68e reisdag en 69e rustdag

Portugal, Nazere

Donderdag 9 april
Om 08.00 uur opgestaan met een blauwe lucht. Gedoucht (warm) in het nette sanitair gebouw en ontbijt gemaakt. Althans poging daartoe. De nieuwe broodrooster aangezet en na een paar minuten geen stroom meer. Maar zo sterk is dat ding toch niet? Slechts 550 Watt en de vorige 800 Watt. Stekker buiten in ander gat gestopt maar daar kwam ook geen stroom uit. Zat de hele camping misschien zonder stroom? Dan maar geen ontbijt.

De navigatie leidde me zonder fouten en dus geen snelwegen naar Leiria. Onderweg een erg afwisselend landschap. Wat vooral opviel waren de vele kurkeiken, velden vol. Afgewisseld met pijnbomen. Voor de pitten? Onderweg veel bloemen en ook in het wild groeiende sedum, mooi om te zien. Tot 12.00 uur zonnig, om 13.00 uur een half uurtje regen en verder droog.

Om 14.30 uur had ik geen zin meer om te rijden en ben naar camping Vale Paraiso gereden in de buurt van Nazere. Om 15.00 uur na 336 Km aangekomen en nog even verkast naar een ander stekje want anders moest ik een boom omzagen. Vanavond wel tv en gratis goed internet.!
Het is een rare camping, gebouwd rond een krater. Er waren nog plekjes bovenaan bij de winkel en bar. Naast de toiletten. Als je in het dal staat of op de rand aan de overkant is het een hele klim naar de bar, winkel en restaurant. Er zijn wel meerdere sanitair gebouwen. Dit is trouwens de duurste camping in Portugal tot nu toe. Ook de enige die een Acsi-tarief heeft, 16 €.

Naast me staat een Belg in de stromende regen zijn camper af te zemen? Is echt water naar de zee dragen.
Het niet al te enthousiaste meisje van de receptie legde aan de hand van een kaart uit waar zoal de faciliteiten van de camping waren. Zoals het restaurant. Ik dus om 19.00 uur het restaurant gezocht en met enige moeite ook gevonden. Maar gesloten, dat had ze niet gezegd; maar heb ik ook niet gevraagd! Gelukkig gisteren grote garnalen gekocht en vandaag vers brood, dus toch smullen van garnalen gebakken in piri-piri olie en veel zeezout.

Vrijdag 10 april
Uitgeslapen en opgestaan met een zonnetje. Maar die was om 11.30 uur compleet verdwenen.
Vandaag rustdag!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Alles in bloei. Mooie foto's Rien. Hoop toch voor je dat het een beetje warmer wordt.

Marike 2015-04-10 20:32:53

Leuke plaatjes Rien. Blijf even zitten waar je zit, dan trekt het lagedruk gebied je voorbij naar het noorden.

Tom Haenen 2015-04-11 07:29:43

Alles komt ons bekend voor, veel hebben we gezien in Oost Europa en Amerika. De wittte plekjes op jouw kaart waren bij ons gekleurd behalve Ijsland.maar jij hebt nu Marokko(was in onze tijd niet mogelijk.Verder genieten we wel van je verslag.De pech is jammer.Liefs

Hen 2015-04-11 15:54:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.