Van Posada naar Porto San Paolo

Italië, Sardinië

Uiteraard weer blauw. Gisteravond het vertrek van vandaag niet voorbereid. Niets opgeborgen, geen scooter in de garage, alles los op tafel en aanrecht; nog nooit eerder voorgekomen. Ik zorg altijd dat ik binnen vijf minuten kan vertrekken.
Toen ik de scooter van zijn standaard haalde om de garage in te duwen, stonden er direct twee man van de camping naast me en namen het over. Lief.
Afgerekend, duur! €18.00 per nacht en met twee personen €26.00! Kreeg ook nog de restaurant rekening van een paar dagen geleden.
Vanmorgen was het vertrek dus 11.10 uur en toen moest het toiletreservoir nog leeg gegooid worden.
Ik ben niet van plan ver te rijden en zoek een camping zonder mugjes. Gek wordt je van die jeuk.
Naar het noorden de SS 125 weer gevolgd. Onderweg mooie uitzichtpunten.
Tenminste volgens de boekjes. Verboden voor campers.
Wel een mooie buurt, de Smaragdkust. Veel mooie huizen en vakantiecomplexen en overal bloemen.
Om 13.30 uur was ik op de camping Tavolara in Porto San Paola. Een mooi en leuk meisje heette me welkom en nam me mee uit rijden. Met een golfkar naar de enige plaats die voor mij geschikt is.
Een grote kale vlakte boven aan de camping die op een heuvel ligt. Er was een schaduwplekje aan de zijkant van de enige aanwezige boom; groot genoeg voor mijn stoel en een tafeltje met een blikje.
Vandaag gereden 36 Km en dus om 13.45 uur aan het welverdiende pilsje.

Helaas draait de zon en was er om 14.30 uur geen enkel schaduwplekje over.
Toch maar mijn luifel uitgedraaid. Voor het eerst in jaren. Zit nu weer in de schaduw en er is zelfs een klein verkoelend windje. Loopt de hele plaats tegen 17.00 uur vol. Een groep Italianen en natuurlijk veel Duitsers. Die groep Italianen blijken er maar drie te zijn. Waarom lijken het er toch altijd veel meer te zijn?
Heel lang bezig geweest om een een overtocht te boeken. Camper Mercedes, Hymer allemaal onbekend. 1 Persoon willen we niet. Hele formulier opnieuw invullen. Eindelijk alles in orde, betalen en dan bericht boot vol. Van voren af aan beginnen.
Je verwacht dat ze wel een alternatief bieden. Maar nee hoor je moet gewoon weer bij nul beginnen.
Is alles in orde Paypal betaling geweigerd, ongeldige Visakaart!
Uiteindelijk vaar ik a.s zondag om 21.30 uur vanuit Olbia naar Livorno. IDEAL betaling, fluitje van een cent. Alleen nog de bevestiging uitprinten.
Camping Tavolara
Coordinaten N40.85903 E9.64283
soc. Ariel S.r.l. SS125 km 300
Porto San Paolo

Zaterdag 17 juni 2017.
Blauw, zoals altijd. Voor 09.00 uur iedereen vertrokken op een paar campers na. Niets van gemerkt, zelfs niet van de drie Italiaanse campers naast me. Om 10.00 uur wakker geworden van draaiende motoren en luid sprekende mensen. Inderdaad, Italianen! Drie campers die een soort carré vormen en eentje staat op een meter naast me. Waarom staan ze zo belachelijk dichtbij? Zo gezellig ben ik niet.
Bijna het hele terrein is weer volgelopen. Velen komen direct van de ferry hier naartoe en blijven dan een nacht staan.
Uit eten gegaan. Mooi en gezellig restaurant, iets te kleine kaart.
Mix grill gekozen, vlees en worstje op de grill. Worstje was wel lekker. Tiramisu ook. Tot 22.00 uur buiten gezeten, toen werd het vochtig en dus ook fris, 24˚C.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heb je een printer bij je Rien?

Tom en Marianne 2017-06-22 19:35:18

Ik heb altijd een printer bij me, je weet nooit wat je tegen komt.

Hymer 2017-07-04 17:32:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.