Baltische Staten Aglona, Letland

Letland, Aglona

Om 08.00 uur opgestaan en met een waterig zonnetje vertrokken om 08.45 uur. Kwam al snel een grote Rimi supermarkt tegen. Die zijn er ook in Letland en hebben een heel mooie broodafdeling.
Broodjes voor onderweg gekocht en een gewoon brood wat eventueel gesneden in de broodrooster kan. Argwanend naar de croissants gekeken, maar er zat iets in?
Maar appelflappen gekocht. Ook lekker als ontbijt.
Ook een grote drankafdeling met o.a. veel merken cognac. Kon de verleiding niet weerstaan en heb een lekker flesje gekocht.
Om 11.00 uur kwam de zon echt door en is het een mooie warme dag geworden.
De wegen waren vandaag niet best en er werd de hele dag aan de weg gewerkt.
Je haalt van de hele tweebaansweg het wegdek eraf en gooit dat naast de weg. Als ondergrond voor de wegverbreding. Dan regel je het verkeer met stoplichten. 10 Minuten naar het noorden en dan 10 minuten naar het zuiden. Over een onverharde baan. Aan de andere helft ga je werken.
Zal best goed zijn als het klaar is maar moeten ze zo nodig de hele A6 over de hele 220 km zo werken? Niet goed voor de gemiddelde snelheid, temeer niet daar ik bijna ieder stoplicht tegen had.

Uiteindelijk toch in de buurt van de geplande camping gekomen. Maar de camping niet gevonden. Camping in de buurt dan? 17 km terug! Dat ga ik niet doen en dus maar verder naar het noorden. Na een uur een bordje camping linksaf 1 km. Ik blij linksaf en de camping weer niet gevonden.
Een camping bij Aglona uitgezocht, 50 km verder. Daar verblijft Acsi ook met de rondreis Baltische Staten. De camping bleek echter 45 km voorbij de plaats te liggen ontdekte ik vlak voor Aglona. Nog verder uit de route!
Maar toen een bordje camping linksaf. Wantrouwend gestopt en gekeken, maar de boer en boerin kwamen direct aangerend en trokken me bijna naar binnen.
Ik sta nu op de top van een bult achter het erf. Het enige vlakke stukje. Maar wel mooi gras.
Stroom heb ik maar afgeslagen want daar moet ik 70 meter kabel voor leggen. Water heb ik ook niet nodig en het toilet (een gat in de grond met een huisje erom heen) zal ik ook niet gebruiken. Een douche is er niet en om Wifi heb ik maar niet gevraagd. Een welverdiend pilsje om 15.00 uur na 239 km. Wel helemaal gaar.
Vandaag onderweg veel ooievaarsnesten gezien. Maar de vogels waren gevlogen.

Sta ik de dahlia’s te bewonderen komt de boerin en moet ik meelopen. De weg over naar veldjes met dahlia’s, aardappelen, pompoenen en witte kolen. Alles klaar om te oogsten. En een heel bos met frambozenstruiken, maar die waren nog niet rijp. Ook staat er een kas met tomatenplanten. Boordevol met tomaten maar ook nog groen. En er lopen tientallen kippen rond en een lief poesje.
De boerin was teilen vol met morellen aan het inmaken. Een bezig vrouwtje.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.