Van Savona naar Maienfeld.

Zwitserland, Maienfeld

Niets geen regen en/of storm. Mooie blauwe lucht. Espresso gehaald, betaald en om 10.05 uur van de camping afgereden. Diesel getankt bij zelfbediening. Die slikte mijn kaart in, dacht even na en ik mocht tanken. Na €30.00 stopte hij ermee. Gaf geen druppel meer. Ja, met die buitenlandse kaarten moet je voorzichtig zijn. Verder maar weer en op de autostrada merkte ik dat ik de navigaties niet had aangezet. Maar hoe moeilijk kan het zijn? Autostrada richting Milaan, dan Como, dan Gotthard en dan Basel. Fluitje van een cent. Maar er ging iets mis. In het centrum van Milaan toch maar de navigatie erbij gehaald. Hoe kan het nou misgaan? Heeft me een uur gekost. Maar wel goedkoper getankt dan op de Autobahn, nu €108.00.
Na Milaan kwam de regen, eerst stond de weg vol plassen en toen kwam het met bakken naar beneden. Eigenlijk heeft het de hele verdere dag gerekend met kleine droge perioden.
Verder foutloos gereden en aan het einde van de Autobahn het voordeel van de Telepass gemerkt. Voor de poorten met creditkaarten en contant geld stonden enorme rijen. De auto’s met de Telepass konden zonder enig oponthoud doorrijden.
Bij de grens stonden ook lange rijen. Maar niet op de lanen van de bussen en vrachtverkeer boven 3,5 ton die niets aan te geven hadden.
Die laan dus maar genomen en ik werd vriendelijk zonder te hoeven stoppen doorgezwaaid.
Hoe nu verder? Gotthard of San Bernardino? Na een poosje kwam het teken: file voor de Gotthard. Mooi op tijd voor de afslag naar de Bernardino. Veel leukere weg, veel kortere tunnel (maar 6,6Km) en maar een half uur om.
Ik loop wel uit de tijd en ga een camperplaats zoeken. De eerste was een enorme opslagplaats van campers (dealer); vond ik niks.
Tweede midden in de natuur, gratis en met schoon sanitair. Zelfs toiletrollen. Twee campers voor me en satelliet. Het is de gemengde parkeerplaats van De Heidi-bronnen. Midden in Heidi-land, een beschermd natuurgebied. Weer afwasbak niet goed weggezet. Hoef nu alleen nog maar het bestek af te wassen. En nieuwe bordjes en glazen te kopen.
Gestopt om 16.30 uur vlakbij Lichtenstein na 360 Km en het regent weer.
Plaats Maienfeld
Coordinaten N47.01761 E9.52598
Aan weg nr. 28.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.