Van Saint Michel en Greve naar Beauvoir

Frankrijk, Beauvroir

Vanaf 20.00 uur werd het gisteravond rustig op de weg tot 07.00 uur, toen kwam de vuilnisman en daarna veel verkeer. Dus goed geslapen. Om 08.00 uur opgestaan, warme douche, pootjes in en klaar.

Om 08.35 uur al op weg met een licht bewolkte lucht. Zonder navigatie want ik moest de eerste uren de N786 volgen. Hoe moeilijk kan dat zijn?
Voor mij heel moeilijk. Binnen 15 km al drie keer fout gereden. En dan moet je doorrijden want keren gaat niet. En wachten tot er een rotonde komt. Normaal zijn die dingen er elke 500 meter maar als je er een nodig hebt…..

Het ging de hele dag fout; met navigatie belandde ik op snelwegen en zonder navigatie ging ik de verkeerde kant op. Wat een rotdag ondanks dat de lucht stralend blauw werd en de de temperatuur 28˚C. Uiteindelijk ben ik toch bij Saint Malo uitgekomen.
Was ik nog nooit geweest en zal ik ook nooit meer komen. De oude citadel is heel mooi, maar in de wijde omgeving valt er niet te parkeren. Echt doodzonde, alles is beperkt tot een hoogte van 1.90 meter. Ik had er graag rondgekeken.
Dus maar verder, naar Le Saint de Michiel, het vestingeilandje wat je vroeger alleen bij eb kon bezoeken.

Nou, dat is veranderd. Er is een vaste brug en ver voor die tijd moet je op een parkeerplaats gaan staan om met de shuttle verder te gaan. Het eilandje is nauwelijks nog te fotograferen vanaf de vaste wal wegens de opgeworpen wallen. Eén en al toerisme. En ook nu nog erg druk. Hoezo einde seizoen? De camperplaats had 80 campers en ook de camping waar ik geëindigd ben, is goed bezet!

Ik ben gestopt om 14.45 uur na 245 km bij camping Aux Pommiers in het plaatsje Beauvoir. Een mooie camping die zelfs tot 13/11 geopend is.
Maar restaurant, snackbar en bar zijn wel gesloten. Je staat er op gras dat nog echt gras is en niet zo’n verdord zooitje als op de meeste campings.
En de gratis shuttle naar Michiel kost € 4,50? Ik ben nu dus in Normandië.

Ik vond het een vermoeiende dag ondanks de weinige kilometers. Ben om 18.00 uur aan mijn stokbroodje gaan knabbelen en direct daarna gaan slapen.

Donderdag 29 september werd ik wakker gebeld door een onverlaat die gezellig bij wilde praten. Het was pas 10.45 uur! Dit wordt dus een rustdag maar geen kortebroekendag. Zwaar bewolkt en slechts 16˚C.

Om 12.18 uur werd er geïnformeerd waarom ik niet weg was. Ik had maar één dag betaald. Niet zo onvriendelijk als het hier staat en toen ik zei dat ik langer bleef was het ok. Ze letten dus goed op.
Om 16.00 uur begint het te waaien en te regenen. Gelukkig zit ik warm en droog maar moet nog wel naar de receptie om de extra dag af te rekenen. Moet trouwens ook nog naar het toiletgebouw. Afwassen, de bak zit goed vol.

Het is opmerkelijk, maar ik heb deze reis op geen enkele camping een poes gezien. Wie zorgt er dan de muizen en de vervelende kevers e.d. weg blijven? En wat moet ik met mijn voorraad kattenbrokjes, -snoepjes en -melk?

Wel veel honden. Uit elke camper die je tegen komt komen er wel een paar uitrollen. Vroeger waren die dingen toch verboden op campings? Het is zelfs zo erg dat ze bij het inchecken vragen hoeveel honden je bij je hebt! Dat ik alleen reis komt niet zo vaak voor, maar zonder honden is toch wel bijzonder.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik denk dat Ik nog wel 2 poesjes weet die een goede bestemming voor de overgebleven kattenbrokjes hebben. Hoef je je niet langer zorgen over te maken.

Ilona 2016-10-02 19:25:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.