Naar het Noorden.

Frankrijk, Millau

Vanmorgen vroeg wakker, pikdonker en het regende echt hard. Plasje gedaan en naar de wekker gekeken. Over een half uur moet ik al opstaan. Stiekem de wekker verzet naar negen uur; niemand heeft het gemerkt.
Stokbrood en croissants gehaald (waren trouwens niet lekker) en Jeroen gedag gezegd. Mijn vuilnis langs de kant van de weg gezet want vanmorgen zéér vroeg waren de vuilnisbakken al weggehaald. Konden ze daar nu echt geen vier uur mee wachten? Voelde erg ongastvrij.
Achter de camper stonden paddestoelen. Gisteren stond daar nog niets.
Camper onder de takken vandaan gepeuterd; leek wel of er minder speling was gekomen. In ieder geval schadevrij op stap.
Om 10.00 uur gaan rijden, nog steeds stromende regen, naar het noorden zonder tolwegen. Beide navigaties waren het met elkaar eens, maar plotseling? De Garmin maar gevolgd, die vertrouwde ik het meeste. Mijn nieuwe GPS bleef maar roepen “keer om”. Wel 65 km lang. Opeens alarm,”Verboden voor zwaarder dan 5.5 ton”. Is dat de truc? Zodra ik een goede parkeergelegenheid had, de instelling veranderd. Ook in de GPS weegt mijn campertje maar 3.5 ton. En ziedaar: braaf heeft hij de rest van de dag de goede wegen aangegeven.
Erg jammer dat het zo’n slecht weer was. Best een mooi en afwisselend gebied. Door de regen ook koud; ik kreeg de cabine bijna niet warm ondanks dat de motorkachel op de hoogste stand stond.
Kreeg ineens kiespijn. Vervelend temeer omdat ik geen kiezen meer heb.
In Spanje nog getankt, scheelt aanzienlijk met Frankrijk en door een zeer druk grensplaatsje met oneindig veel winkels Frankrijk ingereden. Narbonne, Beziehers en tenslotte Millau.
Om 15.00 uur aangekomen na 296 Km op camping Larribal. Deze is nog open t/m 31 oktober.
Ze hebben siësta tot 16.00 uur. Water getankt en een plaatsje gezocht met zich voor mijn schotel. Daardoor sta ik een beetje in de weg; hopelijk geen probleem want er zijn wel veel bomen die de satelliet in de weg staan.
Na mij nog vijf campers gekomen die zelf een plaatsje hebben gezocht.
Lekker uitrusten met een pilsje en de gaskachel hoog. Het is nog steeds koud in de camper.

Zondag 28 oktober 2018.
Om 10.45 uur wakker geworden. De verwachting was de hele dag regen maar het is kurkdroog. Met twee aspirientjes weer naar bed gegaan. Juist, rustdag.
Omstreeks één uur weer opgestaan, TV aangedaan en bedacht dat het nu wintertijd is, dus een uur vroeger. Weer naar bed gegaan in afwachting van de wedstrijd Ajax-Feyenoord.
Om 18.00 uur wakker geworden. Jammer, straks Studio Sport.
Eerst maar een pilsje; smaakt niet. Dan maar een beker soep. Ook geen goed idee en maar weer naar bed. Morgen reisdag.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Goede reis terug!

Wim 2018-10-29 08:52:28

Goede reis,doe het rustig aan. Je bent al weer een heel eind op weg naar huis. Gr. Tom en Hanneke

Tom en Hanneke 2018-10-29 10:13:33

Mooie wedstrijd hé, als Amsterdammer kan je dan wel goed slapen toch!

Geert Jan en Marike 2018-10-29 10:15:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.