8e reisdag

Spanje, La Manga del Mar Menor, Cartagena

Gisteren was een rustdag; lekker uitslapen, rondgekeken en niets gedaan. Ik ben wel blij dat de LPG-tank gas geeft. Meteen uitgeprobeerd met de boiler voor het douchen. Geen verschil, het water is net zo nat.

Vanmorgen rustig aan gedaan, om 10.00 uur van de camping vertrokken naar La Manga del Mar Menor. Wat ik daar moet doen? Geen idee, maar volgens de weerkaart was het daar zaterdag de warmste plek van Spanje.
Geprobeerd om op wegen te rijden zo dicht mogelijk langs de kust. Mijn navigatie protesteerde de hele dag, maar dat doet zij vaak. De kaarten dienen nodig een update te krijgen. Een ander probleem is dat de aanwijzingen anders zijn dan andere landen. En dat levert wel eens fouten op. Vooral in steden en dorpen kan dat lastig zijn. Nu scherp naar links klinkt het. Braaf stuur ik in. Nee, niet zo scherp, doodlopende steeg. Daar sta je, moet je achteruit de doorgaande weg over en iets minder scherp draaien en de goede(?) weg nemen.
Of de instructie nu naar links. Wel smal en eindigt op het marktplein waar ze gezien de vele ijzeren paaltjes een hekel hebben aan zelfs bestelwagens. Oke, aan het begin stonden wel borden verboden voor vrachtwagens en verboden voor boven 3,5 ton. Maar je kan niet overal rekening mee houden. En de instructie nu links betekent niet nu nu, maar straks nu heb ik later ontdekt.
Maar vandaag wel een mooie route gereden. Zelfs flamingo's gezien; ze waren vrij wit. Niet mooi roze, ze eten te weinig garnalen. Helaas geen foto's, de wegen zijn vaak erg smal en er is geen vluchtstrook. Ook aan parkeerplaatsen doen ze bijna niet. Daarom ook geen foto's van bloeiende amandel(?)-bomen. Kom ik nog wel eens tegen.
Het was leuk om na zo'n lange tijd, 45 jaar(?), weer eens door al die bekende toeristenplaatsen te rijden. Soms zelfs over de boulevard, maar dat is me in Benidorm niet gelukt. Gesloten voor verkeer?
Benidorm zelf is nauwelijks veranderd. Goed er zijn wolkenkrabbers bijgekomen, sommige zelfs zo futuristisch dat die in Dubai niet zouden misstaan.
Dat het vandaag zondag is ontdekte ik aan de vele gesloten Lidl's. Ook andere supermarkten waren dicht met uitzondering van een grote Carrefour. Maar daar was het zo druk, er kon zelfs geen Smartje meer bij laat staan mijn campertje. Toch nog een open Lidl gevonden en lekker choco-croissants gekocht. Had ik toch nog ontbijt; wel laat, ruim 14.00 uur.
En mij zelf verwend. Grote garnalen gekocht voor het diner. Gebakken in hete, hete olie (zeer warme olie met scherpe rode pepers) en natuurlijk knoflook. Samen met vers stokbrood een uitstekende maaltijd, zelfs voor twee dagen, dus morgen weer smullen.
Aangekomen om 15.00 uur na 222 Km. En blauwe lucht zoals trouwens de hele dag.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Man, stinkend jaloers zijn we hier! ;-) Zo te lezen heb je het helemaal naar je zin. Wij hebben je GPS-tracker bij onze favorieten gezet; het is leuk om je te volgen. Hanneke zag je op de parkeerplaats van de Lidl staan! Groetjes

Tom Balm 2015-02-09 15:09:15

De luchten zijn hier niet blauw, groetjes.

Geert Jan 2015-02-09 17:04:11

Ach, links af, rechts af of de modder in...Geen probleem voor jouw Hymer met achterwiel aandrijfing. We krijgen er zin in. Nog even en dan zijn ook wij onderweg in Spanje. (Hebben ze AMSTEL bier in de aanbieding. halve liters met 14% mas) Die gaan er wel in!

Tom Haenen 2015-02-09 17:33:00

het is heel leuk om je te volgen en met plesir lezen wat je doet , moi foto's !

Fiora 2015-02-10 12:01:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.