Baltische Staten Vente, Litouwen

Litouwen, Vente

Zaterdag 26 september
Om 09.00 uur vertrokken naar de pont. Nog een keer door het dorp; er komt een wielerwedstrijd want als ik de hoek omga hangt er een spandoek “FINISH” op 2,5 meter hoogte. Dat betekent achteruit terug en proberen via een kleine parkeerplaats verder te komen. Niemand die je waarschuwt of helpt. Integendeel, toeterende auto’s achter je die weigeren uit de weg te gaan. Enfin, het is gelukt met scherp sturen om door smalle straatjes weg te komen. Bij een paar visrokerijen gestopt, maar niemand had paling. Het Nationale Park uit rijden kostte niets en tot mijn verrassing was de pont ook gratis.
In Klaipeda eerst naar de Maxima-XXX welke ik op de heenreis ook bezocht had. Een echte mooie verszaak met grote bakkerij; een slagerij waar ze o.a. hun eigen worst maken; veel vis e.d. Maar ook plakken donkere chocolade met hele hazelnootjes. De proefaankoop van de week was lekker en nu zijn ze zelfs in de aanbieding.
En buiten was het markt. Een lange rij bestelauto’s waaruit groenten en planten verkocht werden. Veel aardbeienplanten, wat moet je daar nu nog mee? Maar ook zuivel, zo van de boerderij; melk, kaas en boter. En natuurlijk vis; vers en gerookt.

Daarna weer naar het zuiden gereden, ik sta nu op dezelfde hoogte als gisteren. Ik kan zelfs Nida aan de overkant van het water zien liggen, hemelsbreed op 10 km. Camping Ventaine in Vente is mooi. Het is een hotel met chalets en mooie weides voor camper, caravans en tenten. Verouderd sanitair, maar schoon en een geopend restaurant. Ik hoop dat het te betalen is en lekker. Ik ben weer de enige gast op de camping. En er is werkend internet, heel plezierig na 5 dagen behelpen. All-in prijs is 18€ per nacht.
Aangekomen om 13.30 uur na 117 km.

’s Middags wat rondgelopen en aan de blog gewerkt. Staat er plotseling een lelijke Duitse Fiat-camper naast me. Ik kan zo op zijn bordje kijken. Terwijl er zoveel ruimte is.

Het hotel is redelijk bezet, maar er is bijna geen enkele gast wezen eten. Alleen een Engels sprekende dame en een ruziënd echtpaar wat zonder eten weer is weggegaan.
Terwijl ik mijn kip met blauwe kaas omwikkeld met bacon aan het eten was kwamen er ca. 10 man/vrouw het hotel binnen. Iedereen bepakt met fototoestellen met grote telelenzen, statieven en telescopen. Dichtbij zijn wetlands in de Memel Delta en dat is bekend om zijn vogeltrek maar die is nu toch al afgelopen?

Mijn verkoudheid is bijna over. Alleen blaf ik nog wel veel. Mijn enkel is nog dik en mijn knie is pijnlijk maar minder blauw. Zorgen maak ik mij over mijn vingers.
Ze zijn dik, rood en gevoelig; het lijkt vreemd genoeg net of ze verbrand zijn.


Zondag 27 september
Om 08.00 uur begint het te regenen, eigenlijk een beetje vreemd want er is een hele lichte lucht.
Om 09.00 uur valt de stroom uit en het regende nog steeds een beetje.
Om 10.00 uur wakker geworden met stralend blauwe lucht en nog steeds geen stroom.
De gaskachel maar aangedaan want met een buiten temperatuur van 12˚C wordt het snel koud in de camper, maar om 11.15 uur weer stroom.

Weet je wat het nadeel is van dubbelwandige glazen?
Als je er een laat vallen heb je twee maal zo veel glasscherven.
Ik had zo’n mooi dubbelwandig groot theeglas met oor.

De oplaadbare batterij gevonden die ik de eerste week op de grond heb laten vallen. Daarna niet meer terug gezien tot vandaag. Lag hij zomaar in het zicht? Nu is het wachten op mijn ballpoint die ik vorig jaar heb laten vallen.

Vandaag een mooie dag en ik heb zelfs buiten in de zon zitten lezen. Alleen jammer van de koude wind. Als diner vandaag een gegrilde forel gegeten. Niet slecht. Nu echt de enige gast.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hallo Rien, Wij Genieten enorm van je verslagen en de mooie foto's. Het valt ons op dat er nu t.o.v. 2005 en 2007(onze reizen door de BT) veel meer campings/overnachtings plaatsen zijn. Ook zien de landelijke plaatsen er beter uit. Goede reis nog op je verdere tocht, nu Polen nog de Noordelijke of Zuidelijke Route(beiden interessant genoeg) en sterkte met je Handicaps. H&K

Henny, KO 2015-09-30 15:51:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.