Voorjaar 2019

Nederland, Amsterdam

Goedendag,

De APK is na de nodige strubbelingen weer gelukt. Tenminste die voor mijn camper. Linkerachterlampje brandt sterker dan rechterachterlampje. Afkeur.
De reflectieborden achter zijn verweerd. Afkeur. Breedtelampje zit niet goed vast. Afkeur. Elk schroefje werd beoordeeld. Ruitenwisserbladen niet goed. Afkeur. Remmen niet goed. Afkeur. Dinsdag 23 april afgekeurd.
Campertje achter gelaten en met taxi naar huis.
Op 5 juni weer opgehaald en met behulp van mijn creditkaart meegekregen.
APK en reparatie verricht door die grote firma met truck en land in de naam. Het lukte ze niet om de remmen te ontluchten. Remmen op luchtdruk ontluchten? Nooit meer. Zo onpersoonlijk. Noch minder dan een nummer.

De APK voor mijzelf is verlopen en wordt niet meer verlengd.
De afgelopen winter was zwaar voor me. Chemo is niet mijn ding.

Maar nu is het voorjaar en ik zit weer in mijn campertje. Waarheen de reis gaat? Ik zit boordevol plannen, maar overal is of wordt het slecht weer.
Duitsland, Frankrijk, Noord Spanje, Noord Italië, het maakt allemaal niets uit.
En het is natuurlijk niet verstandig om de vrijdag voor Pinksteren te gaan rijden. Waar wil je nog plaats krijgen?

Gisteren, samen met mijn broer de camper geladen. De eerste levensbehoeften zoals medicijnen, Campari en bier.
Maar ook nuttige spullen zoals gereedschap, fototoestellen, computer en printer en de drone.

Opgewekt op stap gegaan, kilometerstand 117750, maar ik moest gelijk tanken. Diesel bijna op. Daar heb ik zo’n hekel aan; ga je weg en ga je de hele dag rijden en sta je na tien minuten aan de pomp. Maar wel een lekkere grote koffie gescoord met een gevulde koek.

Na tien minuten op de A2 draaide mijn linkerbuitenspiegel helemaal achterste voren. Snel even op de vluchtstrook geprobeerd weer recht te zetten, maar binnen 100 meter weer mis.
Bij tankstation gestopt en even de moeren aan gedraaid. Vergeet het. Helemaal dol. Draaien echt soepel, net als de spiegel.
Zonder buitenspiegel kan je niet rijden; wat nu?
Scheerlijn gepakt en de ene spiegel aan de andere vastgemaakt. Mooi oranje nylon koord over de camper gespannen. Maar het heeft geholpen. Geen problemen meer gekregen.

Het is toch weer wennen na zoveel maanden weer in je campertje te wonen. Waarom werkt de koelbox niet? Gisteravond voor de deur werkte hij wel. Ja, daar was walstroom (230V) en dat heb je niet onder het rijden. Maar het insteken van de 12V plug deed wonderen. Vanavond koud bier.

Het was vandaag mooi weer, zelfs warm. Dus maar even de airco aan. Het werd echter steeds warmer?
Airco was het andere knopje, deze was van de verwarming.

Bij Sittard van de snelweg af met de bedoeling om binnendoor verder naar het zuiden te rijden.
Maar ik werd echt beroerd en heb een klein uurtje stil gestaan. Niet stil gezeten; veel sprintjes naar het toilet getrokken.
Toch maar verder gereden via de snelwegen.
Tegen drieën had ik er genoeg van en heb een rustplaats gezocht en gevonden in Altenahr (Eifel). Een troosteloze grote parkeerplaats waar nog een andere camper staat.
Vandaag gereden 337 km.

In de camper is het weer een puinhoop. De sanitaire stopplaats had weinig ruimte en dus hard geremd. O.a. de twee kratten met kleding zijn nu leeg en de inhoud ligt verspreid door de camper.
Al mijn schone shirts op de vieze vloer!

Kwam ook tot de ontdekking dat ik thuis de koelkast niet leeggehaald heb. Dus deze reis geen lekkere graskaas en kalfsleverworst. En het brood zit ook nog in de koelkast. Dus morgen geen ontbijt. Dom, dom!
En het geplande lekkerbekje voor vanavond gaat ook niet door. Maar daar heeft het restaurant aan de overzijde vast wel een alternatief voor.
Helaas, restaurant was dicht en bleef dicht.
Om zes uur met storm en regen gaan slapen.

Wanneer ik over de bediening of receptie tevreden ben geef ik vaak een kleinigheid. Een beertje, een paar Delfts blauwe klompjes. Ben ik heel tevreden dan een beertje die in die klompjes staat.
Beertje had ik vorig jaar al; de klompjes zijn nieuw.

Waar ik sta kun je zien:
https://goo.gl/maps/7hDQ11YUatDdZCfh7


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Een heel goede reis gewenst.

Ilse 2019-06-08 17:37:56

Op de van jou bekende, deels georganiseerde, deels spontane wijze, ben je weer heerlijk onderweg. Geniet van elke minuut, en laat slecht weer en frequent toiletbezoek je er niet van weerhouden om het avontuur ten volle te beleven. Go camper, go!

Tom & Hanneke 2019-06-08 18:22:40

Er is niets mooiers dan reizen. Ook met hindernissen. Mooie reis en mooi weer.

Tom en Marianne 2019-06-08 18:23:46

Hallo Neefje(OEI) wel in jaren een verschil maar niet in Camper reizen Kan/mag ik dus wel zeggen, Fijn dat je toch weer aan het zwerven bent. GENIET MAAR ook al komen de problemen ook weer op je pad. Maar andere hadden THUIS OOK WEL GEKOMEN H&K

Henny en Ko 2019-06-08 21:49:22

Hallo Rien, we wensen je een fijne reis met weinig rompslomp. Gr. Wim en Tony

Wim en Tony 2019-06-09 11:59:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.