Pest of Cholera

Frankrijk, Saint-Martin-le-Vieux

Een wandeletappe vandaag om in wieler termen te spreken. Of wandelen met de handrem er op om in Rien en Guido termen te spreken. Heel rustig gelopen vandaag omdat we slechts circa 13 kms hoefden te lopen. Om 09.00 vertrokken bij onze zeer vriendelijke gastgevers. Onze gastheer heeft zelfs mijn E-mail adres en postadres genoteerd, mocht mijn Jacobus toch nog bij hem worden gebracht.
Alleen het slapen ging niet zo best vannacht. Nu had ik nog het beste bed van de twee, maar dat was ook niet best. Enfin, na het ontbijt gaan lopen met regenkleding aan, want het eerste uur gingen we in de regen doorbrengen. In het stadje Aixe-sur-Vienne eerst de warme bakker en daarna de supermarkt bezocht en de nodige etenswaren en drinken gekocht. Niet teveel, want je moet het allemaal meesjouwen.

Aangekomen op een zeer vroeg tijdstip wees onze gastvrouw ons de chambre d'hote en verwelkomde ons met een biertje. Lekker gedoucht en verder uitrusten. Om 19.00 uur wacht ons de avondmaaltijd.

Onderweg (niet vandaag) en ook bij onze gastgevers, komt iedere keer weer de verkiezingen hier in Frankrijk ter sprake. De mensen hier van het platteland zien het niet zitten met de twee overgebleven kandidaten. Vooral mevr. Lepenne is hier ongekend impopulair. Dhr. Macron wordt ook niet erg gepruimd hier. Een van onze gastgevers sprak zelfs van Choisir entre le Peste et le Cholera. (Kiezen tussen de pest en cholera). Wel een wat boute uitspraak, maar het geeft wel de mening weer van de plattelandsbevolking alhier. Morgen zijn de verkiezingen. Hopelijk voor de uiterst vriendelijke bevolking hier, dat Macron het haalt.

Morgen wacht voor ons een etappe van circa 20 kilometer met aardig klimmetjes. Maar dat gaat wel goed komen denk ik. Eerst maar eens eten hier en daarna slapen. Het is een fromageterie, dus ik heb een zwaar vermoeden, dat er kaas op het menu zal staan. Hopelijk met een flesje wijn er bij, want het spreekwoord luidt:

Il y a plus de philosophie dans une bouteille de vin,
que dans tous les livres du monde.
Louis Pasteur.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wij vinden nog steeds dat je het goed doet. Een relatieve rustige wandeldag kan geen kwaad. Laat je ook beter genieten. De foto die je laat zien is prachtig. Dit zijn pas bouwwerken. Rien en Guido, eet en slaap straks lekker en wij zien je graag morgen weer. Succes.

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-05-06 19:55:02

Een mooi spreekwoord Rien , lekker rustig dagje kan geen kwaad toch???? Als wij dit verslag lezen hebben jullie de maaltijd genuttigd ik hoop dat het smaakte , ja die verkiezingen is alle maal een pot nat maar ja ze zijn er. Voor morgen een mooie zondag , een fijne avond avond nog , zal straks die verslagen missen , ga nu voor mn laptop zitten heel nieuwsgierig wat je deze dag weer meegemaakt heb , en dat is altijd gaaf met mooie foto.s ,groetjes van mij.

Paulien de Bruijn 2017-05-06 20:15:28

Het is weer gelukt Ik wens je morgen weer veel loop plezier😏👊

Lenie van Elteren 2017-05-06 23:07:49

Hoi Rien, Ik lees dat je vandaag 13 km hebt gelopen dat was dan ook rustig aan doen. Dat mag ook wel eens een keertje toch. Ja ik hoop ook eerlijk gezegd dat Macron het haalt maar ja dat weet je daar nooit in Frankrijk. Natuurlijk is het in Frankrijk anders eten dan Thuis maar zoals ik het lees eten jullie heel lekker. en een wijntje erbij lekker hoor. wandel ze met plezir morgen en een fijne Zondag.

Elianne en Jan koetsenruijter 2017-05-06 23:08:15

Wandel ze met plezier vandaag!! Wij hebben gisteren heerlijk gebbq-ed met Jo en Marco, was gezellig en lekker!! Doen we gauw weer met jou erbij 😘

Gridje 2017-05-07 07:18:44

De laatste loodjes he.Jammer van Jacobus.Ik snap best dat er verdrietig van bent,geniet van de laatste dagen.Je zult het straks best gaan missen.Maar er komen weer andere mooie dingen voor terug.Liefs

Corry Kleemans 2017-05-07 10:39:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.