Van Olbia naar Marina di Massa

Italië, Livorno

Om 06.00 uur begint de intercom gelijk met mijn wekker. Opstaan. Lekker onder de douche gestaan. Waarschuwingsborden: “Check de temperatuur voor u een douche neemt.” Niet voor niets; echt kokend heet water.
Voor het ontbijt dezelfde lang rijen als gisteren, dus maar een zitplaats in de gang opgezocht. Om 07.00 uur mochten we het autodek op, honderd meter achteruit gereden en toen de stijle helling naar beneden. En dan weer daglicht, blauwe lucht en zon.
Om 07.15 door Livorno langs de kust omhoog. Een IKEA, lekker ontbijt maar te vroeg, 07.30 uur. Een MacDonald, te klein; geen parkeerplaats. En zo sudder ik door tot ik om 08.45 uur bij een grote supermarkt ben met parkeerplaats. Brood en croissants gekocht. En Peroni bier in kleine flesjes. Koffie hebben ze niet.
Om 10.15 uur bij de camping Partaccia 1.
Mooi plekje met satellietzicht en geen buren voor me. Bloedheet en geen wind. Direct na mij veel nieuwkomers, campers en caravans, ook Nederlanders. Ook al zo vroeg. Gereden 70 Km.
Geen schaduw bij de camper dus maar weer de luifel uitgezet. Begint een gewoonte te worden.
Om 14.00 uur met knallende koppijn naar bed gegaan. Om 17.35 uur opgestaan. Voel me wel beter, maar loom.
Om 20.00 uur gaan eten, was de enige maar direct gevolgd door twee Nederlanders. Half uurtje later kwamen nog vijf Italianen.
Gemengde visjes gegeten, uit frituur. Dus calamaris met drie garnaaltjes. En niet herkenbare reepjes. Leek patat maar was gefrituurde groente. Toch lekker gegeten met hele hete frietjes. Vergezeld met een halve liter witte wijn en espresso. De Tiramisu is een verhaal apart. Daar zit verse stukjes perzik in verwerkt. Locale specialiteit? Maar wel heel lekker.
Camping Partaccia 1
Coordinaten N44.02700 E10.06977
Via delle Pineta 394
Marina di Massa

Dinsdag 20 juni 2017
Om 07.00 uur blauwe lucht en toen ik opstond ook. Veel mensen die gisteren zijn gekomen zijn weg. Aankomst- en vertrekstopplaats voor de ferry’s?
Wat ik minder vind is dat de stroom gezekerd is met snelle 3 Ampère zekeringen. Zelfs zonder koelkast doet mijn koffiezetter het niet. Nog nooit eerder meegemaakt. Minpunt. Net zoals een minpunt voor de douchemuntjes.
Verder is er op het sanitair veel aan te merken. Er is wel een leuke winkel en een gezellige bar.
Fluitketeltje gepakt en water gekookt. Waar is de thermosfles? Lekkere koffie, ik kan het nog, koffie zetten.
De Pindatblog bijwerken gaat niet goed. Te zwakke Wifi? Ik kan geen foto’s uploaden en vlieg elk moment uit het internet. Vrij warm vandaag zonder een zuchtje wind.
Weer lekker gegeten in het restaurant. Gegrilde vis. Dus ik verwacht een dorade of i.d. Krijg ik een schaal met drie grote gamba’s, inktvis en een stuk zwaardvis op een bedje van sla en kruiden en opgeleukt met aardbeien.
Alles even lekker. Die aardbeien passen er goed bij.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ook in Nederland is het bloedjeheet. Het zwembad geeft 27,5 aan, dus dat brengt ook niet veel verkoeling. Zaterdag gaan we over naar Engeland Dan kunnen we daar mopperen op al die regen waar Engeland zo om bekend is. Uiteindelijk moet de mens toch iets te klagen hebben. Rien nog een goede reis verder en tot horens/schrijvens.

Wim en Tony 2017-06-22 12:52:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.