Van Tour-en Solgne naar Ballan-Miré

Frankrijk, Ballan-Miré

’s Nachts wakker geworden van de kou. Ik had toch de kachel aangezet? De koelkast stond ook op alarm te knipperen, gas op.
Ik weet zeker dat ik de camper vol getankt heb voor die naar de stalling ging. Maar dat zal wel alleen diesel zijn geweest en ben ik het gas vergeten.
Ook geen warme douche vanmorgen, een vervelend begin van de dag. Om 09.30 uur met blauwe lucht op stap gegaan en diverse pompstations geprobeerd. Geen LPG.
De grote supermarkten met hun voordelige tankstation geprobeerd. Geen LPG.

Ondertussen zag in mijn ooghoek een leuk kasteeltje. Een scherpe draai genomen (navigatie protesteerde hevig) en ik kon voor de deur parkeren. Château de Fougères de Bièvres in het gelijknamige plaatsje heb ik niet in de boekjes kunnen vinden maar het ziet er mooi uit. En er tegenover zit een Boulangier dus het ontbijt en lunch heb ik ook meteen binnen. Zoals altijd, baquette, croissants, pain du chocolate en appelflap.

Leuk kasteel met ernaast een oude kerk; verder maar weer, naar het bekendste en drukste kasteel van Frankrijk, Château de Chenonceau. Het is gebouwd tussen 1513 en 1521 door de bankier Thomas Bohier. Na zijn dood kwam het in handen van de Franse Koningen. Het is een mooi kasteel en perfect onderhouden. Jammer dat de (gratis) parkeerplaats voor mij te ver weg ligt. En de toegangsprijs, € 13, vond ik ook wat veel voor een paar foto’s.

Dan maar naar Amboise, dat heeft ook een mooi kasteel. Karel VIII liet in 1492 aan de Loire een paleisachtig kasteel bouwen dat als een stad de hele heuvel in beslag nam. Maar niet te parkeren dus ik moest het doen met het zicht op het kasteel vanaf de andere Loire-oever.

Maar ondertussen nog steeds geen LPG.
Dat vereist drastischer maatregelen! De tolweg opgereden dus ik kon gelijk mijn nieuwe elektronische kastje uitproberen. Geen kaart trekken en niet afrekenen als je eraf gaat, ideaal. En na 4 km een groot tankstation van AGIP. Met twee LPG afgifte punten. Helaas maar één geopend. De verkeerde met de slang links en de vulnippel op mijn camper zit rechts. Dus een rondje gereden en tegen de richting in het tankstation weer ingereden. Werd niet door iedereen in dank afgenomen.
70 Liter LPG getankt en nu doet de verwarming en de koelkast het weer. En morgen weer een warme douche!!!!!!!!!!!!!!!!

Om 14.03 uur aangekomen na 121 km op camping la Mignardière in Ballan-Miré, ten westen van Tours. De receptioniste kwam net aangefietst want middagpauze van 12.00 tot 14.00 uur. Mocht zelf een mooi plekje uitzoeken en koos plaats nr. 1.

Een mooie plaats, 9x9 meter, dus mijn campertje past er precies op. Direct naast de receptie en toiletgebouwen, 20 meter van de snackbar annex winkeltje en achter mij ook wateraansluiting. Die hoort wel bij de duurdere plaats nr. 2 (€ 2 meer) maar mijn slangetje past er ook op.

Tot 17.00 uur buiten gezeten (20˚C.), toen werd het bewolkt en te koud. Om 19.00 uur een zak patat met een worstje gehaald voor € 4. Goed worstje en lekkere dunne Franse frietjes. Het is het eind van het seizoen. Je hebt alleen nog de keus uit friet met of zonder worstje. Jammer dat de mayonaise uit de camper niet meer lekker was. Toen ik om 21.00 uur ging slapen (met de verwarming aan) was het weer aan het regenen.


zondag 18 september was het donker en somber toen ik om 09.00 uur wakker werd. Trouwens om 06.00 uur begon het zwaar te regenen. Op straat liggen overal plasjes. Zelf ook een plasje gemaakt en terug naar bed tot 10.37 uur.

Niet veel veranderd, eerst maar douchen en een verse baquette gehaald. Hij was nog warm, bakken ze die zelf af in de snackbar? Ook een klein knijpflesje mayonaise gekocht. Wel duur, maar je zal maar zonder zitten. Buiten 18˚C. Ga dus maar ontbijten in mijn campertje.
Spek bakken, eitjes koken, koffie zetten en sinaasappelen persen. Tenslotte is het zondag. En de kalkoen ontdooien. Vanavond fondue of gewoon bakken met een paar frietjes? Ik beslis later wel.
Vandaag verder niets gedaan. Een beetje over de camping gewandeld (om 14.00 uur een vals zonnetje en 20˚C.) en een paar foto’s gemaakt.


Vanaf 16.00 uur weer bewolkt en fris en ben ik naar binnen gegaan. Vanmiddag veel nieuwe campers aangekomen. Hopelijk blijven die langer dan één nacht. Ik heb besloten om vanavond fondue te eten. Ten slotte heb ik nog stokbrood en Franse kaas. Rochebaron, een halve, waar de Super-U slechts € 0,25 voor rekende?

Camping de la Mignardiere is een mooie camping. Ruime met hagen afgescheiden plekken en luxere (grotere) plekken, ook nog met wateraansluiting. Met en zonder schaduw.
Er is een buiten- en overdekt zwembadje, schoon sanitair, wasmachines en drogers, snackbar met winkeltje met o.a. brood. Brood hoef je niet te bestellen. Aan de overkant van de weg is de Auberge. Goed eten zegt men.
De camping is groen en goed onderhouden. Betaalde WIFI, fietsverhuur, tafeltennis en tennisbaan. Aardig, ook Engels sprekend, personeel. De tuinman, c.q. onderhoudsman, c.q. beheerder van de snackbar en is ook nog de kok doet erg zijn best. Zou me niet verbazen als hij de eigenaar is.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hoi Rien, mooie plaatjes!! Geniet maar lekker. Groetjes Anja

Anja Arends 2016-09-19 09:14:58

Hallo Rien wij reizen weer met je mee, je weet het leuke is dat naast jouw belevenissen in deze reis je ook herinneringen oproept aan onze reizen. Goede reis nog!!!! hoe gaat het met je, nog geen belemmeringen die de planning van deze tocht doen afbreken????

Henny en Ko 2016-09-19 14:27:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.