Baltische Staten Saka, Estland

Estland, Ontika

Na het water tanken om 09.15 uur vertrokken met een flauw zonnetje maar met veel blauwe plekken tussen de witte wolken.
Toeristisch langs het Peipsimeer gereden naar het reisdoel van vandaag, het nonnenklooster van Kuremae. Maar eerst koffie gekocht bij een tankstation en kreeg ik een handvol Duitse muntjes terug. Het klooster is gelegen boven op een heuvel en een grote parkeerplaats beneden.
Toch maar naar boven gereden en daar was een kleine parkeerplaats, alleen voor auto’s.
Maar volgens mijn kentekenbewijs is mijn campertje een personenauto dus daar geparkeerd. Maar wel zo dat ze me niet klem konden zetten en ik altijd weg kon. Ik leer het wel.
Intussen mooi blauw en dus zonnig en temperaturen boven 21˚C.
Het is een mooi omheind klooster met een grote toegangspoort en een mooie kerk. Je mag in de kerk geen foto’s maken, dus na de eerste foto werd ik naar buiten geknikkerd door een jonge non.
Op het parkeerterrein is een kleine kiosk en daar een voorverpakt gesneden broodje gekocht. Kreeg weer een handvol muntje, vnl. Spaanse dit keer.

Rustig door gereden naar het noorden, naar Sillamae, het noordelijkste punt deze reis. Onderweg veel visrokerijen, maar helaas geen paling. Langs de kust naar Toila, naar de camping. Aangekomen om 13.00 uur. Op een afgesloten veld stond een hele verzameling Nederlandse caravans en auto’s met Acsi stickers. De bewoners zijn naar Leningrad. Maar de rest van de camping was ook gesloten en dus maar weer een nieuwe camping bedacht. Weer verder langs de kust, onderweg de Valaste Waterval, tenminste volgens de kaart. Er voorbij gereden zonder iets te zien.
Aangekomen om 15.00 uur na 161 km op Camping Saka Cliff Manor in Saka aan de kust. Direct 11.70€ afgerekend. Weer een handvol onbruikbare muntjes terug gekregen. Dat gaat nog moeilijk worden om genoeg Estlandse muntjes bij elkaar te krijgen.
Het strand is op 20 meter en ik zou kunnen gaan vissen, maar dan moet ik de 275 treden over een wenteltrap naar beneden lopen.
Lekker gegeten in een het mooie restaurant van de camping. Lijkt luxe, het eten is goed maar voordelig. Hoofdgerechten tussen 9€ en 15€. Dus best te doen.

Vandaag langs de hele route veel campings gezien die in geen enkel boekje staan. Vaak bij een hotel of motel maar ook bij particulieren met een grote tuin.
Gisteren en vandaag door een streek gereden waar de voertaal Russisch is. Je ziet het overal, op begraafplaatsen, billboards en in de folder van de Maxima.

Alleen Wifi in het hotel en niet op de camping, maar met de signaalversterker toch gewoon in mijn campertje internet. Een goede investering geweest.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer een leuk verhaal, ik geniet van het mee reizen!! Hoe lang is jouw Hymer? Ook een flinke zo te zien. Kun jij overal komen of ervaar je het toch als een belemmering zo nu en dan? Wat voor wifiversterker heb jij? Waar kun je dat regelen? Hartelijke groet en geniet lekker verder op je bijzondere ontdekkingsreis!

Htte 2015-09-09 23:19:56

Ben blij met al je foto's . Reis op deze manier met jou mee. Groetjes Marysia

Marysia 2015-09-10 19:33:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.