De langste dag

Spanje, Los Arcos

Marco: De paella was heerlijk. Alles erop en eraan. Vis, vlees en kip, alles in overvloed. Dat wordt smullen jongen over een paar weken.

De bedoeling vandaag was om naar Villamayor de Monjardin te lopen. Slechts 17 kms. Maar iedereen was zo vroeg vanmorgen, dat het gebeurde dat ik om 07.15 uur al aan het lopen was. Hiermee was ik echt als laatste weg uit de refuge. Toen ik wakker werd vanmorgen waren van de 10 bedden er al 7 leeg. Omdat de andere twee heren ook al op het punt stonden te vertrekken heb ik ook maar besloten om te gaan. Het ontbijt was pas om 09.00 uur, dus dan maar ontbijten in het eerstvolgende stadje bij de warme bakker een uurtje later. Mezelf volgestopt met een tosti hawaii en een chocolade broodje.
Het gevolg was wel dat ik al om 12.30 uur in Villamayor aankwam. Veel te vroeg omdat de refuge pas om 15.00 uur open ging. Omdat mijn beentjes vandaag geweldig aanvoelden heb ik besloten om er 13 kilometer aan vast te plakken naar Los Arcos. Dit brengt mijn totaal vandaag op totaal 30 kilometers. Met het gevoel, dat er nog meer bij kan. Maar, genoeg is genoeg. Wel de langste afstand tot nu toe dit jaar.

Ik denk dat ik vandaag Nienke en Jennifer achter mij heb gelaten. Onderweg kwam ik wel toevallig Masja uit Finland weer tegen. Ik ken haar nog van de refuge in Saint-Jean-Pied-de-Port. Zo kom je steeds weer bekenden tegen.

Onderweg kom je steeds bekende dingen tegen, omdat je al het een en ander vooraf thuis hebt gezien. Zo heb ik vandaag van de wijn fontein bij Estella mogen genieten. Niet teveel natuurlijk, want ik moest nog vele kilometers. Verder was het weer genieten onderweg. De rust, het prachtige landschap, de ontmoetingen met andere pelgrims. Ik had dit voor geen goud willen missen. Natuurlijk speelt het prachtige weer ook een belangrijke rol. 25 a 26 graden met volop zon is voor deze jongen ideaal. Genieten tot en met.
Morgenochtend wacht weer een ontbijt in refuge Austria. Hier spreken zij Duits, omdat ze oorspronkelijk uit Oostenrijk komen. Op het terras in het stadje heb ik me maar aangepast door Duits bier en een schnitzel te bestellen.
Geen idee wat ik morgen ga doen. Waarschijnlijk wandelen. Ha, ha.

Gezegend bent U pelgrim, wanneer U de Camino overdenkt en ontdekt dat het vol is van uitdagingen en namen.

De zaligsprekingen van de pelgrim.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Mooie klaprozen, gelukkig zonder geliud

Jo 2018-05-07 20:12:30

Hoi Rien, Ja zo te lezen ben je vroeg vandaag. het ga je heerlijk af zo dat wandelen. En de Klaprozen die doen het ze zijn heel mooi. Het is natuurlijk wel heerlijk dat je vroeg bent gaan wandelen. In de middag is het te warm denk ik. Je kunt nu wat uitrusten en genieten van alles om je heen. Het ga je goed tot morgen. Groeten Elianne en Jan

Elianne en Jan koetsenruijter 2018-05-07 21:11:11

Het gaat goed Rien, als je dubbel loopt ook dubbel eten. groeten

Jeannine en Jan Van Steensel 2018-05-07 21:34:43

Hallo Rien Nog even en je loopt je zelf voorbij ,wat een kilometers voor een dag ,of kwam door de wijn uit de fontijn Geniet van de avond

Karin 2018-05-07 21:52:01

Hi Rien. Het gaat goed zo te lezen. Lekker voor je! zo volhouden maar. Je benen raken eraan gewend, hahaha. Groetjes

Ans de Kroon 2018-05-07 21:54:00

In de kerk van Los Arcos geweest ??? wat een beleving als het wel zo is !!morgen naar Logrono , dan Sante Domingo de la Casada, een film die niet ophoud . ga lekker door met lopen, je bent een van de honderdduizenden verslaafden{in het hoofd} en in je voeten , Rina en ik gaan lopen van Le Puy en Valey langs de Lot en de Tarn .6 weken in Frankrijk , als we wifi hebben zullen we je volgen , nogmaals een fantastische beleving van jouw Camino. afz Harrie en Rina Mannien.

Harrie en Rina Mannien 2018-05-07 22:37:16

zo Rien je hebt het tempo erin , maar wat wil je de temperatuur zorgt goed voor de spieren , maar je moet het natuurlijk allemaal zelf doen . ondertussen genieten van de mooie omgeving , waar wij thuis ook van mee mogen genieten via je mooie foto's ! groetjes Toon en Marijo

Toon en Marijo 2018-05-08 08:04:53

Morgen kom je weerin een nieuwe provincie Rioja met de hoofdstad Logrono. Zo kom je steeds dichter bij je doel Rien. Succes.

jef 2018-05-08 09:02:48

zo Rien, het mooie weer houdt de vaart er goed in. klasse! wat een prachtige foto's. mooi dat landschap met de klaprozen, nu nog blauwe korenbloemen erbij. of hebben ze die daar niet? heerlijk dat het zo goed gaat. zo langzamerhand begint het hier al te kriebelen;Santiago komt in zicht! vaya con Dios en denk aan het elfde gebod:Gij zult genieten

jaqui 2018-05-08 10:26:19

Je maakt wat mee onderweg. Je ziet vrienden en bekenden die soms even met je mee wandelen. Je houdt er inderdaad een goede snelheid in. Ga zo door. Tot morgen.

Annemarie+ Martin 2018-05-08 17:47:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.