Op weg naar de boot.

Italië, Palermo

Om half zeven scheen de zon in m’n snoet. Raam dicht gedaan en weer gaan slapen. Later in de ochtend kwamen er dunne grijze wolken waar de zon wel doorheen kwam. Drukkend warm, de hele dag.
Vandaag niets gedaan, maar wel tijd genomen voor een siësta.

Zondag 1 juli 2018.
Om vijf uur vanmorgen wakker geworden door vreemde geluiden. Voor het open slaapkamerraam staat een plank zodat er niets naar buiten kan rollen. Heb ik de hele plank naar buiten geschopt. Gelijk maar de luiken dicht gedaan; wordt ik niet wakker van de zon straks.
Voor bezigheden vandaag, zie gisteren.

Maandag 2 juli 2018.
Zon met grijze waas. Direct ’s morgens al drukkend heet. Wel een klein windje. ’s Middags afgewassen. Toen ik bijna klaar was liet een buurvrouw me zien waar ik, illegaal, warm water kon pakken. De rest van de dag gelijk aan j.l. zaterdag, maar dan zonder siësta.
Vóór 19.00 uur ging bij mij het lampje uit. Doodmoe en voor het eten even liggen. Om half vijf wakker, TV nog aan, ramen en deuren nog open. Het was te warm vandaag voor me.

Dinsdag 3 juli 2018.
Negen uur en blauwe lucht; geen wind. Meteen koffie en daarna ontbeten, best trek. Maar eerst de onderbroeken in de wasmachine (€5,-). Droogrek gebruikt, die was nog nieuw maar wel vijf jaar oud. Kan hier geen waslijn spannen. Aardige, jonge, Nederlandse buren hebben een stokbrood voor me meegebracht uit het dorp. En veel te vroeg gestorven pruimen. Kei- en keihard. Minstens een maand te vroeg geplukt. In de namiddag gaan ze naar Palermo en hopen daar twee nachten met hun kleine bus (zonder ramen) in de stad te kunnen staan.
Stokbrood met Nutella gegeten. De Nutella had een afloopdatum van 05-03-15, maar altijd buiten de koelkast bewaard. Dus vaak flink warm geworden. Is uitstekend voor de smaak!
Met de scooter een rondje over de camperplaats gemaakt. Deze is veel groter dan je denkt en loopt bijna tot de top van de berg. Mooie vergezichten.
Behalve ca. vijfentwintig camperplaatsen hebben ze zeker nog vijftien plaatsen voor tenten en/of caravans. Volgens de NKC hebben ze maar tien camperplaatsen. Het is gewoon een camping.
Scooter in de garage en de accu is ook weer opgeladen. Dat is me elke dag dat ik de scooter heb gebruikt deze reis, gelukt.
Net zoals schoon water tanken voor ik ga rijden; lossen ben ik wel eens vergeten.
Camper reisvaardig gemaakt. Kwam ook nog poezen-brokjes, -snoepjes en –melk tegen. De laatste weken totaal geen poes gezien.

Woensdag 4 juli 2018.
Weer blauw. Wordt wakker van een piep en tikkend geluid. De buren kijken ook maar weten ook niet wat het is. De laatste spullen rijklaar gemaakt. Wordt opeens nerveus en wil starten. Vergeet het maar. Accu dood. Weet niet wat te doen, dus maar naar campingbaas. Die vroeg twee nieuwkomers om me te helpen d.m.v. de startkabels maar beiden weigerden.
Dan maar een garage gebeld door de oude baas. Uitgelegd dat ik de boot van zes uur moet halen. Ze doen hun best maar beloven niets.
Het toilet maar geleegd en afgerekend, want straks kunnen we weg?
Volgens de NKC kost het € 16.- per nacht, maar het is € 20.- per nacht. Je kan voor minder geld op heel behoorlijke campings staan met meer faciliteiten.

Na vijf kwartier nog geen monteur. Zouden de zonnecellen misschien hun best gedaan hebben?
Voorzichtig aan het sleuteltje gedraaid en ja hoor. Een dierbaar gepruttel en geronk. We zijn weer onderweg. De baas was ook weg en nu zelf ook maar snel voordat er misschien toch nog een monteur komt opdagen. Maar ik heb water nodig en moet lossen! Toch snel wegwezen.
De bezorgde buren bedankt en onderweg naar Palermo.
Met veel verkeerd rijden de haven bereikt en om drie uur me aangemeld. Mag pas om vijf uur naar binnen. Een stukje gereden en geparkeerd langs de kant van een smalle weg. Al snel ruzie gekregen met een takelwagen van de politie en een grote vrachtwagen. Maar die touringcar kon er echt niet door.
In het havengebied is een parkeerplaats zonder plaats. Maar een Drents stel met een caravan haalden hekken weg en nu staan we mooi veilig achter elkaar geparkeerd. Vandaag 85 km gereden.

Ik heb de motor laten draaien en wil dat zo lang mogelijk laten doen. Dit verslag om 16.15 uur verzonden.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Jij en je campertje .... onverwoestbaar! Goede vaart.

Tom Balm 2018-07-05 09:48:53

En de boot genomen naar Napels of Genua? Je stond zeker aan de half kapotte Via Filippo Patti!? Groetjes van Pindat-schrijfster Lily (Oliminzuiditalie.reisblog).

oliminzuiditalie.reisblog 2018-07-06 15:09:43

Het blijft iedere keer weer spannend. Doet ie het wel of doet ie het niet. Goede vaart!

Tom en Marianne 2018-07-08 20:35:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.