Gewijzigde plannen

Frankrijk, La Souterraine

Zoals wij eerder hadden bedacht om met de trein naar Perigueux te gaan, kan niet doorgaan. De Franse spoorweg medewerkers hebben besloten vandaag en morgen te staken. Dus wandelen wij morgen weer en stappen wij donderdag op de trein naar Perigueux.
Jo heeft de Spaanse Camino bekeken en denkt dat ze daar meer tijd nodig heeft dan aangegeven staat in het boekje. Die extra tijd wilt ze nu uitsparen door een traject in te korten dat Rien al heeft gelopen. We willen ook op tijd terug zijn voor de Nijmeegse vierdaagse.

De afgelopen nacht is voor ons niet helemaal vlekkeloos verlopen. Rien had gisteravond voor het naar bed gaan al krampen in zijn benen, die maar niet wilden overgaan. Dit ondanks massages van Jo en lopen op koude vloertegels. Ze gingen maar niet over. Uiteindelijk toch in slaap gevallen evenals Jo, maar uiteindelijk was het toch maar een korte nacht. Gelukkig maakte het ontbijt en de korte (18 km) wandelafstand van vandaag veel goed. Bovendien was het traject vrij eenvoudig en kwamen we niet al te moe in de refuge aan.

We hebben gedurende maar 10 minuten enige regen mogen ontvangen, maar al snel konden de poncho's weer uit. Toen begon de zon te schijnen totdat we in de refuge waren. Daar begon het weer te regenen.
De temperatuur om te lopen was zeer aangenaam. Schatting: 15 graden.

Ons wacht een warme maaltijd hier en het gaat lekker druk worden aan tafel. Er zijn 11 gasten: 2 Nederlanders en 9 Fransen. Zo druk, dat wij een slaapplaats bij we gastvrouw privé hebben gekregen. Dus slapen we heerlijk gescheiden van de rest.

Zoals het er nu naar uitziet slapen we morgen in Benevent-Labaye, mits we nog een slaapplaats kunnen regelen. Daarna gaan we naar Marsac om daar op de trein te springen. Maar zover zijn we nog niet.

Ce n'est pas tant toi qui marches sur le Chemin,
c'est plutot le cheminement qui marche en toi.

Pierre Genin.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Hoi Rien en Jo Gewoon doen wat goed voor je is. Een dagje meer of minder dat maakt niet uit. Het blijft zo wie zo een wereld prestatie als je zo iets aandurft. Pak op tijd je rust en geniet van wat je tegenkomt. Groetjes Ad van Opstal

rienenjosantiagodeel2 2018-04-03 19:21:07

goed plan hoor om de trein te nemen! en dan wel rustig aan richting Santiago. zo te horen wordt het al drukker op de camino en dat is gezellig. fijn dat jullie apart kunnen slapen want een goede nachtrust is toch echt, naast goed eten, een voorwaarde voor een goede wandeltocht. hopelijk zijn de weergoden jullie morgen gunstig gezind. vaya con Dios

jaqui 2018-04-03 19:23:02

Hoi Jo en Rien, Ja na al wat krampen in de benen van Rien hebben jullie wel een kort nachtje gehad maar met wel mooi weer gewandeld. Dat hebben jullie dan toch mooi meegenomen. Hier was het weer ook goed. maar vannacht komt er weer regen onze kant op. we wachten maar af. Kijken of jullie met de trein een stukje verder kunnen. Wens jullie smakelijk eten en tot morgen. Gr Elianne en Jan.

Elianne en Jan koetsenruijter 2018-04-03 19:25:47

Hebben jullie weer trein staking ,maar jullie laten je niet uit veld slaan ,ik hoop dat jullie nu een beter nachtrust hebben En voor morgen weer gezonden wandel kilometer

Karin 2018-04-03 21:30:12

Ik vind het zo wie zo toch erg goed wat jullie doen doe maar rustig aan met lopen ik zag de foto vallen zit in een klein hoekje tot kijks

Limburg 2018-04-04 08:52:32

Wouw wat spannend allemaal , ja zag het gister op het nieuws , ik dacht gelijk aan jullie , maar komt allemaal goed , niet leuk voor Rien natuurlijk kramp is erg , een stukje toilet zeep kopen en overal waar Rien slaapt onder zijn matras leggen , bij mij helpt het al jaren ,???? en Jo jij haald halsbrekende toeren uit hoor maar pas op jezelf !!!! Ja lachen en bikkels zitten nu al over de nijmeegse te praten , ik vind het knap hoor Bon route en groetjes van mij.

Paulien de Bruyn 2018-04-04 09:32:47

Hoi, wat een belevenissen telkens weer en niet allemaal even fijn, lees ik. Gewoon je intuïtie volgen, lijkt mij. Dat is het beste. leuke en mooie foto's telkens. veel succes, groetjes en het allerbeste gewenst door mij.

Ans de Kroon 2018-04-04 10:36:09

Slapen bij de gastvrouw moet een stuk rustiger geweest zijn. Met deze spoorstaking is het helaas weer Lijn 11 (je benen} gebruiken succes en we zien het morgen weer.

Annemarie+ Martin 2018-04-05 18:25:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.