Pilgrim - Enya

Frankrijk, Saint-Mesmin

De krant had gelijk. Vandaag hetzelfde weer als gisteren, dus droog, maar wel enkele graadjes minder. Om te lopen lekker, zeker met de noorderwind in de rug als je naar het zuiden loopt. Om te zitten iets minder aangenaam, omdat ik vandaag meer dan 20 kilometer langs een kanaal heb gelopen. Daar is het altijd enkele graden frisser.
Het Franse weervrouwtje voorspelde gisteravond op de tv voor de komende dagen oplopende temperaturen. De rest van de tv-uitzendingen in Frankrijk zijn geheel gewijd aan de komende verkiezingen. Hetgeen mijn gastvrouw de kreet ontlokte: Bla, bla, bla.

Na gisteravond een eenvoudige maar degelijke maaltijd en vanmorgen een dito ontbijt, afscheid genomen van mijn bedknuffel, Mia de hond en Mevr. Finot en op pad naar Savieres. Wederom een makkkie, maar wel 27 km. Te meer daar ik pas om 17.45 uur bij mijn volgende adres terecht kan.
Mia heeft mij gevonden. Was niet bij mij weg te slaan. Dit in tegenstelling met de honden onderweg, die het niet erg met mij op hebben. Zij blaffen mij steeds weer uit, terwijl ik hen niets in de weg leg. Brengt mij trouwens bij de vraag hoe het met mijn oppashondje gaat?

Toen wij thuis vertrokken heb ik enkele songteksten gedownload, waaronder Pilgrim van Enya. Dit om onderweg bij verveling te zingen.
Nu is dit een prachtig lied, maar alleen als Enya dit zingt.
Bij eerste stop op een bankje kwamen twee eekhoorntjes nieuwsgierig kijken. Echter toen ik met mijn zoetgevooisde stem Pilgrim begon te zingen, gingen ze er als een eekhoorn van door. Ik heb onderweg diverse malen dit gezongen, maar alleen als er niemand in de buurt was.

Onderweg diverse malen aangesproken (niet terwijl ik zong natuurlijk) door belangstellenden. Zelfs fietsers stopten voor een praatje. Best leuk natuurlijk.

Uiteindelijk gearriveerd in Savieres na nog een half uurtje voor de deur te hebben gezeten. In tussen wel begonnen met mijn verslag. Ook hier wacht mij een warme maaltijd. Zeer vriendelijke gastvrouw, die gelijk een onderdak voor zaterdag ging regelen. Voor morgen had ik vanmiddag al onderdak geregeld in Troyes (spreek uit als Trwa). Ik slaap morgenavond in een voormalig seminarie, slechts 18 km hier vandaan. Geeft mij de tijd om Troyes te bezichtigen. Schijnt een mooie stad te zijn.

Pilgrim, how your journey
On the road you chose
To find out why the winds die
And where the stories go
Enya

Geschreven door

Al 13 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk is zingen onderweg dat geeft een wandelaar soms een goede manier van lopen. We zijn blij te lezen dat het nog steeds goed gaat, houden zo. Je bent een fantastische pelgrim. Slaap straks lekker en rust goed uit voor de volgende dag. We willen meer van je horen. Tot morgen !!!

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-04-06 19:35:15

Hoi Rien. Als ik dit zo lees, gaat het met jou goed. Zelfs zingen onderweg, hahaha! Jo was vanmiddag aanwezig, met rollater, maar heeft lekker meegedaan. Hier vandaag ook stuk frisser, zelfs koud. Slechts 12 graden, bbrr. De winterjas kon weer aan. Fijne avond en tot de volgende keer. Doeiiiiiii Leuke foto's

Ans de Kroon 2017-04-06 19:44:29

Hoi Rien , Wat een ervaring om langs de Seine te lopen ,vindt je niet?/ Heb je de wielewaal,roodborsttapuiten en de veldleeuwerik gehoord? Voor morgen in Troyes ga naar de prachtige Sint Petrus en St Paulus cathedraal en kijk naar de fonteinen in de Seine . Bon

Harrie Mannien 2017-04-06 19:57:13

Hallo Rien, morgen in Troyes dat begint al aardig op te schieten. Troyes is inderdaad een bezoek waard, mooie vakwerkhuizen en enkele prachtige kerken. Veel succes verder en natuurlijk droog weer....

Ivonne N. 2017-04-06 20:04:16

Was inderdaad bij het sjoelen 2 punten te kort voor mijn gemiddelde maar ja. Nog wel aan de paracetamol maar voor het eerst redelijk pijn vrij. Wanneer denk je in Vezelay te zijn?Wil In de Basiliek Saint Marie Madeleine de kaars aansteken ?

Jo 2017-04-06 20:12:54

Hallo Rien Wie weet word je nog een volleerd zanger en kan alle teksten uit je hoofd ,een aangename avond en morgen gezond weer op 🎧🎤🎼

Karin 2017-04-06 20:19:46

Hi Rien, toch even een reactie van mij op jouw leuke verslag! Wat een goede berichten allemaal. En wat een dot van een hondje!! Wel te rusten voor straks en voor morgen een prachtige wandeldag. Groetjes!

Annemarie 2017-04-06 20:59:54

Hallo Rien Het schrijven gaat je net zo gemakkelijk af als het wandelen, het zingen wat minder maar je hebt nog dagen zat om te oefenen. Succes verder. Groeten Ad van Opstal

Ad van Opstal 2017-04-06 21:27:43

HA HA super van die eekhoorntjes , wederom een super verhaal Rien , en blij dat het goed met je gaat , kom net uit m.n werk je ziet het s avonds 11:45 toch even achter de lap top , nieuwsgierig naar jou verhaal van die dag , mooie foto.s ook weer , het gaat je goed af , lopen , zingen , ons vermaken met je verhaal , Rien een fijne wandel dag morgen en de groetjes van mij

Paulien 2017-04-06 23:46:55

Hoi rien,goed te lezen ondanks het gemis van jo, dat jij het goed maakt wat een avontuur He.gisteren jo gezien en ze maakt het goed maar mist jou dat heel logisch is.nog heel veel plezier en volhouden hoor!!en hopelijk kan jo later weer aansluiten!! Groetjes tonny

Tonny's van gastel 2017-04-07 08:58:43

Leuk om je verhalen te lezen. Nu zien wij weer een nieuwe tekstschrijver voor ons clubblad. Lekker genieten Rien

Levien 2017-04-07 09:52:09

Rien, zolang jij blijft genieten doen wij dat ook

John Allen 2017-04-07 13:51:52

Hoi Rien, Sorry dat ik nu pas al je verslagen ga door lezen want het was een druk weekend hier bij ons. het zingen ga je goed af zo te lezen en het wandelen ook. Je hebt weer prachtige foto`s gemaakt. en inderdaad langs het kanaal heb je gelopen. het ga je goed ik ga gauw weer verder lezen. groeten

Elianne en Jan koetsenruijter 2017-04-10 09:09:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.