Onderweg naar Saint-Florent

Frankrijk, Saint-Florent

Om 07.45 uur stralende zon en het Duitse stel was al buiten. Hadden ze maar geen hondjes moeten meenemen.
Om 10.15 uur vertrokken en zag nu pas dat mijn doel voor vandaag vlakbij was. Dan een tankstation: gesloten. Maar wel een automaat. Pasje erin en een keurig Nederlandstalig scherm hielp me verder. Aan het eind: haal de pas eruit en u kunt voor €100.00 tanken. Maar zoveel past er niet in!
Na €83,73 stopte de pomp. Dure liters. Maar op het bonnetje stond keurig dat er ook maar €83,73 verrekend zou worden. Zal mij benieuwen. Dan start hij weer niet. Geen stroom. Even aan draadje gerommeld en …niets. Tot vier aan toe gerommeld en alle keren niets. De accu-onderbreker helemaal losgedraaid en weer vastgedraaid. En dan gewoon starten zoals het hoort!
Even later een grote bakker. Niet gesloten op zondag. Motor laten lopen. Croissants (niet lekker), appelflappen (droog) en stokbrood (lekker) gekocht. En daar een goede espresso gedronken. Nu pas merkte ik dat ik gisteren de hele dag vergeten was te eten. Gelukkig heb ik ingebouwde reserves. En er bestaat ook een gezegde over bier en bruine boterhammen. Geldt dat ook voor Italiaans bier?
Dwars door het drukke Saint-Florent; een echte toeristenplaats en alle winkels waren daar open, behalve de supermarkten. Na een paar kilometer al de camping Kalliste, een ruime camping met alles aanwezig. Dus ook een geopend restaurant en Wifi. Tenminste als het niet waait (verwaait dan het signaal?).
Wifi is best prijzig op de camping. Gelukkig kan ik meeliften op het signaal van de buren.
Eerst maar een goede espresso in de bar en dan een plaatsje uitgezocht (nr 17). Om 11.15 uur stond de camper op z’n plaats, aan de stroom en pootjes uit.
En ik, na nog een koffie, in mijn luie stoel aan een biertje. Er is nog voorraad. Ik heb 72 halve liters Warsteiner meegenomen. Buiten is het 24˚C. maar wel een harde wind. Mijn stoel is zelfs weggewaaid, gelukkig zat ik er niet meer in.
’s Avonds in het restaurant gegeten. Een goede entrecote en uitstekende “boerenfrites”, zelf gemaakt. En natuurlijk de decoratie, groen.
Tom, je kunt veilig naar Corsica, het tapbier smaakt uitstekend.
Camping Kalliste
Coordinaten N42.67331 E9.29686
Route de la Plage
Saint-Florent

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

GENIET!!

Anja Arends 2017-05-08 16:01:38

Leuk weer om jouw wederwaardigheden te lezen en fijn dat het weer nu beter wordt. Mooie foto's en ik verlang nu ook weer eens een stukje buitenland te zien maar dat zit er niet in. Flora en haar man zijn weer terug naar Canada nadat ze een week bij mij hadden gelogeerd. En nu maar hopen op een beetje warmte hier. Hoop dat je een goede vakantie tegemoet gaat en dat je vervoer het niet steeds laat afweten. Maar je bent een handige automonteur geloof ik. Heel veel plezier en mooi weer, Lies

Lies 2017-05-08 16:12:38

Je maakt me af en toe wel aan het lachen hoor. Jij met stoel en al opwaaien. Ha! Even serieus. Wat is een accuonderbreker?

Tom en Marianne 2017-05-08 16:22:57

Tom, daarmee maak je minpool los. Zie het als hoofdschakelaar, maar deze sluit echt alles af, dus ook de sluipstroom.

Hymer 2017-05-08 16:47:46

Hoi rien je belde heel erg vroeg hoor en was net met andere dingen bezig, zijn nu in Trier en zijn aan het uitbuiken hele dag bewolkt maar droog, hoi hoi en veel reisplezier

geert jan en marike 2017-05-08 19:11:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.