Oud

Spanje, Burgos

Oud maar niet versleten. Soms voel ik mezelf een oude man tussen al die jeugd, die de camino lopen. Soms zit er wel een middelbaar bij, maar toch ben ik een van de oudere. Ze noemen mij ook wel de senior uit Holland.
Over oud gesproken: Atapuerca staat bekend om zijn opgravingen. Ze hebben hier overblijfselen gevonden van menselijk leven van 800.000 jaar geleden en dat geldt als de eerste Europeaan. Er is een heel park aan gewijd, alleen 12 km van Atapuerca verwijderd. Mij iets te ver om te gaan bezoeken. Het is wel een toeristische trekpleister, getuige de vele overnachtingsplaatsen en restaurants, die het plaatsje telt.

In het verleden werden de camino paden aangeduid met gestapelde stenen. Tegenwoordig zijn er modernere aanduidingen zoals borden en gele pijlen.

In een van die restaurants heb ik gisteravond lekker gegeten. Een vissoep en varkenslapjes met frites en taartje na. Het valt alleen niet mee om een en ander duidelijk te maken in het spaans. Frans gaat me veel beter af en kon gisteravond goed mee converseren met mijn twee Franse tafelgenoten. Mijn Spaans woordenboekje heb ik opgeborgen. Eer dat ik wat gevonden heb is mijn eten koud. Als ik kip wil, doe ik wel tok, tok. Als ik varkensvlees wil, doe ik wel knor, knor. Als ik rundvlees wil, doe ik boe, boe. Als ik vis wil, doe ik blub, blub. Zo kom ik een heel eind.

Na een goede nachtrust, wel met oordoppen in, bleek dat het regende toen ik om 06.30 uur wakker werd. Dus regenkleding opgezocht, maar toen ik buiten kwam was het droog en heeft het verder niet meer geregend. Dus de regenkleding weer maar opgeborgen en op pad.
Ik was gelijk goed wakker en ingelopen, want er wachtte gelijk een steile gevaarlijke helling en dito afdaling. Vooral omdat alles nog nat was van de regen. Verder lekker gelopen bij een graad of 16. Al vroeg in Burgos aangekomen.
Ik had besloten om in Burgos een hotelkamer te zoeken en dat is gelukt. Het kost wel iets meer dan de refugio, maar ik heb nu een kamer, wc en douche voor mezelf. Dus slapen zonder oordoppen.
Burgos is een mooie stad met een prachtige kathedraal. Deze bezocht en onder de indruk van de pracht en praal in dit gebouw. Eer dat je alles heb bezocht ben je een paar uur verder.

Morgen gaan we de beruchte meseta op. Schijnt eentonig en vlak te zijn. Maar dat zien we morgen dan wel weer.

Gezegend bent U pelgrim, als U ontdekt dat de camino veel stilte van een gebed en het gebed van de ontmoeting met God, die op U wacht, met zich meebrengt.

Een van de zaligsprekingen van de pelgrim.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Hoi. Zo tok ,tok en knor ,knor. Ja zo weten ze ook wat je wil eten. Hier ook heel wisselend weer, maar ja, ik wandel hoog uit een uur. Jij iets langer. Lekker genieten van je privé kamer. Beetje luxe mag toch best een keer. Veel succes verder en groetjes

Ans de Kroon 2018-05-14 18:11:51

Je hebt dus een prachtige wandeling gehad met niet al te slecht weer. Burgos is dus inderdaad oud maar niet versleten. eet lekker straks en slaap straks goed. Wij hopen niet dat je alle diergeluiden weer moet nadoen, sterkte. En tot morgen

Annemarie+ Martin 2018-05-14 18:56:09

Ha Ha...kip is pollo rien , en die,en de l spreek je uit als j dus pojjo , maar hoe jij het doet kom je er ook wel hoor, en oud Rien de duvel is oud , moooie weg aanduiding maar die stenen hebben ook wel wat hoor ,ja ook dat veranderd?? Prachtige kathedraal ook , groetjes van mij , Buenas Noches ,Buen Viaje.xx

Paulien de Bruijn 2018-05-14 19:06:26

hahaha Rien, misschien gebarentaal leren? alle gekheid op n stokje zo langzamerhand schiet het al op toch? fijn dat het weer goed is en wat zul je genieten van een eigen douche en kamer! heerlijk gewoon. en je bent zo oud als je je voelt hoor.. hier vanmorgen mist en vanmiddag stralend weer en morgen ook nog. we blijven genieten. buenas noches

jaqui 2018-05-14 19:22:18

Wat een reactieve oplossing heb je gevonden ,om een stuk vlees op vis op je bord te krijgen Wat mooi dat je de kerk kon bezoeken je heb er een stel gehad ,hier zijn de meeste op slot Nog een fijne avond en goede nachtrust

Karin 2018-05-14 20:49:18

Hoi Rien, Zoals je al zei met gebaren taal kom je een heel eind. Je weet dan wat je wilt eten. Je zult wel op knappen van een lekkere douch en een rustige nacht rust. Je bent net zo oud als je, je voelt. Lekker eten en gezond leven dan kom je een heel stuk verder. Wat een mooie kerk op de foto die heb je denk ik zo maar bezocht? Wandel ze met plezier morgen. Groeten Elianne en Jan.

Elianne en Jan koetsenruijter 2018-05-14 21:16:47

Ga vooral zo door, je levert een superprestatie!! Wij zijn supertrots op jou 💙

Gridje 2018-05-15 20:21:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.