Jacobus

Frankrijk, Isle

Een niet al te gemakkelijke dag vandaag. Ten eerste de afstand. Na gisteren 30 kilometer te hebben gelopen, kwamen daar vandaag nog eens 27 kilometers over heen. Tot Limoges ging het goed, maar Limoges heeft wel een mooie kathedraal, maar verder is er niet veel aan. Het is wel Frankrijks porseleinstad. Het probleem is, dat je de kathedraal van verre ziet, maar eer dat je er bent duurt dat verschrikkelijk lang en je loopt een heel eind langs een drukke saaie verkeersweg. Omdat er in Limoges geen slaapgelegenheid was voor ons moesten we nog eens minstens 6 kms dwars door de stad om in Isle te komen. Vreselijk saai. Uiteindelijk aan een man gevraagd, waar we moesten zijn en die kwam doodleuk met de opmerking, dat we nog minstens drie kwartier zouden moeten lopen.
Kennelijk had hij meelijden met ons, want even later kwam hij met de auto ons achterop om ons naar het adres te brengen.
Wij ingestapt en uiteindelijk tegen zessen, waren wij op ons adres. Door de snelheid van in- en uitstappen ben ik tot overmaat van ramp ook nog eens mijn Jacobus, die ik 8 weken lang trouw heb gedragen, kwijt geraakt. Waarschijnlijk ligt hij nog in de auto van die vriendelijke meneer. Het is echter te ver weg om hem alsnog op te gaan halen. Het heeft deze sentimentele oude gek wel enkele traantjes gekost, dat ik mijn symbool ben kwijtgeraakt.

Tot Limoges fijn gewandeld in een rustig tempo omdat onze gastheer pas om 16.30 uur aanwezig zou zijn, niet wetende dat het in Limoges zo uit de hand zou lopen. Na de middag werd het wel warm met temperaturen boven de 26 graden. Vanmorgen ging het aanvankelijk bergop, maar naar Limoges toe ging het redelijk bergaf, wat bij deze temperaturen niet erg was.

In Saint Leonard-de-Noblet afscheid genomen van onze Belg met zijn karretje en twee Fransen, die ons ook al enkele dagen gezelschap houden. Afgelopen nacht goed geslapen, maar nu ben ik toch blij dat ik hier ben.
Onze gastheer heeft voor ons gekookt. Courgettesoep, spaghetti, kaas, een eigengemaakt yoghurtje en een overheerlijke gateau (mirabellentaart).

Morgen een semi-rustdag van een kilometer of 13 en daar ben ik wel aan toe evenals mijn Belgische vriend. Voor morgenavond en ook voor zondag slaapplaatsen kunnen bespreken. Dus dat is alweer geregeld.
En zo naderen we donderdag, dat ik mijn liefje weer ga zien, maar ook dat ik afscheid ga nemen van mijn Belgische vriend en metgezel en ook van de Camino, die mij zeer aan het hart gaan. Echter dat laatste is maar tijdelijk, want volgend jaar doe ik gegaradeerd de rest. En hoop weer vaak te horen:

BON COURAGE.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Jammer van je Jacobus maar we gaan in Lourdes wel kijken voor een nieuwe en anders in Meersel Dreef waar deze ook vandaan kwam zodat wij of jij weer en nieuwe hebben. Zojuist met Ronald weer meegelopen met uitlaten van Figaro alleen niet de normale route was nog te ver loslopend,dus via de Lambertusstraat goed gegaan.

Jo 2017-05-05 21:58:32

Lange dag zo te lezen ,jammer van je Jacobus ,maar vannavond een heerlijke etentje zo te lezen Maar morgen zondag rustdag ,goeide nachtrust

Karin 2017-05-05 22:17:36

Hoi Rien. Vandaag dus wat tegenslag. Morgen vast weer beter. vannacht lekker slapen en morgen rustig aan en.......... weer een dag dichter bij Jo. groetjes

Ans de Kroon 2017-05-05 22:17:41

We zijn blij voor je dat je goed bent aangekomen. Al is het verlies van je jacobus wel te betreuren. Als we het goed begrijpen is het nu nog 6 dagen voor je op je eindbestemming bent. Slaap vannacht goed en wandel de 13 kilometer rustig. tot ziens en succes.

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-05-05 22:30:05

Hi Rien, alle dagen beleef je toch van alles en nog wat! buitengewoon interessant. Wij kunnen ons voorstellen dat je een paar traantjes hebt gelaten, want het was je trouwe ''metgezel''. maar zoals Jo al mailde, het komt weer goed. Je hebt weer prachtige foto's gemaakt; wij genieten er alle dagen van. Wij wensen je een hele goede nacht en voor morgen een fijne semi-rustdag.

Annemarie+ Martin 2017-05-05 22:32:21

Beetje rustig aan kan geen kwaad hoor Rien en die nieuwe Jacobus die komt er ook weer wel hoor. Ik heb net de kennedymars uitgezwaaid ook leuk en vermoeiend ik sprak iemand die liep de 98ste heeft ook veel schoentjes versleten denk ik . Rien doe maar rustig aan we hebben de tijd he de lucht ziet blauw van de dagen . Groet en mooi weekend

Toos D 2017-05-05 22:36:18

Hoi Rien, Ja hoor as donderdag mag je jou Jo omhelzen. As maandag ga ik weer naar Jo toe. Daarna duurt het dan ook even voor dat ik jullie weer zie maar dat komt wel goed. Je hebt weer een zware tocht gehad en je Jacobs schelp verloren dat is pech hebben. Maar alles komt goed nog even wachten en nog even wat lopen anders ben je er niet als ze er is. goede nacht en tot morgen maar weer.

Elianne en Jan koetsenruijter 2017-05-05 23:00:18

Bonjour Rien, bidt tot de Heilige Antonius om je Jacob terug te vinden. De ene Heilige zal de andere toch wel helpen. Heilige Antonius beste vrind zorg dat Rien zijn Jacob vindt. Groetjes Corrie

Corrie groenhuis 2017-05-06 12:13:42

Hallo Rien. Een beetje saaie dag gehad begreep ik maar heelhuids en op tijd op de plaats van bestemming gekomen al kostte het je wel je Jacob waarschijnlijk. Jammer maar er zijn er genoeg. Het was weer een mooi verslag Rien Nu nog een paar dagen en dan zie je je lieve vrouwtje weer, eindelijk. Jo mist jou ook hoor. Nou Rien Morgen maar 13 km. dat is te doen. Slaap lekker vannacht en hopelijk tot het volgende verslag.

Ans Schilperoort 2017-05-06 16:23:11

Rien je weet het de laatste loodjes voor dit jaar , hoop voor jullie zo dat Jo er weer bij is en jullie samen lopen , en misschien denk die lieve meneer dit is een talisman dat hij jullie opzoekt en jou Jacobus weer tot jou komt , en weer mooie plaatjes ja die kathedraal ligt dan wel erg ver , ik lees nu je verslag van 5 mei , hoop er straks nog een te lezen,,,groetjes van mij ,

Paulien de Bruijn 2017-05-06 18:47:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.