De eerste reisdagen.

Duitsland, Sankt Goarshausen

Wakker geworden door de wekker om 07.00 uur. WAT??? 07.00 UUR? Op de eerste dag van mijn vakantie? En buiten is het nog donker. Maar nee, de gordijnen zijn nog dicht.
Met tegenzin opgestaan en lekker lang onder de hete douche gestaan. Voor de laatste keer. De douche in mijn campertje heeft wel heet water maar beperkt. In marstempo douchen anders sta je ingezeept onder een koude douche.

Camper met 180 liter water gevuld, van de elektra gehaald en ingestapt. Struikel ik over een opgekruld kleedje. Languit en mijn linkerknie ving de klap op. Die doet dus pijn.
Nergens meer naar gekeken, mijn oude en nieuwe navigatie ingesteld en op pad. Ik heb sinds twee dagen de nieuwste Garmin die vanaf april leverbaar is. Garmin Camper 770! Je kan de maten van de camper invoeren, alle ACSI campings en alle NKC camperplaatsen staan erin. Een heel mooi scherp beeld, 7 inch en uiteraard de nieuwste kaarten. Mijn oude Venture Snooper doet in principe hetzelfde maar ik krijg daar geen nieuwe data ingeladen. En mocht het helemaal niet lukken dan is er nog de vertrouwde TomTom. Verdwalen zal ik niet.
De twee navigatie’s waren het vaak niet met elkaar eens. Toch maar de Garmin gevolgd. Vanaf Venlo de 74, daarna veel kilometers op de 61 en het laatste stuk via een mooie smalle weg met heel veel haarspeldbochten naar de Rijn. Weg-versmalling; weg-breedtelampje. Het paste net (niet).
Onderweg natuurlijk gestopt om te tanken, koffie te drinken en zo’n Frankfurter met Duits broodje naar binnen te werken. Best lekker, maar de Frankfurter wilde er toch ook wel snel weer uit. Niet erg comfortabel in een campertje.
Jaren geleden heb ik aan de Rijn overnacht op een oude losplaats met uitzicht op de Lorelei. De schepen varen op een paar meter aan je voorbij. Voor ik daar was heb ik eerst een stukje gevaren. Ik reed op de verkeerde Rijnoever; maar voor € 8.40 kwam dat weer in orde. En de beren mochten gratis over omdat het zaterdag was!
Er stond op de losplaats één Nederlandse camper en direct na mij een Duitse. Wisselende weersomstandigheden. In ieder geval een koude wind, bewolk en toch ook veel zon.
Dikke knie, pijnlijk. Dus niet veel opgeruimd. Mijn Campari-glas staat niet waar hij hoort te staan. En ergens anders ook niet. Dan maar Campari uit een longdrink-glas. Smaakt toch anders.
Aangekomen in Sankt Goarshausen om 14.00 uur na 390 km. Camperplaats N50.15033 E7.72459

Zondag 23 april 2017
Lekker geslapen. Om 08.30 uur wakker geworden door een SMS van Ilona. Die houdt helemaal geen rekening met werklozen die een andere dagindeling hebben. Ze had via GPS gezien dat ik op een mooi plaatsje aan de Rijn stond. Toch maar weer verder geslapen en om 12.00 uur opgestaan en ontbeten met gekookte eitjes! Tenslotte is het zondag. Met mijn knie gaat het goed; hij doet geen pijn als ik hem niet beweeg. Gekeken of ik WIFI heb. Héél veel verschillende WIFI’s. Elke Rijnboot heeft zijn eigen WIFI. Alleen is alles beveiligd.
In de camper is het een rotzooitje. Vandaag maar alles opruimen. Toch te koud om naar buiten te gaan. 10˚C, maar wel een vals zonnetje.
Vandaag pyjamadag. Niet onder de douche en niet aankleden. Wel de camper keurig opgeruimd. Zeker voor mijn doen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

De 23e Een echte zondag dus. Moet kunnen hihi.

Desirée 2017-05-02 13:56:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.