Reisdag naar Gerstheim

Frankrijk, Gerstheim

Vrijdag 29 mei 2015
Vroeg (07.00 uur) opgestaan en de laatste spullen in de camper gezet. Via snelwegen naar Duitsland gereden en vanaf Koningswinter op de B42 langs de Rijn gereden. Om 13.00 uur ging het regenen en de wisser bewoog 10 cm en stond stil. Nieuwe zekering erin en hij bewoog niet eens, maar de zekering was weer stuk. Zonder wissers verder gereden op zoek naar een tankstation want dat was hard nodig. Maar langs de Rijn staan geen tankstations, althans niet dit stukje Rijn. In Neuwied wist iemand me te vertellen waar een tankstation was en toen 98 liter getankt. Ik kon nog 12 km rijden. Voor 15.00 uur begon het echt hard te regenen en kon ik na 380 km wild overnachten op een grasveldje direct aan de Rijn. Vlakbij de Lorelei! Coordinaten 50.23721 en 7.48389. Leuk gezicht al die boten. En soms wel heel grote boten. Een paar uur bezig geweest om de camper op te ruimen want ik had toch wel veel naar binnen gegooid zonder het op te bergen. Om 19.00 uur was alles netjes en heb ik een paar boterhammen gegeten en vroeg naar bed gegaan.

Zaterdag 30 mei
Om 08.15 uur klaar om te vertrekken, maar de camper start niet. Accu leeg? Kan niet! Aan een Duitse buurman gevraagd of hij wilde helpen en hij kwam na zijn ontbijt. Startkabels aangesloten en niets! Startonderbreking defect? Wat nu. De buurman wist het tel.nummer van de ADAC en die om 10.30 uur gebeld. Moeizaam gesprek met een nors meisje (wist niet wat de Loreley is) en daarna maar hopen dat ze me vinden en kunnen helpen. Na 90 minuten zelf gebeld en de ADAC deelde me mede dat ze me niet konden helpen. Geen lid en waarom niet teruggebeld?

Bij de NKC heb ik een verzekering lopen en die dus maar om 12.50 uur gebeld. Geholpen door een lief meisje (wist wel wat de Loreley is) welke iemand in Duitsland ging zoeken die me kon helpen. Maar op zaterdag? Ik kom vandaag niet meer in Italië. Om 14.15 uur komt er een SMS dat de monteur er om 15.00 uur is. En inderdaad op tijd. Om 16.00 uur is hij vertrokken. Alles doorgemeten en de startonderbreker is stuk. Kan hij niets aan doen is specialistenwerk. Maandag komt er een dieplader en rijdt me naar Koblenz, naar Hymer. Sta ik ook op zondag aan de Rijn bootjes te bekijken.

Zondag 31 mei
Uitgeslapen en bootjes bekeken.
Om 18.30 uur kwam er een grote sleepauto voorrijden en die heeft mijn voorwielen op de “bril” gezet en me weggebracht. Maar eerst een luchtleiding aangebracht voor mijn remmen en de aandrijfas gedemonteerd. Ruim 60 km en ruim een uur rijden naar het dorpje Polch waar o.a. de camperfabriek Niesmann+Bieshoff gevestigd is.
Daar op het parkeerterrein van de supermarkt Penny gedropt recht voor een enorme grote camperdealer, jawel Niesmann. Hun terrein was afgesloten. Of ze weten dat ik hier ben en hoe ik het terrein op kom morgen?

Maandag 1 juni
4e dag, gedwongen rustdag.Om 08.30 uur bij Niesmann naar binnen, maar die weigerde ook maar te kijken. Moest maar naar Mercedes gaan.
100 Meter verder is een onafhankelijke garage maar die weigerde ook. SOS maar weer gebeld.

Een nieuw batterijtje voor de afstandbediening gekocht. Het zal toch niet de schuld van een oud batterijtje zijn? Voorzichtig gestart, niets!

Enerzijds opgelucht en anderzijds teleurgesteld. Ondertussen zitten piekeren. Eerst sluiting in de ruitenwissermotor en daarna niet starten. Er moet toch een verband zijn?
De monteur van zaterdag wuifde die theorie weg, maar ik ben eigenwijs.

De ruitenwisser zonder stroomdraad gezet en een nieuwe zekering erin. Die bleef heel. Gestart en zonder enig probleem draait hij weer als vanouds.

Maar wegrijden gaat niet zonder aandrijfas. Weer gevraagd aan Niesmann en die heeft zelfs bij mijn camper gekeken. En weigerde vervolgens om iets te doen. Aan de andere garage gevraagd, maar die sleutelt alleen en kan niet mee. Wederom SOS gebeld en uitgelegd dat het 5 minuten werk is. As erin steken en 4 bouten aandraaien. Zij geven de schuld aan de sleper en ik moet wachten tot die de as komt monteren?

Om 11.41 uur gebeld door SOS dat een Mercedes garage een monteur stuurt en dat die snel bij me is. Om 14.00 uur SOS gebeld met de vraag hoe snel snel is. Ik wordt teruggebeld. En 5 minuten later de garage waar ik precies sta, want de monteur rijdt nu weg.
30 Minuten later is hij er (niet snel voor 11 km vnl. snelweg) en in 10 minuten is hij klaar. Achter hem aan gereden naar de garage in Mayen om af te rekenen. Ze konden ook mijn ruitenwisser maken.
Nagekeken en helaas doorgebrand. Moet nieuwe motor in en die moet besteld worden. Komt vannacht en morgen voor 12.00 uur rij ik! Kosten 189,95 ex 19% BTW. 68 Liter LPG getankt (heb ik tenminste verwarming en warm water) en ik sta nu om 17.00 uur op de parkeerplaats van de garage.
Om 20.30 uur komt er een enorme truck met oplegger het terrein opgereden. Op de zijkant grote reclame Mercedes Benz onderdelen service. Komt die mijn motortje brengen?

Dinsdag 2 juni
5e dag, reisdag naar Gerstheim (Frankrijk).
Om 08.00 uur bij de werkplaats gemeld. Echter geen motor, die komt om 09.00 uur. En inderdaad om 09.00 uur wordt mijn campertje binnengereden. En een half uurtje later zit de nieuwe motor erin. Het afrekenen kostte ook een half uur. In de prijsopgave zat geen arbeidsloon. De totale schade incl. BTW 340,71€. Je wilde toch zo graag een Mercedes!

Om 10.00 uur via de B-wegen naar het zuiden gereden. Prachtig het Zuid-Duitse land met zijn heuvels en bossen. Tot mijn verrassing gingen wij Strasbourg Frankrijk binnen en vervolgde ik de weg over B-wegen. Maar al snel werden dat vierbaans wegen, druk maar het was geen autoweg. Navigatie uitgezet en zelf het initiatief genomen en langs de Rijn over kleine wegen gereden. Ondertussen stralend blauw en drukkend warm 32˚C. Getankt en boodschappen gedaan en om 17.10 uur na 337 km gestopt op een grasstrook waar al zeven campers stonden. Ik stond nauwelijks stil en drie campers reden weg. Nee, ik zie geen verband.
Ik sta langs de Rijn op driehonderd meter van een stuw (krachtcentrale) en sluizen en ongeveer 20 km ten zuiden van Gerstheim. Coordinaten 48.62137 en 7.68768.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuk dat je weer lekker vertrokken bent , even jammer dat er iets niet goed was met de camper, maar ja dat hoort er ook bij zo af en toe. Hele mooie reis , het weer, zal best lekker warm worden. Veel plezier, ik ga je weer gezellig volgen, altijd erg leuk. Groetjes

Ebelien 2015-06-03 20:57:29

Hoi Rien, Leuk dat we je weer kunnen volgen. Balen van de bus zeg en blij dat je weer en - route bent. Groetjes !!!!!!!!!

Marysia 2015-06-03 21:23:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.