70 reisdag naar Costa Nova

Portugal, Costa Nova

Om 08.00 uur opgestaan, in camper gedoucht en vertrokken. Ik zag er erg tegenop om tussen de bomen weg te komen, maar een vriendelijke buurman heeft mij geholpen om schadevrij weg te komen. Viel eigenlijk best wel mee. Om 08.45 uur al op weg met een zwaar bewolkte lucht. Ik wil vandaag niet zover, maar wel naar een gewilde plaats als ik de berichten op internet mag geloven.

Ik ben op weg naar Costa Nova, een badplaatsje op een schiereiland. Aan twee kanten strand met aan de kant van de oceaan ook nog duinen. In die duinen is een (onofficiële?) camperplaats op een parkeerplaats. Tenminste er staat een boord aan het begin van de straat “verboden in te rijden voor campers”. Maar er stonden er vijftien en nu dus zestien aan een kant, maar wel het laatste plaatsje. Wel met moeite, maar achteruit met mijn wielen de duinen in steek ik voor niet uit. De faciliteiten? Je kan je toilet leeg maken, maar het toiletgebouw is gesloten. De kosten? Gratis!!!

500 Meter verderop staan er ook campers in de duinen; onverhard. Faciliteiten zijn er niet. Aan de boulevard is de officiële camperplaats met zeven(?) plaatsen. Ook gratis en ook geen faciliteiten en ook alleen bedoeld voor kleine campers. Ik blokkeer de boulevard.

Aangekomen om 12.00 uur na 144 km en de weg hier naartoe was niet mooi, zowel het wegdek als de omgeving. Lintbebouwing van dorpen en er tussen lichte industrie en werkplaatsen. Het enige pluspunt is dat de zon ging schijnen en nu op de camperplaats volle zon en blauwe lucht zonder wolken. Gaat het dan toch nog goed komen?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.