50e dag

Marokko, Fez

Vanochtend om 07.00 uur opgestaan. Je denkt dat het een vakantiereis is die je boekt, maar dat is een verkeerd idee. Even getwijfeld wegens de pijn in mijn enkel, maar je bent toch bang wat moois te missen. Voor 08.00 uur reed de bus al weg, gelukkig bracht George me weer naar boven, voor de excursie naar Meknes. Drie kwartier in de bus en dan een kwartier wachten op de gids, want die had een aanrijding. Donker weer met een dreigende lucht. Die liep leeg toen we in de koetsjes stapten voor een rit door de stad. We zagen het mausoleum, de restanten van de stallen, reden kilometers lang langs de stadsmuren voor we weer terug waren bij het mausoleum. Koffie drinken op de derde etage, het dakterras. Mijn koffie stond op een tafeltje op het terras op het plein. Waarom drie etage’s trap lopen als er voldoende terrassen zijn?

Daarna een wandeling door de medina. Geen pretje in de stromende regen. Weinig te zien met die regen en veel winkeltjes ook nog dicht op zondag. Geen enkele foto gemaakt. Met de bus naar een modern restaurant waar we voor eigen rekening konden eten. Nee, niet beneden maar op de tweede etage. Ondertussen regende het als maar harder.

Na de lunch, droog, naar het Romeinse Volubilis, een verzameling oude stenen van rond de jaartelling. Oneerbiedige gezegd, het heeft veel mooie mozaïek vloeren en is de grootste Romeinse vindplaats van Marokko. Maar de stad was tegen een heuvel gebouwd en ik zag het niet zitten. In de bus blijven wachten met 10 anderen. Ondertussen serieuze regenbuien.
Diegene die wel gegaan waren zeiden dat het mooi was, maar voor mij te zwaar wegens het terrein en de vele onregelmatige trappen.

Geen leuke dag, maar daar had het slechte weer een groot aandeel in.
Even na 18.00 uur terug op de camping en gehaast naar mijn campertje voor Studio Sport. Een uur tijdsverschil weet je nog wel? Het geitenpaadje bleek niet zo mooi als gisteren. Mijn schoenen zitten helemaal onder de vette leem.
Toch maar de gasverwarming aangezet voor een uurtje want het was wel koud. Stokbrood kaas gegeten met een pilsje en mijn pilletjes van vanmorgen geslikt. Morgen vrije dag, lekker uitslapen!


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.