LOIRE RONDREIS NAJAAR 2016

Nederland, Amsterdam

Na een rotjaar waarin ik behoorlijk in de lappenmand lag, ga ik weer voorzichtig op pad.
Niet ver weg want als het niet lukt wil ik binnen één dag weer thuis kunnen zijn. En dat moet kunnen bij een trip langs de Loire. Een klein maandje, want 6 oktober heb ik weer een afspraak.

Bij de NKC heb ik het routeboek voor de 22-daagse Loire-groepsreis gekocht. Maar die kan je ook in je eentje rijden en je eigen tempo bepalen. En de bezienswaardigheden zijn dus al voor je uitgezocht. Je bezoekt zeven campings en elke dag zijn er fietsroutes naar de kastelen e.d. Kosten € 9.95, maar je moet hem zelf uitprinten. En waar je kan fietsen kan ik toch ook met mijn scooter rijden?

Na 10 maanden dus mijn campertje weer gezien en dat viel een beetje tegen. De drie huishoud-accu’s hebben de geest gegeven en moesten vernieuwd. Kosten 3x € 314.00. Mijn hele vakantiegeld nu al op!!!!!. Dat wordt op een houtje bijten!

Twee dagen bezig geweest om de camper weer gebruiksklaar te maken. Water getankt, televisie weer ingesteld, eten en drinken, kleding en gereedschap geladen. Speciale aandacht voor de batterijladers want ook nu gaat Geert-Jan niet mee en kan ik dus niets van hem lenen. Zaterdagavond 18.00 uur op de bank van een welverdiende Campari genoten voor ik bekaf mijn bedje inrolde.

zondag 11 september vroeg op en de laatste fotomateriaal en computerspullen geladen en op pad. Je kan me weer volgen via:
https://portal.mygpstracker.nl/tracking.php
Gebruikersnaam dekkerrien@hotmail.com en Wachtwoord hymer
Met een beetje knutselen zie je ook met google street precies waar ik rij of sta. Probeer het maar.

Om 09.00 uur vertrokken en al snel begon het te regenen en dat duurde tot 12.00 uur. Regen hoort blijkbaar bij mijn vakanties. Toen het droog weer was het ook gelijk een stuk warmer, ongeveer 25˚C.

Via niet tolwegen naar het zuiden ten oosten van Parijs. Het was lekker stil op de weg die in België varieerde van goed tot goed slecht. Meteen toen ik om 13.00 uur Frankrijk binnenreed was de bestrating een stuk beter. Je moet goed op je snelheid letten want werkelijk overal staan flitspalen. Ik heb de N2 gevolgd die soms tweebaans was maar ook vaak vierbaans. Wel kwam die dichterbij Parijs dan ik wilde, maar ja de navigatie heeft het zo bedacht.

Het was wel drukker daar maar goed te doen. De laatste 100 km vielen tegen; veel rotondes (de rest van de dag weinig van gemerkt) en erg veel stoplichten (allemaal op rood).
Gevolg was dat ik pas om 19.00 uur bij de camping aankwam, na 695 km.

Dat ik vandaag vergeten was te eten merkte ik toen er mij werd gezegd dat restaurant, pizzeria, bar en buitenzwembad vanaf vandaag gesloten waren. En voor verse broodjes wordt ook niet meer gezorgd.

Een winkel hebben ze niet. Had ik nu maar boodschappen gedaan, maar gelukkig heb ik ingebouwde reserves. En elk pilsje is toch ook goed voor twee bruine boterhammen?


Maandag 12 september uitgeslapen en wakker geworden met strakblauwe lucht. Het water was op in de camper, 160 liter water verdampt? Zo warm was het niet geweest! Blijkt de vorstbescherming te zijn aangeslagen. Die laat bij vorst het water weglopen zodat de boiler en watertank niet bevriezen. Heb ik 1x eerder meegemaakt in Italië. Ook toen was het erg warm. Wel is mijn drinkwatertank nu goed doorgespoeld.
Om 11.00 uur gaan douchen, om 13.00 uur soep gemaakt en verder erg rustig gedaan vandaag. Temeer omdat mijn darmen flink aan het opspelen zijn. Hoe kan er zoveel uitkomen als je er niets instopt?

De folders van de camping bekeken en ik vond de naam vreemd. De routebeschrijving erbij gepakt en ja hoor, een andere camping. Hoe kan dat nou? Navigatie weer aangedaan en campings gezocht. Twee stuks in Gien en blijkbaar heb ik de verkeerde ingetoest.
Wel jammer want die andere heeft wel een restaurant e.d. en ligt vlakbij het stadje. Deze camping is daar 7 km van verwijderd. Dus voor boodschappen en ’s morgens je baguette moet je flink je best doen. Voortaan beter opletten.

Camping Domaine Les Bois du Bardelet is wel een mooie camping; ruime verharde plaatsen met daarnaast een strook gras (nu verdord), veel schaduw, goed onderhouden groen en gedateerd maar goed onderhouden en schoon sanitair. Waar vind je nog douches met een eigen wasbak? Zelden gezien.
Een mooi overdekt en verwarmbaar zwembad complementeren het geheel. Zakelijke bediening in de receptie (goed Engels sprekend) en er loopt ook een Nederlands sprekend meisje rond.
Ook zijn er luxe plaatsen met eigen sanitair per plaats. Het is echt jammer dat ze geen brood service meer hebben. Als je het brood een dag van tevoren laat bestellen en betalen en laat afhalen bij de receptie i.p.v. de bar, hoe moeilijk kan het zijn?
En dan geef je service in tegenstelling tot nu.
Als je al de faciliteiten sluit, sluit dan ook gelijk de camping i.p.v. 12 dagen te wachten.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wat leuk om weer aan een reis te beginnen. Kunnen wij hier tenminste weer genieten van je reisverslagen, want die heb ik gemist. Heel fijne vakantie gewenst.

Ilse 2016-09-14 16:04:33

Goed weer van je te horen. Hopelijk een leuke reis voor de boeg,met minder pech en vooral mooi weer. Wij zitten ook in Frankrijk,net onder de Mont Ventoux. Goede reis en GENIETEN. We gaan je weer volgen. Gr Tom en Hanneke

Tom en hanneke 2016-09-14 16:22:30

Wat fijn dat je weer op reis bent! We gaan je zeker volgen. Hopen wel dat de rest van de reis beter verloopt dan het begin. Veel plezier!

Tom en Marianne 2016-09-14 18:38:02

leuk dat je weer op pad bent, geniet ervan. wij zitten net onder barcelona met veel regen

dirk 2016-09-14 20:33:16

We zitten hier al weer te genieten van je verslag. Laat het begin een beetje mager te zijn, wij hopen dat je nog veel te genieten zal krijgen. Fijne reis!!!

Toon Andriesse 2016-09-14 21:07:50

Hallo Rien, leuk om van je te vernemen dat je weer op reis bent. Al is het nu, voor jou begrippen, wat dichterbij. Ik lees zojuist nu pas de reden waarom je een tijd aan huis bent gekluisterd geweest. Hopelijk gaat het nu weer goed met je. We wensen je een fijne tocht. Groetjes nu uit Malaga.

Wim en Tony 2016-09-16 11:27:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.