Met vertraging op pad.

Nederland, Amsterdam

De laatste week had ik toch wel problemen om op gang te komen. De camper stond voor de deur maar er kwam niets uit mijn handen.
Gelukkig waren daar Joost en Ilona die mij een zetje (harde duw) in de goede richting gaven.
Vandaar dat ik vanmorgen om 08.00 uur opstond, de computer en fototoestellen in de camper deed en net na 09.00 uur startte.
Maar helaas, de camper gaf geen sjoege, de accu haalde maar net 10V en dat is te weinig. Gelukkig heb ik zo’n starthulp, een draagbare accu met twee accuklemmen en die verbonden. In no-time de starthulp ook leeg.
Wel geschikt voor mijn Smart maar niet voor mijn campertje.
Dus de Wegenwacht maar gebeld. Die was er binnen het uur, controleerde de accu en gaf het verdict. Overleden.
Een nieuwe accu kost € 233 incl. montage maar moet hij ophalen in Badhoevedorp. Binnen het uur was hij terug en ging aan de slag.
Dat viel niet mee, de ruimte om te werken is zeer beperkt onder de motorkap van een camper. En de loodzware accu kan alleen maar op z’n kant eruit getild worden.
Maar het is gelukt en na alles doorgemeten te hebben, ook de laadstroom van de dynamo, kon ik vertrekken.
Om 12.00 uur precies, dus met een vertraging van drie uur op stap.
Over de snelwegen naar België om 13.10 uur en Frankrijk om 14.30 uur. Tegen mij gewoonte in hard gereden, vaak tegen de 120 Km/uur, waar ik anders nooit boven de 100 Km/uur rijdt.
Net na Lille waren de tolvrije snelwegen op en mocht ik weer rotondes rijden.
Gelukkig was het overal erg rustig en kon ik goed doorrijden.
Bij een sanitaire stop om 16.00 uur viel het me op dat de twee voltmeters van de accu’s geen spanning aangaven voor de boordaccu. Losse kabel o.i.d.?
Bij een Mercedes garage gestopt maar de konden mij niet helpen. Alleen personenauto’s. Ik moest naar de vrachtwagen afdeling aan de andere kant van de stad. Gelukkig reed iemand mij vooruit en kwam ik daar om 17.00 uur aan.
Met tegenzin geluisterd en gekeken door de chef van de werkplaats en toen hij zag dat de accu wel spanning had, was het voor hem afgelopen. Ik moest maar naar een camperdealer. Hij deed de motor uit en hij startte niet? Hoe kan dat nou?
Dus geen camper probleem, maar een Mercedes probleem. Met tegenzin liep hij naar de telefoon en ging iemand bellen. Al de monteurs waren al naar huis ondertussen.
In de tussentijd herinnerde ik mij dat ik dat probleem in het verleden wel vaker voor gekomen was. De oplossing was toen de -pool los- en weer vastdraaien. Zo gezegd, zo gedaan en ik was weer mobiel.
Een waterpomptang mee naar binnen genomen en tegen de chef gezegd dat het opgelost was. Een kwestie van aandraaien.
Om 18.00 uur gestopt bij een Lidl voor stokbrood en gekeken of er een camperplaats in de buurt was. Nou zeker wel, op 800 meter aan het water. Wel klein en ik wil niet al de eerste dag schade rijden. De campers staan haaks op het water achter een hek en langs de weg zijn parkeerplaatsen. Genoeg voor mijn campertje en zo staat ik dus illegaal voor de camperplaats Aire Municipale in de plaats Soissons. NKC sitecode 25037 en hier zijn officieel maar twee plaatsen.
Vandaag gereden 438 Km.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Beginnen met pech wil zeggen daarna een goede reis

Tony Hoefnagels 2018-09-18 15:44:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.