55e dag

Marokko, Fez

Om 08.30 uur opgestaan, blauwe lucht en koude douche. Naar de ontbijtzaal; veel lawaai van schuivende tafels en stoelen. Veel gekwebbel van 8 medewerk(st)ers. De indeling werd totaal veranderd. Was nog wel een plaatsje voor me en het buffet stond er ook nog.
Keus uit stokbrood, chocoladebroodjes, boter, diverse soorten koekjes, jonge bijna vloeibare geitenkaas, honing, olijven, gekookte eieren (koud), koffie en thee. De koffie was niet slecht. Vreemd eigenlijk hoe snel je je normen aanpast aan de omstandigheden.

Ineens hield het geschuif op en even later ook het gekwebbel; ze waren klaar. Net zo ongezellig als eerst maar nu staat het buffet in het midden. Kan je er van twee kanten bij. Handig als je de enige gast bent.

Op 50 meter is een taxistandplaats. Petit taxi naar Belle Auto? Zorgelijk gezicht. Hyundai? Blij gezicht. Kost 10 Dirham. Kan je wel een taxi (Fiat Uno met 1.000.000 Km) voor nemen.
Bij de garage werd ik aangeschoten door de chef. Ik moet direct de verzekering in Nederland bellen. Waarom? Ik begreep hem niet want zijn Frans is echt slecht.
Gelukkig was de baas er en die spreekt goed Engels. De Marokkaanse partner had gisteren niet gebeld en dus geen toestemming gegeven om te beginnen. Maar ik heb de chef gisteren toestemming gegeven! Niets mee te maken, de verzekering moet toestemming geven! Maar ik betaal!!!!!!!!!!!!!!!
Americain Express kaart gecontroleerd, die gaf geen sjoege op de machine. De Rabobankpas wel en die betaalt 5000 Dirham per dag.

Dat veranderde de gang van zaken onmiddellijk. Twee monteurs werden opgeroepen en die begonnen enthousiast de motor te slopen. Tot 12.00 uur, in record tempo werd alles opgeborgen en was bijna iedereen verdwenen. Wat nu? Vrijdag gebedsdag? Morgen verder? Wel nee, gebedspauze tot 14.00 uur dan gaan ze weer verder.

Ik werd door een aardige jonge monteur naar het hotel gebracht en die wilde van geen betaling weten. Jammer dat hij (en ook de andere monteurs) geen Frans spreekt.

Wel een hele dag verloren, nu eerst maar eens aan de overkant lunchen. Niet terug gegaan, want ze redden het vandaag toch niet. Morgen is er weer een dag.
Mijn leuke kamermeisje is vervangen door een nors kijkende tante. Ik hoop dat ze wel terug komt, anders heb ik fout geïnvesteerd. Peer van gisteravond geprobeerd te schillen. Ken je die harde stoofperen? Deze was nog harder, dus niet te eten.

Vanmiddag gebeld door Wim. Een medereiziger en voormalig dealer van Citroen en bekwaam automonteur. Die legde me uit waar ik op moest letten bij de reparatie. Ik begreep niet alles en heb nu al spijt dat ik de camper niet heb laten repatriëren.

Om 19.15 uur naar de bar gegaan, met een pilsje naar voetbal zitten kijken. Waarom heeft de tv op mijn kamer geen voetbal? In de pauze kwam een muzikant (organist) dus maar gaan eten. Menu was Marokkaanse soep, tajine met …? en crème karamel toe. Klinkt niet als mijn lievelingseten, maar ik zie wel.

De soep was een kokend hete smakelijke soort tomatensoep. De tajine bleek kefta te zijn. Gehaktballetjes met erop een spiegelei in kokend hete tomatensaus. Leek wel dikke, verse tomatensoep met heel veel balletjes, maar erg lekker. Dessert ook opgegeten en alles weggespoeld met twee pilsjes. Totale schade 160 Dirham.

Om 21.30 uur was er warm water dus alsnog een lange douche genomen voor het slapen.
Maar ik heb liever ’s morgens als ik opsta een warme douche.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.