Van Marina di Massa naar Deiva Marina.

Italië, Deiva Marina

Ik kwam niet erg op gang en zag pas laat de blauwe lucht. Filterkoffie gezet en voorzichtig de camper tussen de bomen door gepeuterd. Om 10.45 uur op weg.
’T spulletje op Savona gezet zonder snelweg. Moet kunnen vandaag 188 Km en ik zal er bijna 6 uur over doen. Eigenlijk alleen de SS1 volgen en ik kom voor de deur.
Bij La Spezia wilden de navigaties wat anders, maar ik ging toch de SS1 volgen. Dwars door La Spezia. Mooie boulevard hebben ze daar.
Vlak daarna Genova rechtdoor en Cinque Terre linksaf. Lijkt me wel leuk, nog nooit met de camper daar gereden. Dus Cinque Terre gevolgd. Meteen een hevig protest van de Garmin; “ik weet niet of deze weg wel camperbestendig is”. De Snooper reageerde totaal onverwachts. Cinque Terre?, oh wat leuk, en gaf direct de goede aanwijzingen. En normaal piept hij onmiddellijk als ik anders rij; ”keer om, ga terug.”
En het was ook leuk. Hoewel leuk? Het was schitterend mooi; na elke bocht weer een nieuw uitzicht op de zee en de dorpjes. En geloof me, er waren veel bochten. Vrij stijl en veel haarspeldbochten. Campertje en ik hebben hard moeten werken en op moeten letten en daardoor toch ook veel moois gemist. En zoals gebruikelijk weinig plekken om te stoppen.
Wel aan het begin een barretje waar ik met wat goede wil een pauze kon houden. Mocht ook wel, al 12.15 uur. Espresso en een broodje ham. En ook maar een tapbiertje.
Ik loop wel uit de tijd maar daar is niets aan te doen. Een gemiddelde van 20 Km/uur hadden de navigaties niet voorspeld.
Echt een fantastische rit, bijna zonder verkeer (gelukkig) en zonder campers. Ergens heb ik het gevoel dat ik wel eens gelezen heb dat campers hier verboden zijn. Zou de reden kunnen zijn dat de Garmin dienst weigerde. Toen ik weer op de SS1 kwam ging hij naadloos verder. Ondertussen al 14.00 uur en nog maar 88 Km gereden. Zo ben ik niet voor 18.00 uur in Savona.
Borden linksaf naar Deiva Marina. Snel gekeken, ze hebben daar campings. Dus naar beneden 7 Km lang. Arm campertje, morgen ook weer 7 Km vrij stijl omhoog. Camping La Sfinge heeft alles, sterke gratis Wifi, winkel en restaurant maar geen plaats. Wel op de parking, daar stonden er al vier. Kans dat andere campings wel plaats hebben acht ik niet groot, dus maar op het grind.
Er is 230V (3 Ampère) en ik maak mijn eigen schaduw. Voordeel van een grote camper. Gelijk maar afgerekend. Minder dan het Acsi-tarief. Om 15.00 uur aan een ijskoud pilsje. Morgen wordt weer een lange dag of zal ik vals spelen? De oprit van de Autostrada is maar een paar kilometer verder.
Om 19.30 uur naar het restaurant gegaan, 50 meter verderop.
Vlak daarvoor een grote uitgebreide supermarkt. Een lekkere ossenhaas met gorgonzola gegeten.
Kreeg hem geserveerd op zo’n Tie Pan Yaki, een gloeiend heet gietijzeren bord. Ik ken dit alleen van de Chinees. Ook nu weer een halve liter van die lekkere witte wijn met prik. En een espresso toe. Maar wat een afgrijselijke bediening. Zelfs een “smakelijk eten” toen het bord voor je werd neergekwakt kon er niet af. Moest betalen €28,50 maar kreeg €3,50 korting? Geen fooi en toch lekker gegeten voor een schappelijke prijs.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.