Hoogtevrees

Frankrijk, La Souterraine

Eerst even iets recht zetten. Gisteren 30 april zaten we niet in La Souterraine, maar in Crozant. En vandaag 1 mei logeren wij in La Souterraine in een nieuwe refuge, waar voor ons wordt gekookt en morgenochtend een ontbijtje wacht. Voorlopig zijn we met z'n vijven. Twee Belgen, twee Fransen en ik.

Vanmorgen vertrokken uit ons hotel in Crozant. De kou in het hotel viel achteraf mee, ook al was er geen verwarming. In Crozant bij de plaatselijke bakker de lunch ingeslagen en toen op pad.

We waren nog maar net op weg langs een smal paadje langs een diepe afgrond toen Guido plotseling afremde. Hij werd bevangen door hoogtevrees. Nu ken ik dat verschijnsel, want ik heb er zelf ook last van. In Oostenrijk moesten Jo en ik over een bergrug met aan weerskanten een diepe afgrond. Jo de handjes op haar rug en ik die handjes vasthouden en zo zijn wij die rug overgestoken.
Dus ik Guido bij de hand genomen en samen een stuk verder gelopen tot de pad breder werd. Toen mocht hij weer los lopen.

Onderweg verschillende regenbuien mogen ontvangen, dus de regen capes en de beenkappen kwamen goed van pas. De route was niet zo bijster interessant behalve het begin, dus was de regen ook niet zo erg. Vandaag 25 kilometer gewandeld, maar het viel niet mee voor mij. Vannacht niet goed geslapen. Gisteravond kreeg ik na het eten in een brasserie (wat overigens goed smaakte) pijn in mijn mond. Het ging niet over vannacht, dus de tandjes maar in een bekertje gedaan, twee paracetamolletjes genomen en proberen te slapen. Is uiteindelijk gelukt. Vanmorgen bij het ontbijt kwam de pijn in de mond weer terug, dus voor we gingen wandelen weer maar aan de paracetamol.
Ik weet niet wat het is, maar het is best pijnlijk. Het lijkt wel of er een tand of kies moet doorkomen, maar dat lijkt me sterk, want ik ben mijn tandjes al 45 jaar kwijt. Dus wat het is weet ik niet. Afwachten maar en aan de paracetamol en hopen dat het overgaat. Onderweg nog wel een keer op mijn gezicht gegaan. Gelukkig niets aan de hand verder, alleen de bril een beetje scheef.

Hopelijk gaat het slapen vannacht beter, want er staan nog een paar pittige dagen te wachten met flink wat hoogteverschillen. Maar dat zien we morgen dan wel weer.

Ik zet d'n ene voet vur d'n andere voet en ik loop.
't is mee vallen en opstaan begonnen, ik loop.
Honderd schoenen versleten
en God mag het weten
hoeveel paar ik in m'n leven nog koop.
Ik zet d'n ene voet voor d'n andere voet en ik loop.
Gérard van Maasakkers.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Wij zijn blij dat jullie die hoogteverschillen hebben overleefd. Wij weten gelukkig niet wat hoogtevrees is. Maar een remedie kan zijn. Blijf recht vooruit kijken en niet naar beneden. Het is jullie gelukkig, buiten een pijnlijke duikeling, verder goed bekomen. Slaap goed en morgen meer succes.

Martin Albers Spierings.+ Annemarie Kruger. 2017-05-01 19:23:49

Hallo Rien en Guido Morgen door de oude poort van St.Jean op weg naar Benevent-lAbbaye denk ik voor 21km. Dat zal jullie ook wel lukken zo te zien ik kan mooi de route volgen die ik heb gelopen in mei 2011. Succes en op naar Perigueux.

Jef Buijs 2017-05-01 19:34:43

Toch goed dat we dat toen gedaan hebben kon jij een ander helpen . Misschien gisteren bij het eten niet zo,n schoon bestek gehad (is niet altijd zichtbaar). Als het niet over gaat kun je bij een apotheek misschien wat spoelmiddel kopen, en als je bril niet lekker zit je hebt gelukkig nog een reserve bij. Doe je wel voorzichtig de laatste dagen?. Ik kijk nu steeds meer uit naar 11 mei,woensdag middag gaan we hotelletjes boeken in Nevers, Perigueux en Lourdes. Slaap ze vanavond.

Jo 2017-05-01 19:36:07

Gelukkig allen je bril een beetje scheef ,maar wel oppassen vooral bij regen , Maar wel dapper twee mannen met hoogtevrees ,hand in hand en toch je angst een beetje op zij gezet En ja Mei de Maria maand is begonnen Ik hoop dat je pijn overgaat Fijne nacht rust

Karin 2017-05-01 21:29:36

Ik loop een dezer dagen naar de ( Zeg ) om een kaarsje te branden 🕯Hou vol he

Toos D 2017-05-01 23:56:06

Het wordt er niet makkelijker op,fijn dat je dan toch met z'n twee bent kun je elkaar moed inspreken.Nu weel volhouden he.liefs

Corry Kleemans 2017-05-02 08:07:55

Hoi Rien dus een beetje pech , luister naar je lichaam en pas op je zelf , nog een goede wk volhouden he??? wat een lief hotelletje , ja ik weet ook wat hoogte vrees is , ben een Rotterdamse met frans bloed maar ben nog nooit op de Euromast geweest , ja Jo ik heb er zin in om jou mannetje op te halen , ls ik al die mooie foto.s voor bij ziet komen , nou Rien hoop dat je de nacht goed slaap heb je toch nodig hoor , nog veel loop plezier en sterkte , met je mond , groetjes van mij.

Paulien de bruijn 2017-05-02 11:25:44

Hoi Rien, Niet teveel op je gezicht gaan hoor want dat is niet gezond die laatste dagen. Je hebt best weer een stuk gelopen en hoogte vrees ja jan heeft dat ook. je kunt er niets aan doen gelukkig dat je met z`n tweeën bent. Een spoel middeltje voor je mond kan wonderen doen hoor. het ga je verders goed.groeten

Elianne en Jan koetsenruijter 2017-05-02 22:16:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.