Stukken

Frankrijk, Le Chatelet

Mijn rugzak heeft het helaas begeven. De verstelbare band aan de rugzijde is afgebroken. Een paar dagen geleden hoorde ik iets knappen, maar kon aanvankelijk niets vinden. Wel droeg de rugzak anders dan normaal en kon ik hem minder lang aanhouden.
Samen met Guido nog eens goed gekeken en nu is hoogte verstelband afgescheurd. Gelukkig heb ik enkele spanbandjes van de Vossenhoek bij me en hebben we geprobeerd om door de juiste hoogte af te stellen e.e.a. op te vangen met een spanband. Hopelijk houdt hij het nog enkele weken uit. Morgen volgt de test. Gelukkig een semi-rustdag dus een prima test gelegenheid.

Na zaterdag 1 april is het nu eindelijk gaan regenen. Nog niet onderweg, maar toen we hier net binnen waren is het begonnen. Maar dan moesten we nog boodschapjes doen en dat moest dan in de regen. Naar de supermarkt gelopen en ons avondeten ingeslagen, want hier wordt niet voor ons gekookt. We eten soep, pizza en een nagerechtje samen met een fles wijn, dus dat komt helemaal goed. Vandaag een wat mindere warme dag met een temperatuurtje van een graad of 15. Prima weer om te wandelen.

Vanmorgen om 08.30 uur afscheid genomen van Noel, onze gastheer, die ons uitermate goed heeft verzorgd. Hij heeft voor ons gekookt en vanmorgen een keurig ontbijt verzorgd. Wat zijn die Franse refuges toch schitterende gelegenheden om te overnachten voor de pelgrims, vooral hier in Frankrijk. Het is zo jammer dat ze weinig worden aangedaan, want wij de eerste gasten na 3 dagen.
En zo'n man zit hier toch 2 weken vrijwillig om pelgrims op te vangen. Voor ons geldt, als wij een refuge gaan tegenkomen wij daar zeker gebruik van gaan maken. Waar kun je tegenwoordig nog slapen, avondeten, ontbijten en ontzettend vriendelijk bejegend worden voor 20 euro.

Vandaag 23 kms gewandeld in wederom een mooie omgeving. Wijds met schitterende vergezichten, bossen, riviertjes, vogels die de gehele dag voor je fluiten, koetjes die je aanmoedigen en honden die je toeblaffen. Uiteindelijk aangekomen in Le Chatelet, alwaar wij werden ontvangen door Dhr. Francois, die ons wegwijs maakte in de gite.

Morgen dus een semi-rustdag van 12 kms naar Chateaumeillant, waar we gaan slapen in een mobile home. Een soort camper.
Ik ben benieuwd.

Ultrea.

Geschreven door

Al 13 reacties bij dit reisverslag

Het is lastig lopen wanneer je rugzak niet lekker hangt. Maar je hebt het gered en dat is belangrijk. Er zijn hopen wij geen belangrijke zaken verloren gegaan ? want dat zou zonde zijn, door het provisorisch moeten herstellen. Maak er morgen weer een mooie dag van. Eet en slaap lekker tot morgen

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-04-25 18:37:12

Hallo Rien. nu even een tegenvaller met je rugzak, maar dat zullen jullie samen toch wel opgelost krijgen. verder hoor ik idyllische klanken van prachtige bossen, waar jullie doorheen mogen wandelen. het gaat jullie goed daar en morgen op het gemakkie. groetjes

Ans de Kroon 2017-04-25 18:40:05

Denk je Jo mobiel te bellen krijg ik Rien aan de telefoon ,en daarna word ik gebeld heerlijk Frans verhaal ,probeer ik uit te leggen dat ik geen Frans kan ,weer Rien maar dan op de achtergrond foutje hihihi Maar nu even over je rugzak ,misschien kom je ergens een schoenmaker tegen ,misschien kan hij je band herstellen Weer een fijne avond en morgen veel wandel plezier

Karin 2017-04-25 19:21:30

Dat is balen toch raar dat hij nu al kapot is, Hopelijk houdt hij het nog uit met de lapmiddelen en kunnen we er mee terug naar de out door travel.

Jo 2017-04-25 19:43:00

Hoi papa hoe gaat het jou met mij gaat het goed Morgen ga ik met de tuingroep naar de vrijmarkt In bergen op zoom. Om spullen te verkopen.

Marco 2017-04-25 19:46:49

Klinkt alsof je het nog prima naar je zin hebt, houwen zo.....wel jammer van je rugzak, maarja tis nie anders!! Oant Moarn 👋

Gridje 2017-04-25 20:23:09

Een beetje pech dus met je rugzak , en het zag er allemaal heel sterk uit toen we jullie uitzwaaide , moet toch nog een tijdje mee maar ja zo.n zak heeft nogal wat te lijden , maar de omgeving is prachtig , en je hebt nog steeds een maatje Guido , loopt hij tot het eind met jou door??? en gaat hij wel verder?? Ja met het weer heb je erg geluk gehad , droog en een lekker temperatuurtje om te lopen , ik wens jullie nog een fijne avond goede nacht , lees morgen graag je verslag , groetjes van mij , zal het missen nu maak ik s.avonds mn laptop open en ben dan benieuwd waar jullie nu weer zitten , en mee gemaakt hebben.

Paulien de Bruijn 2017-04-25 20:59:41

Dat is wel balen, rugzak kapot en regen. Zit niet mee zo te zien, maar toch verl succes verder en hopelijk mooi weer, want dat maakt toch wel verschil. Groetjes

Ivonne N 2017-04-25 21:24:11

Hoi Rien, wat hoor ik nu de rugzak heeft het begeven. hopelijk red hij het nog voor weken. fijn dat je toch iemand bij je hebt om dit samen weer proberen te maken voor zover het lukt. je hebt toch maar weer een flink stuk gelopen en wederom mooie foto`s. Van morgen ben ik bij Jo weer geweest. ze gaat goed voor uit hoor. op het gemakje zo moet het ook. het ga je goed a de main.

Elianne en Jan koetsenruijter 2017-04-25 23:00:31

Als moderne pelgrim kun je dat meemaken een kapotte rugzak.volgens oude verhalen hadden ze niet meer dan een grote jas bij zich.maarja lastigblijft het in ieder geval succes vandaag.

Corry Kleemans 2017-04-26 08:02:33

Hoi rien, fijn dat je nog steeds een metgezel hebt. Hij zal jou wel missen straks. Maar ik denken.. vrienden voor het leven. Ik hoop dat het weer weer wat beter wordt en wens je veel wandelplezier. Groetjes. Corrie

Corrie groenhuis 2017-04-26 08:14:55

Op de eerste plaats Rien en Jo. Want jij zult dit ook wel lezen proficiat met jullie onderscheiding wat een feest en dat jij dat alleen moet vieren Rien jammer hoor maar drink er maar een stevig glas wijn op .ik probeer een foto te plaatsen van de feestelijke morgen

Toos D 2017-04-26 16:05:46

Hoi rien van jo te horen gekregen dat jullie een mooie onderscheiding gekregen hebben van harte gefeliciteerd!! Deze trip verdiend ook een lintje!! groetjes ronald en yanjeroen en een kwispel van figaro

ronald en yan-jeroen 2017-04-26 22:06:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.