56e dag

Marokko, Fez

Om 08.00 uur opgestaan, blauwe lucht maar helaas weer geen warm water. In de ontbijtzaal was ook de Nederlandse dame en die heeft juist ’s morgens warm water en ’s avonds niet?
Vermoedelijk gaan ze maandag via Casablanca terug naar Marseille waar ze in de buurt wonen.

Een taxi genomen naar Belle Auto, de chauffeur knikte begrijpend. Daar in de buurt drie keer de weg moeten vragen. Kosten 7 Dirham.

Warm ontvangen, de motor lag op de grond en ze waren die uit elkaar aan het halen. Ontzettend veel bouten, moeren en andere losse onderdelen. Hoe krijgen ze dat straks weer in elkaar?

Ze werken vandaag tot 12.00 uur en krijgen hem voor die tijd niet open om de schade te zien. Zondag werken ze niet en de chef vroeg of ik een gids nodig had voor de medina. Ben bang dat hij zichzelf aanbood als gids en vriendelijk geweigerd omdat ik alles al gezien heb.

Maandag dus terug komen; koffie gedronken en een taxi terug genomen. Deze chauffeur sprak goed Frans. Op mijn opmerking dat er in Nederland ook veel Marokkanen zijn antwoordde hij “nee, dat zijn Berbers”. Wel een land maar niet een volk.
De kosten worden trouwens steeds lager voor een taxi. Nu slechts 5 Dirham.
Op het terras nog even koffie gedronken voor ik de omgeving ben gaan verkennen. Drie mooie appelen gekocht en moest 10 Dirham afrekenen, de oplichter.

Om 11.30 uur op mijn kamer en ook nu geen warm water. Kamermeisje was geweest, heeft een raam open gezet en verwarming aangelaten, vuile handdoek meegenomen en geen nieuwe neergelegd en bed niet opgemaakt. Ik heb een appeltje geschild en smakelijk opgegeten. Om 12.30 uur werd er geklopt en het bed werd opgemaakt en de vloer gedweild. Schone handdoek en prullenbakje geleegd.

’s Middags naar het terras aan de overkant om te lunchen en te internetten. Voor alle zekerheid de verzekering ingelicht (E-mail) over de jongeman die op 22 februari tegen mijn camper is gelopen. Had ik nog niet gedaan, maar het is beter dat ze er van af weten. Zal vanmiddag wel weer even op bed gaan liggen en vanavond weer eten. Niets bijzonders te doen; gaat een lang weekend worden.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Jammer dat het allemaal zo lang moet duren, sterkte er mee.

Geert Jan 2015-03-28 15:32:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.