Van Néflach naar Toulouse.

Frankrijk, Toulouse

Gisteravond na achten regen; was ’s middags al verwacht. De hele nacht stevige regens op het dak en rollende donderslagen daarboven. Niet goed voor de nachtrust. Om tien uur droog, maar de bomen bleven nog uren naregenen.
Om half twaalf opgestaan en koffie met croissant (van gister) genuttigd. Kwam er direct weer uit en ben er zelf weer in gegaan.
’s Middags heeft het weer geregend, ben om vier uur weer opgestaan. In ieder geval is het nu droog. Om vijf uur beker soep genomen en om half zes een pilsje en begon het weer te regenen. Volgens het weeroverzicht blijft de regen tot morgenochtend zes uur. Een hardgekookt eitje gegeten. Die lag nog in de koelkast en smaakte wel, maar kwam er onmiddellijk uit. Maar vroeg naar bed gegaan.

Vrijdag 20 oktober.
Om 08.45 uur opgestaan, bewolkt en direct naar toilet.
Als je er niets instopt, moet er toch ook niets uitkomen?
Lang getwijfeld maar toch terug naar bed gegaan en na tien uur weer opgestaan. Nu schijnt de zon. Eigenlijk wilde ik vandaag verder, maar ik blijf hier nog een dag nadenken over het vervolg van de reis.
Aan het eind van de ochtend beschuitjes met leverpastei gegeten. Leek goed te gaan. Maar weer naar bed gegaan.

Aan het eind van de middag naar buiten gegaan. Daar stond het nieuwe opstapje van de zijdeur die twee dagen in de regen heeft gestaan. Als het maar niet gaat roesten!
De camping €39.- voor drie nachten en de Wifi €12.- voor 48 uur afgerekend. Morgen ga ik echt weg.
Om 18.00 uur liep een vrouw in een spuuglelijk groen Acsi-jasje langs mijn camper, keek me recht aan en negeerde me. Zou die ingeseind zijn dat ik vernietigende kritiek op Acsi en zijn inspecteurs had geleverd wegens onjuiste informatie over openingsdata e.d.?
Mezelf vol met drank gegooid en bieflapjes gegrild. Goed van smaak maar taai. Vroeg naar bed.

Zaterdag 21 oktober.
Om 08.45 uur opgestaan en de zon probeerde er doorheen te komen. Beker koffie gemaakt, opgedronken en onder de douche. Weer een koffie gemaakt en besloten te vertrekken. Toilet leeggegooid en om 10.10 uur op stap. Ik moet mijn doel bijstellen. Over de eerste 17 km veertig minuten gedaan. Wel een hele mooie route, o.a. een “Route de Vin”. De D117 gevolgd door het dal, door een kloof over een bergpas. Het kon niet op. Ineens moest ik afslaan naar de D16? We hadden toch afgesproken de D117 te volgen? Mijn zin gedaan en met tegensputteren legde de Garmin zich er bij neer. Om twaalf uur pilletjes genomen en beschuitjes gegeten. Net na enen een bakker, croissantjes en baguette gekocht. Bij het starten viel het me opeens op dat ik de oude afstandsbediening gebruikte. Die deed het toch niet? Was het starten met de reserve dan puur toeval?
Van zulke dingen wordt ik nerveus. Kan mijn campertje me nu toch onverwacht in de steek laten?

Om half twee begon het te regenen en kon ik nog net de snelweg kiezen. De eerste keer deze reis. Niet zo erg, de weg werd minder interessant. Garmin begreep er niets van, maar kreeg gelijk toen het ineens tol betalen werd.
Het lijkt erop dat ik de doelstelling toch ga halen. Dwars door Toulouse kostte me meer tijd dan me lief was, maar om 15.45 uur op camperplaats gestopt. Met uitzicht op vliegtuigen; o.a. de Concorde. Vandaag 222 km gereden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.