Van Limoges naar naar Dun-le-Palestel.

Frankrijk, Bloedbad van Oradour-sur-Glane

Wakker geworden met stralend zonnetje. Maar wel koud binnen. Gas op! Dus ook geen warme douche. Die van de camping maar gebruikt. Een zeer warme, zeg maar hete douche met een ruime straal. Lekker.
Op internet uitgezocht waar tankstations met GPL zijn. Twee redelijk dichtbij. Eén redelijk op de route. Daar aangekomen wel een tankstation maar geen GPL. Ok, dan die andere maar. Dwars de stad door naar supermarkt Casino? Maar die heeft wel GPL. Nu eindelijk op pad, weer dwars de stad door naar het dorp Oradour en aangekomen om half twee.
Het Martelaarsdorp Oradour-sur-Glane: 10 juni 1944 werden 642 mannen, vrouwen en kinderen vermoord door de Nazi’s. Daarna het dorp geplunderd en verwoest. De reden? Een wraakactie voor een aanslag van het verzet.
Na de oorlog ernaast opnieuw opgebouwd en de resten van het verwoeste dorp zijn gelaten zoals het was. Indrukwekkend om door de straten te lopen. Ergens een Pompeï gevoel bij mij.
Inmiddels drie uur.
De Garmin naar het dorp Dun-le-Palestel (naar de gelijknamige camping) ingesteld. 88 Km over landelijk wegen zonder autowegen.
Geen vrachtverkeer, maar wel veel fietsers op die kleine wegen door een glooiend landschap met veel bos en weilanden met bruine koeien.
Ook maar even boodschappen gedaan bij de Intermaché. Kost veel tijd op zaterdagmiddag.
Nauwelijks weg van de supermarkt zie ik dat de laatste 10 liter van de diesel worden aangesproken. Nog 45 km; moet kunnen.
10 Km voor de camping begint het koelwaterlampje te branden; moet bijgevuld worden. Zal het die laatste 10 km toch wel uithouden?
Op de camping hartelijk welkom geheten door een Nederlands stel. De eigenaars van deze camping. Om 18.00 uur eindelijk aan mijn pilsje.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto's Rien! Heel bijzonder en confronterend. Goede reis verder Groetjes Anja

Anja Arends 2017-10-28 21:00:13

Weet je zeker dat ze op de camping koelvloeistof en diesel hebben.

Ilona 2017-10-28 21:44:19

hallo Rien, indrukwekkende mooie foto,s. Onze planning was om dit najaar op weg naar Spanje deze plaats ook te bezoeken .Hopelijk dat dit toch nog een keer lukt. We wensen je nog een goede terugreis Rien, wel ZONDER STUKKEN. Groeten Wim en Tony.

Wim en Tony 2017-10-29 10:10:56

Mooie foto's Rien. Deze plaats willen wij ook nog eens bezoeken. Doe je wel rustig aan. Ik bedoel niet te veel vallen.

Marike 2017-10-30 19:04:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.