grande

Jo heeft de beslissing genomen. Wij gaan morgen weer lopen. Alleen zij heeft deze beslissing genomen, omdat ze voelt dat het beter gaat. Nog helemaal niet zoals het hoort te zijn, maar goed genoeg om de camino voort te zetten. Vandaag zonder pijn stilling nog even het stadje in geweest. Dat viel niet echt mee, maar verder in de loop van de dag ging het steeds beter. Dus we gaan weer.
Morgen 21 km naar Pellegrue. Onze gastvrouw heeft en voor morgen en voor overmorgen voor ons gereserveerd. Morgen weer naar een gemeente refuge.

Gisteravond heeft Rien gekookt voor ons beiden en vandaag op onze rustdag ook weer. Toen we gisteravond een kopje koffie wilden gaan drinken in het plaatselijk restaurant werden we geweigerd. Alleen maar eten, zei de chagrijnige mevrouw. Heel beleefd geantwoord, maar daar gaan eten zullen we zeker nooit doen, ook al zouden we het voor niets krijgen. Als er geen ruimte was, zouden we er begrip voor hebben, maar er zaten welgeteld 3 personen te eten. Frankrijk op zijn slechts.

Vanmorgen na het ontbijt afscheid genomen van drie Belgen, die vandaag al verder gingen. Gisteravond lekker zitten kletsen met hen. Een van hen had even geen tijd meer voor ons, want er zaten buiten drie meisjes op hem te wachten. Hij heeft hun telefoonnummers losgepeuterd en was in de zevende hemel.

Vanmiddag kwamen er nog vier pelgrims binnen vallen, waaronder een oude bekende van ons. Namelijk Merel, die we enkele weken geleden ook al hebben ontmoet in Ainy-le-Chateau en Bouzais.

Voor de rest van de dag heerlijk gerust en besteed aan kleding wassen en de schoenen schoonmaken. Dat was hard nodig. Ook nog even naar de supermarkt geweest om wat voorraad in te slaan, want alles was op en zoals het er naar uitziet kan dat pas weer in Pellegrue.

We hebben er zin in om morgen weer te gaan.

Un etranger est un ami, que je ne connais pas encore.
Catherine de Hueck.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

goed om te horen dat jullie verder gaan lopen. hoop en bidt dat Jo verder geen ongemakken krijgt. en uiteraard jij ook niet Rien. wat een vreemde reacties maken jullie onderweg mee zeg. van ronduit onbeschoft tot hartverwarmend. en je zou toch zeggen dat in plaatsen langs de camino mensen gewend zijn aan pelgrims! en ervan profiteren. kennelijk wijst de praktijk soms anders uit. enfin, met goede moed maar weer op pad en a demain!

jaqui 2018-04-13 18:01:11

Hallo jo en Rien Jullie zijn echte pelgrims.niet op geven maar doorgaan. Maar denk wel aan jullie gezondheid. We leven erg met jullie mee, en vinden de verslagen interessant. Veel succes. De veldjes

Bep en ad van der velden 2018-04-13 18:14:42

Hoi, Dat is een dappere beslissing van Jo. Nu maar hopen, bidden en duimen, dat alles goed blijft gaan. Het is intussen een echte pelgrimstocht geworden, met vallen en opstaan. Succes jullie, zet hem op, groetjes

Ans de Kroon 2018-04-13 18:49:35

Hallo Jo en Rien Gelukkig gaan jullie samen verder ,wat een karator Jo top En wat een prachtige foto,mooie kerk Mooie kilometers

Karin 2018-04-13 20:41:02

Hoi Jo en Rien , Goed om te horen dat jullie de toch weer voort gaan zetten. heel dapper. Ja dat hoort er nou helemaal bij dat je een rustdag in moet plannen. Jullie zijn echte pelgrims hoor. succes mooie kilometers weer. groeten Elianne en Jan

Elianne en Jan koetsenruijter 2018-04-13 22:34:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.