39e dag

Marokko, Zagora

Om 08.00 uur opgestaan en blauwe lucht met wolken. Thee gemaakt, wat gelummeld en om 10.00 uur met z’n allen je eigen koffie en gebak van de jarigen genuttigd.
Helaas waren Wilfried en Patricia niet van de partij. De pech van de laatste dagen was voor Patricia even te veel geworden. Eerst de tv-schotel, dan het rechterraampje van de cabine melkglas, problemen met het voorraam, lekke band (bleek scheur in de velg te zijn) en tot slot een deuk in de zijkant door stenen gooiende kinderen. En ze zijn zo zuinig op hun camper. Elke dag schoongemaakt en afgestoft.

Daarna begonnen aan de hapjes voor het hapjesbuffet van vanavond. Ik maak meestal dezelfde en arbeidsintensieve hapjes. Om 13.00 uur klaar en om 14.20 uur naar de dromedarissen gelopen.
Een klein stukje was gezegd, maar het was wel 30 minuten. Dan een uur op de schommelende rug van zo’n beest. En weer een half uur teruglopen. Wat doe ik me zelf aan? De omgeving was wel mooi en je zit hoog en kijkt dus over de muurtjes heen. Maar wel vasthouden met twee handen en dus geen foto’s! En gelukkig waren Wilfried en Patricia daar weer bij.

Om 16.30 uur bekaf weer terug in mijn campertje en eerst maar eens een pilsje gedronken. Daarna stokbrood gesneden, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met tijm en geroosterd. Vervolgens met knoflook ingesmeerd en belegd met een mengeling van heel fijn gesneden verse tomaat, gedroogde tomaat, champignons uit potje, rode ui, kappertjes, ansjovis en tonijn.

Precies om 18.30 uur klaar voor het buffet. De twee jarigen hadden voor drank gezorgd en er was een keur aan verschillende hapjes en gerechten. Van diverse kanten kreeg ik complimenten voor mijn bijdrage en werd gezegd dat mijn hapjes de lekkerste van allemaal waren.
Toch wel een beetje trots, want het is (zeker in verhouding met sommige andere hapjes) veel werk geweest. Morgenochtend (na het uitslapen) heb ik alle tijd om de camper op te ruimen want ik heb morgen geen programma.

Het is jammer dat de Belgen geen goede uitleg gekregen hadden. Tot twee keer toe aan Helma gevraagd en die had geantwoord het is een Amerikaans Buffet. Je maakt je eigen eten en die eet je dan gezamenlijk op. Zo gezegd zo gedaan. Ze hebben een stoofschotel voor z’n vieren gemaakt en die zelf opgegeten. Die kan je niet uitdelen, ook niet als je het graag wilt.
Ze voelden zich wel opgelaten en ik vind het jammer dat ik niet gevraagd heb of ze het begrepen hadden of wat ze wilden gaan maken.

Nu eerst maar eens een campari.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Heb jij echt een dromedaris gemarteld door erop te rijden?? Ik dacht dat jij een dierenvriend was.

Ilona 2015-03-12 22:27:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.