Verder naar het Noorden.

Frankrijk, Guérigny

Barstens koud vannacht, de kachel hield ermee op. Ook de CV kachel werkte van de week niet dus nu maar de cabinekachel geprobeerd. Die gaat ook op gas. Maar helaas, niets. Gas op? Gaspitje doet het nog wel.
Met een extra trui en deken rillend de nacht doorgebracht.
’s Morgens van de regen wakker geworden. Niet leuk om zo te beginnen. Om 09.00 uur op pad, via de A75 naar het noorden. Gelukkig al snel een tankstation met gas gevonden. Een drama om daar gas te krijgen. Deze domme toerist was meer dan 20 minuten bezig en had eindelijk voor € 50.- gas getankt. Plus een dubbele espresso. Ook een pakje sandwiches. Tuna met ei. Smaakte naar karton, bruin karton. Als laxeermiddel kan ik ze trouwens wel aan raden.
Al snel werd de regen natte sneeuw; diverse strooiwagens waren al druk in de weer. Maar de natte sneeuw werd echte sneeuw, de strooiers werden sneeuwschuivers. Het zicht was beperkt tot 50 meter, gelukkig reed ik meer dan 200 Km op de snelweg.
Maar ook daar komt een eind aan. Om 12.00 uur werkoverleg.
Straks moet ik de snelweg af en zie ik die voorlopig niet terug. Op de gewone tweebaans wegen gaan rijden met die sneeuw? De weersverwachting is code oranje: sneeuw.
De sneeuw was ondertussen overgegaan in hevige plensbuien. Op mijn kaart kan ik niet zien welke wegen tolwegen en welke de gewone snelweg zijn.
Toch maar de navigatie aangehouden en bij Clermont Ferrand van de snelweg af en op de N7 terecht gekomen. Die gaat ook naar het noorden.
Om 15.45 uur had ik er genoeg van. Gezocht naar een fatsoenlijke camperplaats. De beschrijving van de parking in Guérigny beviel me wel dus nog even doorgereden. Een groot parkeerterrein, helemaal leeg, aan het rand van een park. Je kan grijs en zwart water lozen en water kost € 2.- per ??? NKC sitecode 60924.
Om 16.10 uur getopt na 401 vermoeiende kilometers. De hele dag die ruitenwissers voor me neus. Je wordt er gek van krijgt er stampende hoofdpijn van.
Met nog steeds regen, maar wel met een lekker loeiende kachel verstuur ik deze blog om 19.00 uur en ga naar bed.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Zo flink de gang er in gezet, met dit weer is het te begrijpen, alhoewel je door een mooi stuk F. gereden. mits het Zonnetje schijnt. Goede reis nog de komende dagen. Hier komen de winterse dagen er aan. H&K

Henny & Ko 2018-10-29 21:16:12

Je treft het niet met het weer. Maar morgen, dinsdag, geen sneeuw zo te zien. Alleen maar regen. Goede reis verder en bedankt voor je mooie verhalen.

Tom Balm 2018-10-29 23:23:22

Hallo Rien, zo beleef je alle jaargetijden. Wel een prachtige route via Millau door die hoogvlakte. We wensen je nog een fijne thuisreis. Gr. Tony Wim

Wim en Tony 2018-10-30 17:39:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.