Op Corsica

Frankrijk, Patrimonio

Goed geslapen tot 06.30 uur, toen was er weer verkeer. En veel, een heel schip van Corsica Ferries liep leeg. Daarna veel rustiger. ’s Morgens enkele regenbuitjes maar blijven sudderen tot 10.00 uur. Om 11.00 uur was ik klaar om te kijken waar ik mijn ticket kan krijgen en barstte de echte bui los. Eerst maar naar het café.
Het ticket-office ging pas om 12.00 uur open. Om 11.55 uur kwam de mevrouw met computerdienst en startte de boel op en om 11.59’58” kwamen nog twee mannen. Ik kreeg op mijn kop; formulier verkeerd ingevuld. Nu moet alles opnieuw? Viel wel mee want alles moest toch nog uitgeprint worden. Het parkeerterrein voor de boot was ook niet te vinden. Moby Lines heeft een groot veld en verwijst daar naar toe: MOBY OSTIA, Maar ik moet naar BASTIA. Om dat nu elke keer te veranderen is te veel werk. Ik ben er toch ook gekomen?
Inrijden geen probleem, maar wel voor diverse Fiat campers. Die gleden van de steile oprijplaat af. Afvaart om 14.15 uur. Een oude boot, de Moby Corsa, maar wel netjes. Wel een lange zit (4 uur 15 minuten), maar de lift bracht me direct naar de Admiraalsbar. Dat komt wel goed. Een gezellige ruimte met goede stoelen; echter de bar is niet open gegaan. Dan naar de eetzaal, matige stoelen. Verhuist naar de lounge, redelijke kuipstoeltjes. In de sportbar gekeken. Slechte stoelen. De ruststoelen geprobeerd, daar hou ik het ook geen uren in uit. Maar weer terug naar de Admiraalsbar want daar hebben ze van die ouderwetse caféstoelen en die zitten wel lekker.
Te laat aangemeerd en er was een probleem met van boord gaan. Aan de voorkant van het schip werd de toegang naar het autodek niet vrijgegeven. Eindelijk mochten we en toen ik bij mijn campertje kwam waren de campers voor mij al weg. Maar de zon schijnt op Corsica!
Garmin wist een camping op 12,5 km (hemelsbreed?). Ok, wijs de weg maar. Corsica is heuvelachtig en ik moest direct al over de Col de Teghima met fantastische vergezichten. En met de bijbehorende haarspeldbochten. Daar was de inrichting echter nog niet geheel op voorbereid. Kortom o.a. de afwasbak vloog door de camper en ik hoef nu minder af te wassen.
Bij de camping aangekomen om 19.37 uur bleek de inrit te smal en stijl naar beneden. Geen optie.
Terug had ik een camping gezien die dacht ik gesloten was. Niemand aanwezig maar wel een mooi plekje opzij gevonden. Een Duitse camper kwam ook informeren maar reed weer door omdat er niemand was. Na een poosje kwam er een jong Duits stel die ook de andere camping niet durfde te nemen. Niemand aanwezig? Blijf jij staan? Ja? Dan wij ook.
Om 20.30 uur kwam de aardige Engelssprekende eigenaar en liet ons boven staan. €10 verdween van broekzak in vestzak. De eigenlijk camping was beneden aan het water maar nog gesloten. Wij staan in de tuin/op de parkeerplaats van het wijnhuis. Helaas weer zware regenbuien direct na 20.31 uur.
Camping à la ferme
Coordinaten N42.72034 E9.33567
Aan de D80
Plaats: Patrimonio

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.