Nog steeds in Tortoli.

Italië, Tortolì

Het is eentonig, zon en wind; iets minder koud dan gisteren. Om me heen al diverse campers vertrokken.

Officieel gaan vandaag de winkel en het restaurant open. Wordt de wandelende menukaart dan vervangen door een gedrukte?
Met step brood opgehaald; was mijn ciabatta er niet meer. Wel een zak met twee broodjes. Ook goed. De winkel is trouwens niet open.
Was in de wasmachine gedaan en toen die klaar was in de droger. Welke droger? Het blijken allemaal wasmachines te zijn. Geen drogers.
Bij de camper dus maar waslijnen gespannen. Geen gezicht, al die onderbroeken.

Het wordt hier een Nederlands hoekje. Rechts voor mij twee Nederlandse campers. Achter mij een Nederlandse camper. Rechts achter mij een Nederlandse vouwwagen. Mooi ding trouwens.
Opvallend: geen van de acht mensen heeft gegroet. Lopen je op twee meter straal voorbij zonder boe of ba. Bah.

Doe ik uit verveling een la open waar je slecht bij kan, liggen daar mijn Crocs in. Een soort camping-klompen. Lopen veel lekkerder dan teenslippers en ik wist niet meer dat ik deze ooit gekocht heb.
Om 18.30 uur komt ineens poesje te voorschijn. Heb jij nog nog snoepjes? Na een paar snoepjes en een dankbaar kopje was hij weer weg.
Om 20.30 uur was het poesje er weer. Brokjes? Ok. Maar dat zijn dezelfde als gisteren. Na een half bakje was hij verdwenen. Dit poesje komt niets te kort.

De hele dag de tv niet aan de praat gekregen maar om 18.30 uur geen probleem meer. Ik ben bang dat het niet aan mijn tv ligt maar aan het 12V circuit. TV, schotel, Canal Digital en schotel staan op de huishoudaccu’s.
Accu’s zijn overvol, ik bang dat er te veel voltage (door de zonnecellen) voor de tv is en deze daarom zichzelf uitsluit. Kan het niet controleren want de 230V aansluiting heb ik niet bij me.

Ik vind het dit jaar opvallend hoeveel campers een motor of scooter bij zich hebben. Veel lichtere modellen waarvoor je geen motorrijbewijs hoeft te hebben. Soms staan ze op een aanhanger achter de camper, vaak op het fietsenrek en een enkele keer in de garage zoals bij mij.
Over garage gesproken, aan de andere kant van de weg staat een echte camper. Een Concorde: 2.50 meter breed, 3,60 meter hoog en 10 meter lang. Als die de garage opent (hele achterkant scharniert omhoog) komt er een Smart uitrollen. Ze zijn vandaag de hele dag met dat autootje de hort op geweest. Wel leuk hoor. Ik heb thuis ook een Smart maar die past niet in de garage van mijn campertje.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nou Rien,was zeker lang geleden dat je je wasje gedaan hebt. Weer eens wat anders al die mannenbroeken aan de lijn. grtjes Wim en Tony

Wim en Tony 2017-06-03 13:17:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.