God in Frankrijk

Frankrijk, Lurcy-Lévis

Vannacht geslapen onder een drietal dikke dekens. Als een roos. Wel verschillende keren er uit voor pipi, maar dat is mijn eigen schuld. Moet ik maar niet zoveel bier drinken. Maar ja, wat wil je met een Belg als metgezel. Hij is er ook niet vies van.
Het heeft wel geholpen, want de verkoudheid en de keelpijn zijn over.

Natuurlijk werken de temperatuur en het mooie weer hier ook aan mee. Vandaag een semi-rustdag met maar 16 kms gelopen. Om 13.30 uur al bij de gite aangekomen en na een biertje en een warme douch heerlijk in de tuin bij een temperatuurtje van 23 graden.
Genieten als een God in Frankrijk. Nee, als twee Goden in Frankrijk.

De wandeling vandaag was niet zo bijzonder. Eerst wat landbouwweggetjes. Toen een hele tijd over een drukkere weg. Dat laatste was wel de officiële camino, maar het zal niet anders gekunnen hebben. Wordt Guido nog bijna ondersteboven gereden door een of andere suffe automobilist. Hij kon nog net op tijd uitwijken. En de laatste kilometers over een minder drukke D-weg. Het bleef toch uitkijken geblazen.

In de gite hartelijk ontvangen door Roos en Wim Ridderbeks. Maar Roos kan beter lachebeks heten. Wat een spontane vrouw.
Ze zorgen ook nog voor een heerlijke maaltijd met zeer voedzaam eten. Bovendien doet Wim ook nog de houtkachel aan, zodat we vanavond zeker geen kou zullen lijden.

Koen: jammer van de 3-1 nederlaag. Je zult donderdagavond wel een beetje teveel hebben gefeest. Volgende keer beter.

Morgen wederom een rustige wandeldag naar Ainy-le-Chateau. Volgens de papieren hebben ze daar een wasmachine met droger.
Kunnen we onze wandelkleertjes en slipjes een keer wassen. Gaan we weer lekker ruiken.

Mijn gebed deze dag.
Door het raam gluurt nog even een glimpje van een mooie dag.
Heer, ik dank U voor het leven en de schoonheid die ik zag;
Sanctus zingen de tenoren, Paradisi de sopraan....
Ik wou U even laten horen dat deze dag niet stuk kan gaan.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Dat jullie heerlijk gewandeld hebben doet goed. Dat Guido bijna werd aangereden iets minder De fot's die je hebt laten zien zijn weer fantastisch. Jullie hebben lekker gegeten en zijn goed uitgerust voor mogen. Slaap mlekker en maar er morgen weer een mooie dag van.

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-04-22 20:47:34

Vandaag Marco verrast.Was in Rucphen aan het wandelen heb hen daar opgewacht en kon toen ook Fer een hele fijne vakantie wensen en nogmaals bedanken voor wat hij voor ons gedaan heeft. Denk je er wel aan dat je loopkleding niet in de droger mag? Heb je ook al enig zicht wanneer je in Perigueux aankomt ? Als je er zo vaak uit moet zou ik toch maar minder bier drinken.

Jo 2017-04-22 20:49:37

Hoi Rien. zo, we worden verwend vandaag. Kreeg 2 mails vandaag binnen. Maar lees ook, dat het nog steeds goed gaat. Ook fijn dat je Belgische maat nog bij je is. Samen is altijd leuker. jo blijft toch je bezorgde vrouw, he! Niet zoveel drinken en........niet je loopkleding in de droger. Luister naar haar Rien nogmaals groetjes en tot de volgende keer

Ans de Kroon 2017-04-22 21:22:45

Hoi Rien ; Net gekeken op Google Maps.Lurcy-Levis-Limoges-Perigieux wat denk je ? 280 km Loop ze en geniet . bon camino Morgen is de Vincent van Gogh/route in jouw Etten/Leur Groet van Harrie Mannien.

Harrie Mannien 2017-04-22 22:21:48

Hi Blij te horen dat alles goed gaat. Drukke wegen zijn inderdaad geen pretje, maar dat moet nu en dan, dus opletten want je bent vrij wild in Frankrijk. In Spanje is de automobilist toch iets attenter tenminste voor fietsers, dus ik denk ook wel voor wandelaars. Nog veel wandelplezier, het duurt nog even tot Perigueux.

Ivonne N. 2017-04-23 11:43:19

Wederom weer prachtige plaatjes dat kacheltje die hagedis ja als god in Frankrijk zo zie je er ook uit lekker relax , dus jullie blijven samen lopen gezellig hoor , ja je wil niet dat je aangereden word je hebt er mensen bij he , ze zien jullie toch lopen??en mooi twee verslagen op een dag , straks weer he , ik zou zeggen tot vanavond , groetjes van mij.

Paulien de bruijn 2017-04-23 12:10:37

Wij, Hans en ik zijn vanmorgen even bij de Losse Feeter op de koffie gegaan, effetjes een ander praatje na bijna drie weken aan huis gekluisterd gezeten te hebben ( herstellende heupoperatie) Wat een goed (gemengde) gevoel moet dit geven voor jou Rien nu je onderweg bent, een lang gekoesterde wens en ga zo door ! Ze pakken je dit niet mee af ! Straks samen aan het laatste stuk verder, weer iets om naar uit te kijken ! Drink vanavond weer lekker een biertje allemaal extra koolhydraten die je morgen kunt verbranden tijdens de wandeling ! We hebben gezellig even met Jo zitten kletsen bij de Feeter en onze pijntjes gedeeld je weet wel gedeelde smart is halve smart ! Rien we wensen je een mooie wandeling verder Tot later, groetjes Hans en Addy Verschuren

Hans en Addy Verschuren 2017-04-23 12:16:03

Het lijkt mij leuker om met iemand te lopen samen Frankrijk ontdekken,het gaat je steeds beter af en goede training voor Nijmegen,dat maar een eitje toch.lieve groetjes Maris en Corry

Corry Kleemans 2017-04-24 08:03:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.